• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Eş Başkan Vekilleri Fransa anma törenine katıldı

Eş Başkan Vekilleri Fransa anma törenine katıldı
Fransa’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için Fransa Başkonsolosluğu önünde anma töreni düzenlendi.

Törene Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Almanya İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, Tunus İstanbul Başkonsolosu Naile Şabani, Cezayir İstanbul Başkonsolosu Rachid Meddah, İsviçre İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz,

İtalya İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Çek Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Petr Mareš, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız ve Nazmi Çuşkon ve davetliler katıldı.

Tören öncesi konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, törene katılanları tek tek aradı. Aranmanın ardından katılımcılar tören alanına alındı. Törende ilk olarak Fransa’da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından anmaya katılanlar hep bir ağızdan 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sının Fransa’yı işgalinin ardından halkın söylediği şarkısı okundu.

Şarkının ardından yine hep bir ağızdan Fransa Milli Marşı okundu. Milli marşın okunmasının ardından törene gelen Fransız ve Türk vatandaşlar Başkonsolos Domenach’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Ardından bir açıklamada bulunan Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, “Siyasal partilerden gelinmesi benim için çok farklı bir durum.

Her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarına teşekkürlerimi arz ediyorum. İlk andan beri Türkiye’nin 4 bir yanından hiçbir fark gözetmeksizin dayanışma mesajları aldık. Dostlarımızdan yüzlerce mesajın yanında çiçekler ve mumlar aldık.

Az önce söylediğimiz ve tüm dünyanı yakından ilgilendiren 2 şarkı Fransa için değildi. Bundan 3 hafta önce Türkiye’de benzeri ve ağır bir şekilde terör saldırılarını tanıdı. Fransız okulu öğrencileri de bugün herkesin tanık olduğu bunu gördüler ve tanık oldular ve saygı duruşunda bulundular.

Bütün dünya şunu gördü ki, Eyfel Kulesi’nin ışıkları söndüğü zaman sanki bütün dünya karanlığa bürünüyor. Biraz önce Fransızların çok önemli bir direniş şarkısını söyledik. Bu şarkı “Yoldaşım düşüyorsan, başkası için düşünüyorsun ve bir başkasının gölgesi senin yerine çıkıyor” idi. Biz kendi Türk dostlarımıza güveniyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

esbaskan-vekilleri-m.jpgesbaskan-vekilleri-1.jpg

 
Bu haber toplam 6067 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim