• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Eş Başkanlar halkla fikir alışverişinde bulundu

Eş Başkanlar halkla fikir alışverişinde bulundu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Belediyesi, çalışmalarını Halkla Ortaklaştırmak ve çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Yüksekova Belediyesi, Çalışmalarını Halkla Ortaklaştırmak ve çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunmak için her mahallede yurttaşlarla bir araya gelerek yaptıkları ve yapacakları çalışmala konusunda bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

İlk olarak Yeni Mahallede başlatılan toplantıların tüm ilçede yapılması planlanıyor. Yazılı Kampı, Vezirli Köyü, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallesinde toplamda 16 toplantı yapılarak çalışmaların halkla ortaklaştırma adımları atılmış oldu.

Belediye Halk Evlerinde ve Yurttaşlara ait evlerde gerçekleşen toplantılara  Yüksekova Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin, Tacettin Safalı, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile yurttaşlar katılıyor.

Yapılan toplantıların hem belediye açısından hem halk açısında çok yararlı olacağını belirten yurttaşlar, Sıkıntılarımızı ve isteklerimizi dinleyip değerlendirdiğiniz için olması gerektiği gibi bizimle çalışmalarınızı ortaklaştırmanız bizi mutlu etti. Yapılan tüm çalışmalarda hemfikir olmanın sağlam bir adım olacağını savundular.

Toplantılara duyarlı bir şekilde davranan tüm yurttaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yüksekova Belediye Eş Başkanı, Ruken Yetişkin “Allahın izniyle bu gün sadece belediyeyi konuşacağız. Belediyenin şuan ki durumu, siz değerli yurttaşlarımızın isteklerini konuşup değerlendireceğiz. Yaklaşık bir yıldır çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Dışardan çok büyük görünen belediyemiz aslında kendi halinde küçük bir belediye. Elimizden geldiğince diğer belediyelerimize de destek olmaya çalışıyoruz.

Yüksekova nüfusu 120 bin iken resmiyette 68 bin olarak gösteriliyor. Çünkü yurttaşlarımız Yüksekova’da yaşadıkları halde bir muhtarlık seçimi için köylerde kayıtlarını yapmışlar.

Buda bizim açımızdan ve belediyenin gelir konusunda sıkıntıya düşmesine neden oluyor. Bize 68 bin nüfusa göre gelir geliyor biz ise 120 bin nüfusa hizmet ediyoruz. Buda sıkıntıların çıkmasına neden oluyor. Zaten ilçemizde iç gelir konusunda sıkıntı çekiyoruz.

Faiz indirimi ile alacağımızın %18’ini ancak alabildik. Bildiğiniz gibi bu sene faiz affı vardı. Biz bu konuyu gerek broşürlerle gerek basın yoluyla tüm halkımıza iletmeye çalıştık. 8 milyon 900 binlik alacağımız varken biz sadece 900 binini almayı başardık. Bu yüzden de ayrıca sıkıntı yaşamış olduk. Halkımızın bizden haklı olarak istekleri çok yüksek yalnız bir kere de çıkıp belediyemizin kuvvetini gelirini sorgulamıyor. İlçemizde Su problemi ve alt yapı sorunları var bildiğiniz gibi.

İlçemize Alt yapı ve Su sorunu var

Alt yapı sorununu çözmek için projemiz hazır ve kalan diğer aşamalarla inşallah bu sıkıntıyı gidereceğiz. Uğraşlarımız devam ediyor elimizden geleni yapıyoruz hızlandırıp bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için çabalıyoruz.

Su konusunda ise yapılan barajın %50’sini ilçeye DSİ tarafından kurulacak olan Su arıtma tesisi ile getireceğiz diğer yarsını ise ovada sulama için kullanacaklar. Tabii barajın bitmesi dolması ne kadar sürer onu bilemiyoruz oda ayrı bir sıkınıt.

Ama şuan Orişe Köyünün suyunu getirme çalışması içerisindeyiz. Çıkan engellere rağmen bu suyu ilçemize getirmeye kararlıyız. Belediyeye ne kadar yardımcı olursanız sahip çıkarsanız o kadar güzel başarılara birlikte imza atacağız Allah’ın izniyle. Örneğin Orişe Köyünün Suyunu ilçeye getirmemiz için masrafımız olacak, sizden tek istediğimiz ÇTV vergisi Emlak vergisi ve Su borçlarınız konusunda duyarlı olmanız, bizde bu gelirle ilçemize daha rahat bir şekilde suyumuzu getirmiş olacağız. Yani söylediğim gibi dışarda 8 milyon alacağımız var yarısı bile gelse rahatlıkla bu sorunu halledeceğiz.

İlçemizin yollarını bir bir açıyor ve genişletiyoruz

İlçemizde problemlerimiz çok, yol konusuna gelince 6 yılda 143 yol açtık ama bu ilçedeki yolların yarısı demek. Kalan diğer yollarımızın hepsini açacağız ama buna da zaman lazım. Önceki yıllarda açılan yolların çoğunu yeniden genişletiyoruz çünkü gerçekten çok dar açılmış ulaşım konusunda sıkıntıya neden oluyor.

Yüksekova’da yol genişletmek ayrı yeni yol açmak ayrı yetiştirmek için çabalıyoruz. Yalnız zamanında geniş açılmış olsaydı yollar bu kadar sıkıntı çekmeyecektik eksta masrafımız olmayacaktı. Bu konuları sizinle paylaşmak ve gerçekleri bilmenizi istiyoruz. Bizimde sıkıntılarımız çok bu konuda sizin destekleriniz moral ve motivasyonumuzu yükseltecektir geldiğiniz için hepinize teşşekür ederiz” dedi. 

Daha sonra toplanan yurttaşlar dilek ve şikayetlerini dile getirdiler. Hepsinin değerlendirilmesi için not edildi. Çalışma sezonu ile birlikte her mahallenin sorunu neyse çözümü için en gerekli şekilde çalışma yürütüleceği belirtildi. Hakkarihabertv.com

roken-m.jpgroken-1.jpg

 

Bu haber toplam 2804 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim