• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Eş Başkanlar Kürtçe hikaye kitabı dağıttı

Eş Başkanlar Kürtçe hikaye kitabı dağıttı
Hakkari Belediye Eş Başkanları öğrencilere Kürtçe hikaye kitabı ve spor malzemesi dağıttı.

Bir süre öne Hakkari’de çıkan toplumsal olaylarda Biçer Mahallesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) ilköğretim okulu göstericiler tarafından kundaklanmıştı. Onarım çalışmaları nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildiği okul önümüzdeki günlerde yeniden eğitim ve öğretime başlanmıştı.

Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi Beşiktaş Belediyesi’nin kardeşlik projesi kapsamında gönderdiği spor malzemelerini ve Hakkari Belediyesi tarafından set olarak alınan Kürtçe hikaye kitaplarını kendi elleriyle 28 derslik, 823 öğrencinin bulunduğu (TOBB) ye teslim etti.

Burada yapılan sohbet esnasında konuşan bir öğretmen okulun kundaklanmasıyla birlikte öğrencilerin bir süre eğitimden geri kaldıklarını belirterek, oysa Hakkarili çocukların çok zeki olduklarını söyledi. Başkan Dilek Hatipoğlu ise bu tür olayların her yerde yaşandığını ifade ederek, öğretmenlerin öğrencilere psikolojik deksek vererek buna takılmadan daha fazla eğitim vererek üstlerinden gelmelerini istedi.

Eş başkanlar daha sonra beraberinde getirdikleri spor malzemesi ve Kürtçe hikaye kitaplarını kendi elleriyle öğrencilere dağıttılar. Burada kısa bir konuşma yapan Eş Başkan Hatipoğlu, tahlissiz bir olay yaşayan okulu ziyaret ettiklerini belirtti.

Hatipoğlu,”Bundan sonra okul ziyaretlerimiz sürecektir. Okulların ihtiyaçlarını belirlemeye çalışıyoruz belediyecilik te budur. Hakkari için en iyisi ve en doğrusu ne isi onu yapmaya çalışacağız. Öğrencilere burada spor malzemesi ve değişik Kürtçe hikaye kitabı dağıttık. Kürtçe hikaye kitapları dağıtmamızın nedeni birde kendi dilleriyle hikaye okusunlar. Bu da farklı bir algı ve anlayıştır. Her dil kendince güzeldir ve özgürdür. Hakkari’nin de dili zaten Kürtçedir. Bir çalışma yaptık bu Kürtçe hikaye kitaplarını dağıtmayı uygun gördük” dedi. 

Okulun bazı öğretmenleri ise eş başkanlardan ihtiyaçları olan dolap, projeksiyon, yazıcı ve eğitim materyalleri olarak eğitim setleri talebinde bulundular. Eş Başkanlar ise yardımcı olacakları sözünü vererek okulun kapısında öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hakkarihabertv.com

ogrencilere-belediye-es-baskanlari-1.jpg

ogrencilere-belediye-es-baskanlari-2.jpg

Bu haber toplam 4924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim