• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Eşbaşkan yardımcısı Erdal’dan Muhtar Aydın’a cevap

Eşbaşkan yardımcısı Erdal’dan Muhtar Aydın’a cevap
Hakkari Medrese Mahallesi Muhtarı Cebbar Aydın ve bazıı mahalle sakinlerinin yollarımız asfaltlanmıyor tozdan geçinmiyor belediye gereğini yapmıyor iddialarına Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Mikail Erdal belgeli olarak cevap verdi.

Hakkari'de yayın yapan bir yerel internet sitesinde yayınlanan haber üzerine makamında basın açıklaması yapan Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Mikail Erdal Medrese Muhtarı Cabbar Aydın’ın iddialarına cevap verdi.

Mahalle muhtarı Aydın’ın bir süre önce belediye ye gelerek bir istinat duvarı ihtiyaç olduğunu ve kendilerinden yardım talep ettiğini belirten Eşbaşkan Yardımcısı Erdal, muhtarın talebini geri çevirmeyerek yapılacak olan istinat duvarı için çimento ve kum yardımında bulunacaklarını söyledi.

Muhtar Aydın’ın yollarımız asfaltlanmıyor, mahalleli toz toprak içindeki iddialarına da belgeli olarak cevap veren Erdal, valiliğe göndermiş olduğu resmi yazı ile Muhtar Aydın’a cevap verdi.

Valiliğe gönderilen resmi yazıda,” İlgi sayılı yazıda, 28.08.2019 tarihinde Valimiz Sayın İdris AKBIYIK'ın Başkanlığında yapılan Muhtarlar toplantısında alınan kararlar doğrultusunda, Merkez Gazi Mahallesi ve Medrese Mahallesinde asfaltlama çalışmaları yapılması gerektiği talep edilmiş, konu hakkında gereken iş ve işlemlerin yapılarak 10 (on) gün içerinde ilgisine cevap, Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğüne bilgi verilmesi istenilmektedir.

İller Bankası A.Ş. den kredi kullanarak yapımına başlanan Belediyemizin BSK Mahalle Yolları Yapım İşi kapsamında 2018 yılında İlimiz Merkezinde birçok Mahallede asfalt çalışması yapılmış ve bu kapsamda Gazi ve Medrese Mahallelerinde de asfalt çalışması yapılmıştır. Aynı ihale kapsamında 2019 yılında da İlimiz Merkezinde asfalt çalışmalarına devam edilmiş ve iş geçici kabul aşamasındadır. Bütçe imkansızlıkları nedeniyle şu anda yeni bir asfalt ihalesi yapılamamaktadır.

Ancak İlimiz Merkezinde asfalt yapılmayan yolların asfalt yapılması için İller Bankası A.Ş. den kredi talep edilmiş olup, yazımıza cevaben mevcut BSK Mahalle Yolları Yapım İşinin geçici kabulünün yapıldıktan sonra kredi kullanılabileceği denilmiştir.

Bu nedenlerle söz konusu işin geçici kabulü yapıldıktan sonra İller Bankası A.Ş. den kredi kullanılarak bahse konu olan Mahallelerde ve İlimiz Merkezinde bulunan diğer Mahallelerde asfalt yapılması için gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Bilgilerinize rica ederim ibaresi yer aldı.

Muhtarların her türlü sorun ve sıkıntıları ile yakından ilgilendiklerini ve imkanlar dahilinde yardımcı olduklarını da anlatan Erdal, kendilerine danışmadan yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

2-313.jpg1-272.jpg

Bu haber toplam 4717 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim