• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Esendere Beldesinde Halk Ak Parti’yi tercih etti

Esendere Beldesinde Halk Ak Parti’yi tercih etti
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi İran sınırında olan Esendere beldesinde, Ak Parti İlk kez belde halkı hizmet adına Ak Parti diyerek Dırbaz Büyüksu’yu Esendere belediye başkanı seçti.

Hakkari Yüksekova İlçesine bağlı 41 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırında olan Esendere beldesinde,  Ak Parti  ve HDP’nin  yarıştığı belediye başkanlık seçiminde  İlk kez belde halkı Hizmet adına Ak Parti diyerek Dırbaz Büyüksu’yu Esendere belediye başkanını yaptılar.  

Tüm Türkiye’de belediye başkanlığı için yarışan adaylar, Bu sefer Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde ilkez İki partili yarıştı.

İlçeye bağlı 41 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırında bulunan Esendere beldesinde ilk kez iki partili belediye başkanlığı için yarıştı.

Belde’de kıran kırana yarışan Ak Parti ve HDP  seçim sonuçlarından sonra ilk kez belde halkı kararını değiştirerek hizmet adına Ak Parti’yi seçtiler.

Beldede kazanan Ak Partili Başkan Dırbaz Büyüksu, Tek amacımız yıllardır beldemizde yapılmayan tüm hizmetleri yapacağız diyerek aktardı.

Esendere’de Hizmet için varız diyen Büyüksu; Aslın’da seçim sonucu bizim için sürpriz olmadı, bu beklenen bir sonuçtu. Biz bir ilki başardık imkansızlığı başardık. Aslında bir mucizeliği gerçekleştirdik Esendere’de. Daha önceki yıllar’da  burada kimse aday bile olamıyordu.

Biz medeni  bir cesaret gösterdik. Ak Parti’de aday oldum. Önce kendimize inandık, kendimize güvendik, Halkımıza inandık, halkımıza güvendik. Halkımız adaylığın sürecinden sonuna kadar bizi destekledi. Seçim gününe kadar yalnız bırakmadı.

Her alanda bize destek çıktılar. Sivil toplum örgütleri, mesai arkadaşlarım herkes sonuna kadar bana destek çıktılar destek sondular. Öncelikle herkese teşekkür ediyorum bana sahip çıktıkları için. Beldenin böyle bir şeye gerçekten ihtiyacı vardı.

Çünkü belde yıllardır yalnız bırakılmıştı, beldenin bir sahibi yoktu. Esendere beldesi hakkettiği yerde değildi, Esendereyi hak ettiği yere getirmek için buraya mutlaka iktidar partisi gelmek gerekiyordu. Ancak iktidar partisi burada kazanırsa hizmet edebilirdik.

O düşünceyle iktidar partisinde aday olduk, çok şükür kazandık. Halkımıza büyük vaatler verdik. Büyük sözler verdik. İnşallah biz verdiğimiz vaatleri tek tek gerçekleştirecez. Buna inanıyoruz, buna inancım tamdır.

Herşeyden önce, Belediye başkanlığı seçilmemden dolayı emeği olan milletvekili Husret Dinç’e, il başkanımız Emrullah Gür’e, Yüksekova belediye başkınımız Teoman Zeydan’a, Büyükçiftlik belediye başkanımız sayın Rüştü Zeydan’a, ve diğer tüm parti teşkilatına ve ilçe başkanımız Naci Bilici’ye, herkese teşekkür ederim, saygılarımı sunarım.

Onlarında emeği çok oldu. Ve en çok teşekkür edeceğim çok önemli bir şahsiyet var, kanaat önderimiz, Dir aşiretin büyüğü Sayın Hacı İdris Öner’i saygılarımı sunuyorum. Çok büyük bir desteği oldu.

Bütün imkansızlıklara rağmen, tabiî ki biz burada istediğimiz gibi seçim kampanyası yürütemiyorduk. Her kadar iktidar partiside olsak.

Çok zorluklar içerisinde biz kapmanlar yürütüyorduk. Seçim çalışmalarımızı yapıyorduk. Çünkü biz gece hiç çalışmalarımızı yürütemiyorduk Güvenlik nedeniyle. Çıkamıyorduk istediğimiz yere,eve girip çıkamıyorduk. Ama bütün bu imkansızlıklara rağmen, olanaksızlıklara  rağmen bir zoru başardık, bir imkansızlığı başardık.

Çok mutluyuz, inşallah halkımıza laik oluruz. Halkımız bize bir sorumluk verdi. Bize büyük bir yük verdi, omuzlarımıza büyük yük yükledik, o sorumluğumuzun bilincindeyiz. Halkımız bize oy verdi diye evine çekilsin istemiyoruz.

Asıl bundan sonra o oylarına sahip çıksınlar. Niye sahip çıksınlar, çünkü biz görev yapmadığımız zaman yakamıza yapışsınlar.

O oyun hesabını sorsunlar. Şunuda belirtmek isterim Biz bugün 950 oy aldık.İnşallah Esendereye en güzel hizmetler edecez. Herkese eşit şekilde tüm vatandaşlarımıza kulak verez. Bundan sonra tek derdimiz hizmet olacak. Şimdiden tüm beldemiz için hayırlı olsun. İfadelerini kullandı.

DIRBAZ BÜYÜKSU KİMDİR?
Dırbaz Büyüksu, Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi’nde 1974 senesinde doğdu. İlk, orta, lise eğitimini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi.

Hakkâri Esendere Belediyesi’nde 1997 senesinde iş yaşamına başladı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür Vekili olarak görevine devam etmekte olan Büyüksu, evli ve dört çocuk babasıdır. Dırbaz Büyüksu, AK Parti Hakkari Yüksekova Esendere Belde Belediye Başkan Adayı oldu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim