• BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

ESKİ ANILAR -1-

Murat Taş
Sevgili okuyucularım Bu haftadan itibaren yazı dizimize bir kaç hafta boyunca Hakkâri Futboluna emek vermiş, futbolun ilimizde tanınması ve yaygınlaşmasına vesile olan ve futbolumuzun bugünümüze gelmesinde büyük emekler sarfeden futbolumuzun duayenleri olan eski şöhretlerimizin anılarını sizlerle paylaşacağım.Diğer yazılarımızda aldığınız keyif ve zevki bu yazı dizimizde de almanız ümidiyle..
1-(124)...........20130130224714.jpg
 
Hasan ERTUŞ(Eski Futbolcu)
Futbola her Hakkârili genç gibi mahalle aralarında Hakkâri’nin çamurlu sokaklarında başladım.1978 yılında Zapspor genç takımında amatör olarak top oynamaya başladım.1Sene sonra A takımda forma şansı buldum. Takımın en genç futbolcusuydum lakabım Küçük Hasandı. Futbol hayatım boyunca da hep öyle devam etti.
Yüksekova cilo spor maçı için Yüksekova’da deplasmanlara gittiğimizde paramızın olmayışından dolayı ekmek domates karpuz yerdik o zamanın maç yemeği bunlardı.
 
Hakkâri de 2 popüler takım vardı. Zapspor-Sümbülspor. İki takımın aralarındaki maçlar derbi gibiydi. sümbülsporla bir maçımızda müsabakanın çok çetin bir şekilde geçiyordu.Top bir o kalede bir bu kalede, maçın 85 dakikasında Takımımız Zapspor penaltı kazandı o penaltıyı ben gole çevirdim.O penaltıyı atmamla birlikte takım arkadaşım kalecisi İsmail DİNÇ beni tek başına omuzlarına alarak orta sahaya kadar taşıdı. İsmail abi defalarca beni havada sallayarak sevinçini dile getirdi. Ozamanın futbolu ve anıları yazmakla bitmez.
salih12.............20130130225916.jpg
Hurşit KOYUN(Eski Futbolcu)
Demirsporun ilk kuruluş yıllıydı.Yüksekova cilo sporla bir hazırlık maçında maçın son dakikalarında takımımız Demirspor penaltı kazandı tüm takım arkadaşlarım penaltıyı benim kullanmamı istediler, fakat ben topu Yılmaz ERDOĞANA verdim penaltıyı o kullandı ama maalesef penaltıyı kaçırdı.
Yılmaz o zaman çok üzülmüştü eve gidene kadar hep o penaltıdan bahsederdi gece uykusunda bile sürekli penaltı ve benden bahsediyordu.Babası Nazım Bey sabah beni yanına çağırarak Yılmaz o penaltıyı kaçırdığı için akşam sabaha kadar uykusunda seni ve penaltıyı sayıkladı o kadar önemli bir maçımıydı da yılmaz bu kadar o penaltı için üzülmüştü.Benim için unutulmaz bir anıydı.
murat-tas-2222.jpg
 
Salih SELEK(Eski Futbolcu)
1980 yılında askerdim, Haziran ayında izne gelmiştim. O süreçte Zap Sporda oynuyordum. İzne gelmemin isabetli olduğunu söylediler arkadaşlarım. Neden diye sordum; 118 Seyyar Jandarma Alayı şimdiki adı Fatih Kışlası ile sık sık futbol maçları oynuyorlarmış.
Ama bir yenip bir yeniliyorlarmış.Ben geldim diye maç aldılar. Askerlerin başında çok iyi oynayan bir binbaşı vardı, malesef yenilgiyi hiç ama hiç kabulenemiyordu. Ben ve Süleyman KAYA forvette bir araya gelince inanın seyirciler çok keyfli maç izliyorlardı ve şovumuz devam etti. Ben üç gol attım, çektiğim şutlarda kaleci bayağa sıkıntı çekiyordu, arkadaşlarına "arkadaşlar şu onbir numarayı tutun iyi marke edin gerisini bırakın" diye sesleniyordu. 
Haklıydı çünkü şutlarım çok sert çekiyordum.Yendik diye binbaşı bütün takımı toplamış ceza olarak yirmi dört saat yemek yedirmemiş içirmemişti .Bir sonraki maça çıkacağız, maçtan önce askerler yanıma geldiler "Senin asker olduğunu öğrendik, askerin halini bilirsin, geçen maçtan sonra yirmi dört saatimizi yemeksiz geçirdik, ne olursun bize gol atma" diye ricada bulundular, inanın çok üzülmüştüm ve ilk olarak gol atmamak için çok gayret gösterdim ve bu bende hala unutamadığım bir anı olarak durmaktadır.
ne.hoca-1.jpg
 
 
Mahmut AŞKAN(Eski Futbolcu)
Hiç unutamadığım anım, Hakkâri spor olarak Cizre de oynadığımız maçtır. O zaman Hakkâri spor da yardımcı antrenördüm. 
Berabere kalmamız yâda yenilmemiz Siirt Jet-Pa sporun işine geliyordu. Maçın normal süresinin bitmiş olmasına rağmen önde olan takımımızın yenilmesi yada berabere kalması için hakem müsabakayı olabildiğince uzattı.
Nihayetinde müsabakanın 116. dakikasına kadar öndeydik. 116 dk. da hakeminde üstün çabasıyla yediğimiz beraberlik golü ile hakem maçı bitirdi.Bu da yetmezmiş gibi müsabakanın bitiş düdüğü ile birlikte seyircilerden ve rakip takım oyuncularından yediğimiz dayak Spor hayatımda unutamadığım anımdır.
nec.hoca-2.jpg
 
İsmail DİNÇ(Eski Futbolcu)
Hiç unutamadığım anım, Sümbül sporla oynadığımız ilk maçımızdı. Nedeni benim taraftar kitlem genelde çocuk ve gençlerden oluşuyordu, Maçın bitiminde beni omuzlarda çarşıya kadar getirmişlerdi. Unutamadığım diğer bir ilginç anım da; Y.ova sporla oynadığımız bir maçta rakip takımın tüm ataklarında başarılı kurtarışlar yaparak gol fırsatı vermedim.
 
Takım gol atamayınca seyirciler çılgına dönüyordu adeta.Kale arkasında gol yemem için her trülü tezahürat ve sahaya bir sürü yabancı madde atıyorlardı.Sırf konsantrem bozulsun ve gol yiyeyim diye.Ancak buda işe yaramadı ve ben kalemi gole kapatmıştım.
 
Ancak aklıma hiç gelmeyen çok çılgınca bir iş yaptı Y.ova seyricileri ve sahalarda eşi benzeri görülmemiş bir olay yaşadım. Penaltı noktası üzerinde durduğum bir anda kale arkasından ayaklarımın dibine canlı ve büyük bir yılan atıldı korkmam için. Bende taraftaraı dahada şoke eden bir şey yaptım ve bana korkup gol yemem için atılan o yılanı kuyruğundan tutup seyircilere geri attım.Sahalarda hiç görülmeyen ve belkide bir daha asla görülmeyecek olan bu olay futbol hayatımın en iz bırakan anılarındandır.
necmi-33.jpg

 

Bu yazı toplam 9102 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim