• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Evde gebelik testi nasıl yapılır?

Evde gebelik testi nasıl yapılır?
​Evde gebelik testi nasıl yapılır? Çok merak edilen bu soruyu RUMELİ 70 Eczanesi Eczacısı Ezgi Koçak yanıtladı. İşte Eczacı Ezgi Koçak'ın cevapla.tv kameralarına anlattıkları:

Evde yapılan gebelik testleri idrarla atılan, ve bir gebelik hormonu olan HCG seviyesinin tespiti prensibini dayalıdır.

Bu testlerin erken evrede güvenirlik oranı yüzde 90 seviyesinde olup, regl tarihinizin 1 hafta gecikmesinden sonra yapılan testin güvenli sonuç verme olasılığı ise yüzde 97'lere çıkmaktadır.

Güvenli sonuç için eczanelerden alıp evde uygulanan gebelik testlerini uygularken belli noktalara dikkat etmek gerekir.

Örneğin testi olası regli tarihinizden sonra veya önce ne zaman uyguladığınız ya da uygularken kullandığınız idrarın konsantrasyonu testin sonucunu değiştirebilir.

Evde kendinizin uyguladığı gebelik testlerinde en güvenli sonuç için lütfen regli tarihinizin olası gününden 1 hafta geçmiş olmasına dikkat edin.

Çünkü bu tarihten önce ölçümü yapılacak olan HCG hormonu plazmada ölçüm için yeterli seviyede olmayabilir. Bu da test sonucu etkileyecektir.

Önerim güvenli sonuç için 7 günlük sürenin beklenmesidir.Bir diğer dikkat edeceğimiz nokta testi yaparken kullanacağımız idrarın konsantrasyonudur.

Testi mümkünse uyandıktan hemen sonra, mesanede tüm gece birikmiş, hormon konsantrasyonu yüksek idrarla uygulamanızdır.

Ve örnek olarak alacağınız idrar mümkünse, idrarınızı dışa biraz akıttıktan sonra temiz kuru bir test kabına alacağınız orta idrar örneği olsun.İdrar örneğini testin özelliğine göre belirtilen alana uygulayalım ve tavsiye edilen süreyi bekleyelim.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Genellikle bu testler sonucu pozitif ve negatif mantığına göre verir.Test kitlerinde referans bir çizgi mevcuttur. İdrarı teste damlattığınızda referans çizginin yanında ikinci bir çizgi ya da artı işaretinin görülmesi testin pozitif yani gebeliğin başladığını göstermektedir.

Olası çizginin çıkmaması ya da negatif işaretinin belirmesi ise hamile olmadığınız sonucunu vermektedir.Bu aşamadan sonra yapılacak en doğru yaklaşım doktorunuza başvurmak ve bir kez de kan testi yaptırarak sonucu doğrulamaktır.basından

Bu haber toplam 9125 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim