• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

EVDE KAL HAKKARİ

Abdullah Demiralp

Ne kadar umurumuzda olur bilmiyorum ama bu süreçte evde kalmak en iyisi. Şakası olmadığı gibi dalga geçilecek ve inatlaşılacak bir durum olmadığını hepimizin bilmesi gerekir. Abartılıyor gözüyle baktığımız bu hastalığın bize gelmeyecek mantığıyla davranmamızın haklı hiç bir yanı olamaz.

Bizlerden çok daha gelişmiş ülkelerin hali içler acısıyken insanların ölüm şekilleri ve hastalık süresince geçirdikleri perişan halleri gözler önündeyken biz afedersiniz ama dalga geçer gibi hala önlem almaya bile üşenmişken ne yazık ki acı gerçeğin aramıza girmesine engel olamayacağız.

Bugün havamızın ve içtiğimiz suyun bile hala özür dileyerek söylüyorum bunu ne yazık ki hastalıklarla dolu olduğunu ve mikroplarla boğuştuğumuzuda hatırlatmak isterim. Böyle bir süreçte örfümüzden gelenek ve göreneklerimizden uzak durmamız gerekmektedir. 

Misafirperverliğimizi geçici bir süre bile olsa askıya almamız lazım. Sağlıklı bir gelecek için herkesin çocuk genç yaşlı demeden bu kurallara riayet etmesi ve en çok özellikle akrabalık bağlarımızın güçlü olmasından kaynaklı birebir temaslarımızdan uzak durmamız gerekmektedir.

Özellikle sokağa çıkma yasağının söylentileri üzerine marketlere saldırmanın ve tıka basa stok yapmanın bu şehirde yaşayan ve alım gücü olmayan fakir fukaranın yaşam ve sağlık hakkına ihanet etmiş olursunuz. Bu ülke bundan çok daha zor badireler atlattı Allahın izniyle bunuda sağduyulu insanımız sayesinde ciddi vakalar olmadan atlatacaktır.

Fakat bize birşey olmaz mantığıyla ve fırsatçı egoist yaklaşımlarla panik ve korku psikolojisiyle hiç bir sorunu çözemeyeceğimizide belirtmek isterim. Nüfusumuzun azlığından dolayı aslında bizlerin daha çok dikkatli ve daha çok dikkat etmemiz gerekmekte olduğunu unutmamamız gerekiyor.

İlimizde bulunan tek hastanenin Devlet hastanesinin olduğunu unutmayalım. Kendimizi korumamızın en büyük yolu evde kalıp en ufak bir sorun ve sıkıntıda hastane çalışanlarını acil bir durum olmadan rahatsız etmememiz gerektiğinide unutmayalım.

Özellikle kalabalık ev ortamlarımızdaki muhabbete ara vermemiz gerekiyor. Elbette maddi olarak hepimizin zararı olacaktır. Ama unutmayalım ki hiçbirşey sağlığımızdan daha önemli değildir. Er veya geç bu, virüs belasından kurtulacağız ama bizlerin sağlığı ve huzuru için çalışan gecesini gündüzüne katan başta bu ülkenin Sağlık Bakanı olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının dediklerine harfiyen uymamız gerektiğine inanıyorum. Panik ve korku olmadan kendi sağlığımızın kendi elimizde olduğunu unutmadan zengin fakir ayırımı yapmadan birbirimize destek olmamız gerekiyor.

Dedikodunun yaygın olduğu ve söylenecek her bir sözün burdaki insanlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu çok iyi biliyoruz. Kulaktan duyma şeylerle birbirimizi korkutmanın hiçbirimize bir faydası olmayacaktır. Burda özellikle İlimizin tek hastanesi olan Hakkari Devlet hastanesi Doktorları başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına, personellerine yeterli özeni gösterip insan sağlığı şiarıyla ayırım yapmadan herkese aynı muameleyi yaptıkları için şahsım adına teşekkür ederim. En özel teşekkürü hak eden 112 sağlık çalışanlarına gecesini gündüzlerine kattıkları için minnettarım.

Evde kalıp sadece kendi sağlığınızı değil çevrenizde yaşayan bütün insanların sağlıklı olmalarına da yardımcı olacaksınız. Unutma EVDE KAL HAKKARİ deyip şehrimizin bu, vakaya bulaşmamasını sağlayabiliriz...
 

Bu yazı toplam 6695 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim