• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

'EVDE KAL, HAREKETSİZ KALMA'

'EVDE KAL, HAREKETSİZ KALMA'
Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğü, korona günlerinde evde kalan vatandaşlara ‘Evde Kal Ama Hareketsiz Kalma’ diyerek ‘Spor yapın sağlıklı kalın’ şeklinde çağrı yaptı.

Çin’de başlayın tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkisi gittikçe artan Korona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle insanlar evlerine kapanırken, bu durum hareketsiz kalanlar için bir takım sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Hakkari Genlik Spor İl Müdürlüğü evde kalan vatandaşlara imkanları dahilinde spor yapmalarını istedi.
‘Spor yapın sağlıklı kalın’ başlığı ile bir mesaj yayınlayan Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Korona Virüs nedeniyle herkesin tedirgin olduğu ve kendince önlemler aldığını hatırlattı.

Sağlıklı kalmak için evde kalmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Yıldırım, ‘Evde Kal’ çağrılarına kesinlikle uyulması gerektiğini belirterek, “Sosyal izolasyon sağlayalım derken kontrol edilemez bir besin tüketimi ve akabinde alınacak olan kilo hayatımıza çok ciddi olumsuzluklar getirebilir.

İnsan yaşamının hareket üzerine kurgulanmış olup hareketsizliğin beden sağlığını olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar “Yapılan bilimsel çalışmalarda düzenli yapılan orta şiddetteki egzersizlerin, kilo kontrolünü sağladığı, vücuttaki antikor oranının %20 oranında arttırdığı, akyuvar hücrelerin sayı ve fonksiyonlarını yükselttiği görüşü hâkimdir” dedi.

Egzersiz yapmanın kalp-damar sisteminin sağlıklı çalışmasına olumlu etkisi olduğu vurgulayan Yıldırım şu uyarıları yaptı:

“Vücudun virüs ve bakterilerle savaşması için gerekli hücrelerin taşınması amacıyla pompalanacak kanın niteliği ve miktarına da yararlı olmaktadır. Aynı zamanda beyin gibi organların oksijeniz asyönünü artırarak zihinsel güce de olumlu etkilemektedir.

 Bu nedenle evde yapacağınız basit birkaç hareket, bağışıklık sisteminizi güçlendirip, kalp ve damar sağlığımıza olumlu katkılar sunacaktır.

Egzersizin aynı zamanda psikolojik faydası hastalıklarla baş etme mekanizmalarından en önemlisi olan moral motivasyonunuzu attırarak stres düzeyinizi minimuma indirecektir. Bununla beraber bu dönemde beslenme şekline ve içeriğine çok dikkat etmemiz gerektiği ön plana çıkmaktadır.

Tüketeceğimiz gıdaların bağışıklık sistemimizi güçlendiren özelikte olmasına ve kilo kontrolü açısından kalori değerlerine dikkat etmelisiniz.  

Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren uzmanlarımızın hazırladıkları bu basit egzersizleri ve beslenme programını evlerinizde uygulamaya çalışarak, kilo kontörlünü elinizde tutup daha dinç ve sağlıklı bir vücut yapısına sahip olabilirsiniz.  Başta ülkemiz olmak üzere tüm Dünyanın biran önce bu vebadan kurtulmasını temenni ederim. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim