• BIST 8718.11
  • Altın 2246.595
  • Dolar 32.3347
  • Euro 35.1824
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Evleri çöken 6 nüfuslu Engin ailesi yardım bekliyor

Evleri çöken 6 nüfuslu Engin ailesi yardım bekliyor
Hakkari’nin Bağlar Mahallesinde evleri çöken ve açıkta kalan 6 nüfuslu Engin ailesi temelini attıkları evleri için yardım eli bekliyor.

Bölgede meydana gelen olaylardan dolayı Hakkari’nin Cevizdibi köyünde göç ederek Hakkari’nin Bağlar Mahallesine yerleşen ve burada toprak evde yaşam mücadelesi veren  Şükrü Engin (45) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Eski toprak evlerinin yıkılmasıyla beraber ortada kalan Engin ailesi hayırsever bir vatandaşın verdiği toprak eve yerleşti. Ancak Engin ailesinin kaldığı 3 odalı toprak evinde bir bölümünün çökmesi sonucu aile ölümle burun buruna yaşıyor. Yıkılan evin bir bölümünde yaşam mücadelesi veren Engin ailesi, yıkılan eski evlerini yerine yeni ev yapmak için devlet büyüklerinden ve hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.

6 nüfuslu Engin ailesinin 5 çocuk eğitimini annelerinin aldığı dulluk maaşı ile sürdürdüğü belirtildi. Ev yapmak için Hakkari Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığına da müracaat eden Engin ailesi dilekçelerinin cevabını bekliyor.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Kalp krizi sonucu eşini kaybeden 5 çocuk annesi Emine Engin, çocuklarını aldığı dulluk maaşı ile geçindirdiğini söyledi. Engin,”Eşim geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.  Eski bir toprak evimiz vardı o da yıkıldı. Yerleştiğimiz toprak evin bir bölümü ise çöktü ve sağlam bölümünde yaşam mücadelesi veriyoruz. 5 çocuğum eğitimini sürdürüyor.

Akrabalarımız ve mahalle sakinlerinin yardımı ile eski toprak evimizi yıkarak yeni ev yapmaya karar verdik. Ancak imkanlarımız olmadığı için hayırsever vatandaşların desteği ile sadece evin temelini attık. Tek isteğimiz temeli atılan evimizin tamamlanması için bize yardım etmeleridir. 

Yeter ki başımızı sokacak bir evimiz olsun da başka bir şey istemiyorum. Evde çalışacak kimse yok en büyük kızım ise Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimini sürdürüyor. Diğer çocuklar ise daha küçük. Allah rızası için bize yardım edin” şeklinde dert yandı.

Engin ailesinin küçük çocukları ise, kaldıkları evinde üzerlerine çökmek üzere olduğunu belirterek, ölümle burun buruna yaşadıklarını ifade ederek ev yapılması için kendilerine yardım edilmesini istediler.
  Kardeşi Şükrü Engin’i genç yaşta kaybettiklerini belirten Bedel Engin ise, kendi imkanları ile çocuklarının başlarını sokabilecek bir ev yapma girişiminde bulunduklarını söyledi.

Engin,”Kendi imkanlarımız ile evin temelini attık. Ancak evi tamamen yapacak gücümüz yok bizde fakiriz. Yetim çocukların kış aylarında ortada kalmaması için evi bitirmemiz gerekiyor. Herkes kendi imkanları ile bize yardım ederse 6 nüfuslu ailemizi sıcak bir yuvaya kavuşturacağız” dedi. Haber: Feyzullah Taş

engin-ailesi-1.jpgengin-ailesi-2.jpgengin-ailesi-3.jpgengin-ailesi-4.jpgengin-ailesi-5.jpgengin-ailesi-6.jpg

Bu haber toplam 3499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim