• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

EYYÜP ZİBEK!

Hakan Taş

Herkes iş yapar ama her kese işadamı denilmez.

Herkes zengin olmak ister ama zenginlik her kese yakışmaz.

Herkes efendi gözükebilir ama herkes beyefendi sayılmaz.

Eyyüp Zibek Hakkarili bir işadamı. Bugüne kadar ismi çok duyuldu. Zor işler aldı, güvenle yerine getirdi, başarısından söz ettirdi.

Farklı lüks model arabayla hava atmadı, farklı giyim ve kuşamıyla da dikkat çekmek için değişim yaşamadı. Çarşıda turlarken eli göğsünde selam veren herkese eğilerek tebessüm eder. Para onu değiştirmedi ama o paranın sıcak yüzünü iyilik meleği olarak yardımseverliğiyle ihtiyacı olan çok kişiye ulaştırdı.

Hakkariliyiz ama inanın bugüne kadar kendisiyle ikili hiçbir sohbetim olmadı. Yani teke tek hiç tanımıyorum. Tanış olmadığımız için olsa beni oğlunun düğününe de davet etmedi. Bu güne kadar ilimizde ve bölgemizde yüzlerce tanınmış siyasetçi, aşiret lideri ve işadamı yakınlarının düğünleri yapıldı. Ama böylesi ne görüldü, ne duyuldu.

Düğün töreni, seven iki insanın mutluluk şölenidir. Böylesine önemli bir günde dost ve akrabalar davet edilir. Gelenek ve görenekler kapsamında davetliler iştirak ettikleri düğünlerde damat ve geline hediye takdim ederler.

Kimse mağdur olmasın diye Zibek ailesi para ve altın hediye kabul etmeyeceğini duyurdu. Bu detay ilimizde çok konuşuldu. Her kabileden, her düşünceden, her kesimden binlerce kişi düğüne akın ederek festival havasında doyasıya eğlendi.

Hakkari “2 D” kentidir. DÜĞÜN ve DOLMUŞ… Otobüslerin girmediği, dolmuşların en fazla trafiğe çıktığı yer. Ve düğün törenlerinin en fazla yapıldığı il. Hal böyle olunca herkes düğün mağduru olduğunu dert yanar. Davetli olduğu düğün için kredi çeken, arkadaş çevresinden borç alanlar çoğunlukta.

İşadamı Eyyüp Zibek, halkın içinden geldiği için, geçmişte sıkıntılar yaşadığı için kimseyi sıkıntıya sokmak istemedi.

Eyyüp Zibek’in başlattığı bu akım moda haline gelmelidir. Hiç değilse durumu iyi olanlar, varlıklı aileler bu modaya uyarak devam ettirsinler.

Eyyüp Zibek’i bu anlamlı davranışı ve kararından dolayı yürekten tebrik ediyorum.

Kahvemiz dibek, modamız Eyyüp Zibek…

1-034.jpeg2-032.jpeg3-018.jpeg4-010.jpeg

f0ae8a73-634b-41f4-9ce2-4bf07c1f74b8.jpeg

Bu yazı toplam 5654 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim