• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Faiz ve enflasyona köklü çözüm yolda

Faiz ve enflasyona köklü çözüm yolda
Başbakan Yıldırım “Çeşitli sektörlere yönelik bazı tedbirler ve kolaylıklar getirerek piyasayı rahatlatacağız. Faiz, enflasyon ve kur baskısıyla ilgili köklü çözüm üzerinde çalışıyoruz. Hedef, en az yüzde 5 büyüme” dedi.

Hükûmet, son dönemde yüksek seyreden faiz ve enflasyonun da etkisiyle yaşanan kısmî durgunluğa karşı yeni tedbirler alınacağının sinyalini verdi.

Bakü ziyareti dönüşünde konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım “Bu konudaki çalışmalarımız epey olgunlaştı. Ama son şeklini henüz vermedik. 2017’de olduğu gibi 2018’de de çeşitli sektörlere yönelik bazı tedbirler ve kolaylıklar getireceğiz.

Bunu yapmakla, durgunluk geçiren bazı sektörlerin sorunları çözüme kavuşturulacak. Bu, sektörel bazlı alacağımız tedbirler. Genel anlamıyla da yüksek faiz, yüksek enflasyon ve kur baskısıyla ilgili daha köklü bir çözüm üzerinde çalışıyoruz.

Hedefimiz, 2018’de büyümeye devam etmek. Yüzde 5-5,5 gibi bir büyümeyi hedefliyoruz. Yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik kapsamlı bir reform yaptık. Stratejik alanda özel yatırımın türüne, miktarına, bölgesine göre esnek teşvik uygulamalarımız da devreye giriyor.

Burada bilişim, yenilikçilik, petro-kimya gibi sektörlerdeki yatırımları inceledik. 108 milyar TL civarında teşvik edilmeye hak kazanan, 7 sektörde toplam 21 proje var. Bunlara, Doğu ve Güneydoğu teşvikleri de dahil değil” diye konuştu.

YATIRIM İŞTAHI VAR
Türkiye’ye yatırım yapma iştahının devam ettiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım “Terörle mücadele içinde olmamıza, dışarıda büyük operasyonlar yürütmemize rağmen bu devam ediyor. Turizmde de çok iyi durumdayız. 2018 rezervasyonları, 2017’nin çok çok üzerinde.

Turist sayısında 40 milyona yaklaşacağımızı düşünüyoruz. Eğer bir olumsuzluk yaşanmazsa... Avrupa’dan Türkiye’ye rezervasyon artışları var. Rusya’dan da öyle” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, yerli ilaçla ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu: Bu konuda çalışmalar var. Ama bunun, he

Hükûmet, son dönemde yüksek seyreden faiz ve enflasyonun da etkisiyle yaşanan kısmî durgunluğa karşı yeni tedbirler alınacağının sinyalini verdi. Bakü ziyareti dönüşünde konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım “Bu konudaki çalışmalarımız epey olgunlaştı.

Ama son şeklini henüz vermedik. 2017’de olduğu gibi 2018’de de çeşitli sektörlere yönelik bazı tedbirler ve kolaylıklar getireceğiz. Bunu yapmakla, durgunluk geçiren bazı sektörlerin sorunları çözüme kavuşturulacak. Bu, sektörel bazlı alacağımız tedbirler.

Genel anlamıyla da yüksek faiz, yüksek enflasyon ve kur baskısıyla ilgili daha köklü bir çözüm üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz, 2018’de büyümeye devam etmek. Yüzde 5-5,5 gibi bir büyümeyi hedefliyoruz. Yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik kapsamlı bir reform yaptık.

Stratejik alanda özel yatırımın türüne, miktarına, bölgesine göre esnek teşvik uygulamalarımız da devreye giriyor. Burada bilişim, yenilikçilik, petro-kimya gibi sektörlerdeki yatırımları inceledik. 108 milyar TL civarında teşvik edilmeye hak kazanan, 7 sektörde toplam 21 proje var. Bunlara, Doğu ve Güneydoğu teşvikleri de dahil değil” diye konuştu.

Bu haber toplam 2161 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim