• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Fazla kilolarınızdan meyveyle kurtulun

Fazla kilolarınızdan meyveyle kurtulun
Türkiye’de en önemli sağlık sorunlarından biri olan fazla kiloların yaz döneminde daha kolay atılabildiğini söyledi.

Liva Hastanesi Diyetisyeni Handenur Uzun, sağlık için organik sebze ve meyvelerle beslenmenin önemine değindi. Meyve yiyerek fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu kaydeden Uzun, yaz mevsiminde en çok tüketilen meyvelerden karpuzu özellikle diyet planları olanlara tavsiye ettiğini belirtti.

Diyetisyen Handenur Uzun, “Karpuzun yüzde 90’ı sudan oluşur ve 100 gramlık servis sadece 30 kalori içerir. Düşük kalorili tatlı olmasına rağmen vücutta yağ yakımına yardımcı olan arjinin adı verilen özel bir amino asitle doludur. Yaz mevsiminde yaygın olan karpuz, bu dönemdeki su ihtiyacınızı karşılama konusunda lezzetli bir alternatif olmasının yanı sıra zararlı atıştırmalıklardan uzaklaşmanızı da sağlayacak iyi bir alternatiftir” diye konuştu.

ARMUT VE ELMA

Armut ve elmanın da bolca yetiştiğini ve bol bol tüketilmesini öneren Diyetisyen Uzun, “Armut lifle dolu bir meyvedir ve sindirim sistemi için gereklidir. Armut yediğinizde daha uzun süre tokluk hissedersiniz. Kilo kaybının yanı sıra C vitamini açısından zengindir, kolesterolü düşürür ve Tip 2 diyabet riskini azaltır.

Elma ise her mevsim yapılan diyetlerin vazgeçilmez ara öğünlerinden biridir. Bir orta boy elma yaklaşık 50 kaloridir. Herhangi bir yağ veya sodyum içermez.

Elma kabızlık sıkıntısının giderilmesine de yardımcı olabilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Vücudun nemini artırır, su ihtiyacını karşılar ve daha uzun süreli tokluk sağlar” dedi.

“DOMATES YEME ALIŞKANLIĞI ARTTIRILMALI”

Ülkemizde domatesin sebze olarak görüldüğünü ve daha çok yemek ve salatalarda tüketildiğini belirten Liva Hastanesi Diyetisyeni Handenur Uzun, “Aslında domates de bir meyvedir. Diyet yapanlara tavsiye ederiz.

Lezzetinin yanı sıra, antioksidanlarla doludur ve su tutmayı azaltır. Zengin likopen kaynağı olan domates antioksidan moleküller sayesinde hem fit tutar hem de yiyeni kanserden korur. Günümüzde pek çok kişinin en önemli sağlık sorunlarından birisi aşırı kiloları.

Hekime gidip kararlı bir şekilde diyetisyeninizin önerilerine uyarsanız aşırı kilolarınızdan kurtulursunuz” ifadelerini kullandı.İHA

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim