• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Federasyon Başkanı Er’den ABD’ye tepki

Federasyon Başkanı Er’den ABD’ye tepki
Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman Er, düzenlediği yazılı basın açıklamasıyla ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nu şiddetle nefretle kınadı.

BD’nin 2020 yılı Ulusal Savunma Yetki Yasası taslağında ülkemize karşı,ilişkilerimize zarar verecek  vebüyük düşmanlıklar besleyen bir dizi yaptırım kararlarıyla yol yürümeye çalışan ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’nu şiddetle nefretle  kınadıklarını söyleyen Başkan Er, k abul edilen yasa tasarısına göre, Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının teslim edilmesinin nasıl ve neden engellediklerini,Olmazsa olmaz Ülkemiz için önemli bir savunma mekanizması olan S-400’lerle ilgili yaptırımları neden uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Er açıklamasında,”Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sunan Türk Akımı ile ‘KuzeyAkımı2’ projelerine uygulanmak istenen yaptırımlarla nasıl bir zarar vermeye çalıştıklarını, Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunu kaldırıp Ada da ve bölgemizde barışın ve huzurun nasıl  sekteye uğratılmak istendiğini, çok iyi biliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bölgesinde güçlü bir hukuk devletidir. Sürekli söylüyoruz ABD ekonomimize saldırıyor, Yetmiyor Terör örgütlerinin ülkemize saldırmaları yönünde her türlü desteği sağlıyor. Türkiye’nin her attığı adıma Müttefikimiz olan ABD’nin her zaman sinsi bir şekilde karşı bir hamle oluşmaya çalışılan bir yol izlendiğini açık açık görmekteyiz.

Türkiye’de yaşayan tüm milletimize sesleniyoruz. İç ve dış politikasıyla büyük bir ivme sağlayan Ülkemize karşı, ABDve bazı Avrupa ülkelerinin sürekli her alanda zarar vermek için büyük bir mücadele içeresinde olduklarını halk olarak çok iyi bilmekteyiz. On binlerce kilometre öteden gelip yanlış politikalarıyla Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ve sınırlarımıza kadar dayanıp ülkemiz üzerinde de bazı unsurlarla tehdit oluşturmaya çalışan güya müttefikimiz diye güven verdiğimiz sırtımızı dayadığımız ABD’nin aslında dost olmadığını alınan son yaptırım kararlarıyla tescillenmiştir.

Ekonomik krizler ve bazı yaptırım kararlarıyla ülkemize diz çöktürmeye çalışan ABD’ye sesleniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ABD Temsilciler Meclisi  ve Senatosu’nun almış oldukları yaptırım kararlarını şiddetle nefretle kınıyoruz.Ülkemizin çıkarları huzur ve refahı için sonuna kadar hükümetimizin ve devletimizin yanındayız.

Türkiye’de yaşayan tüm milletimize sesleniyoruz. İç ve dış politikasıyla büyük bir ivme yakalayan Ülkemize karşı ABD’nin ve Avrupa ülkelerinin sürekli her alanda zarar vermek için büyük bir mücadele içeresinde olduklarını halk olarak çok iyi biliyoruz. Suriye politikaları Türkiye’nin engellemeleriyle çöktüğünü ve  Türkiye’ye karşı öç alma dertlerinin  oluştuğunu ve bu alınan yaptırım kararlarıyla bölgeye nifak sokmaya çalıştıklarını da çok iyi biliyoruz.

er-010.jpg

On binlerce kilometre öteden gelip yanlış politikalarıyla Ortadoğu’yu kan gölüne çevirenleri de çok iyi biliyoruz. Sınırlarımızın dibine kadar gelip Ülkemizi tehdit eden yaklaşımlarını planlarını da çok iyi biliyoruz. Doğu Akdeniz’de ne yapmak istediklerini de çok iyi biliyoruz.  Bunu kabul etmemiz müsamaha göstermemizi kimse beklemesin. Biz ülke olarak önümüze bakmalıyız. 

Vatandaşlarımızın huzuru refahı ve ekonomimizin büyümesi uğrunda gerekli adımları atarak ve ayrıca Milletimizin güvenliğini artıracak her türlü savunma tedbirlerini alarak yürümeliyiz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Bu haklarımıza birilerinin yaptırım tehditleriyle kenarda durmamızı, boyun eğmemizi kimse beklemesin.

Birlik ve beraberlik içerisinde kimseye baş eğmeden ülkemizin geleceği için hareket eden Hükümetimize sonuna kadar  Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve şehit Aileleri Federasyonu, Hakkari Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Hakkari Güvenlik korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği olarak tam destek verdiğimizi beyan ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim