• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Feqiyê Teyran' Kültür Merkezin'den Cizre açıklaması

Feqiyê Teyran' Kültür Merkezin'den Cizre açıklaması
Feqiyê Teyran' Kültür Merkezi çalışanları düzenlediği basın açıklaması ile Cizre’de bir binada mahsur kalan sivillerin biran önce kurtarılmasını istedi.

Feqiyê Teyran' Kültür Merkezi çalışanı Rojbin Çetinkaya, Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağı ve kentin aralıksız olarak bombalanması üzerine 37 kişinin binada mahsur kalması ve çıkan yangın sonucunda 9 sivilin yanarak can verdiği ve geri kalanın 24 kişi ise ağır yaralı olduğu söyledi.

Çetinkaya,”14 Aralık’tan beri Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağı ve devlet güçleri tarafından geliştirilen katliamlar, kentlerin aralıksız bombalanarak halkımızın zorla göçe tabi tutulma uygulamaları AKP faşizmin acımasızlığını gözler önüne sermiştir.

En son 23 ocak sabahı ilçenin Cudi mahallesindeki yaralı sivilleri kurtarmak için giden arkadaşlarımız devlet güçlerinin yaylım ateşi ile karşılaşmışlardır. Bir çoğu yaralı halde Bostancı sokak 23’nolu apartmanın bodrum katına sığınmıştır.

10 gündür aralarında sanatçı, kültür-sanat çalışanları, sinemacı, DBP parti meclisi üyesi ve çocukların bulunduğu insanlarımıza dayatılan vahşet insanlık tarihine eklenen utanç sayfalarından biri olmuştur. Kamuoyunun “vahşet bodrumu” diye adlandırdığı ve her türlü hukukun ayaklar altına aldığı öldürücü bir kuşatma sürdürülmektedir.

Kürtler başta olmak üzere uluslar arası kamuoyunca geliştirilen toplumsal baskıyı savma adına yüz karası ambulans gönderme mizansenleri sergilenmekte, bodrumda kalanların “terörist” olduğuna dönük yandaş medya eliyle algı operasyonları yapılmaktadır.

 

Bizler Kürt kültür-sanat çalışanları ve sanatçıları olarak dayatılan bu vahşet uygulamalarının hiçbir ahlaki zemininin olmadığını, yalanladığını, yalanlar ile gerçeğin örtülemeyeceğini belirtmek istiyoruz. Çünkü Bostancı sokak no 23’ün bodrumundaki yaralıların çocuklar, sanatçı ve siyasetçilerin de içinde olduğu siviller olduğunu biliyoruz.

 Yaralılar içinde ismi geçen Feride Yıldız halk dansları hocası olup Mem u Zin Kültür sanat merkezinde Cizre’li çocuklara dönük halk dansları atölyesi çalışmaları yürütüyordu.

Yine ismi geçen İslam Balıkesir arkadaşımız sinemacı olup bir belgesel çalışması için cizre’de bulunmaktadır. Gülistan Üstün ise Mem u Zin kültür-sanat merkezinin grubu olan Koma Meyaser’in solisti olan sanatçı arkadaşımızdır.

Bu yüzden yandaş medya eli ile geliştirilen kirli propagandalar, yapılmak istenen katliama kılıf uydurma çabalarıdır. Evrensel hukuk kadar kendi iç hukukunu da çiğneyen bir savaş mekanizması devreye sokulmuş, arkadaşlarımız vahşet bodrumunda kuşatılarak katledilmek istenmektedirler. Sözü geçen arkadaşlarımızın aileleri ve gönüllü sağlık ekiplerinin cizre’ye girişi engellenmekte ve vahşet bodrumundakilerin ölmesi istenmektedir. Şimdiye kadar 7 sivilin hayatını kaybettiği bilinmekte, haber alamadığımız arkadaşlarımızın ölümle yüz yüze olduklarını belirtmek istiyoruz.  Bu duruma sessiz kalmanın yaşanan suça ortak olmak anlamına geldiğini ifade ediyoruz.

Bizler Kürt kültür-sanat çalışanları ve sanatçıları olarak arkadaşlarımız Feride Yıldız, İslam Balıkesir, Gülistan üstü, Mehmet Yavuzel, Ferhat Saltıkat, Ali Fırat kalkan, Mustafa Vartiyak, Tahir Çiçek, Rıdvan Ekinci Dersim Aksay, Serdar Pişkin, Ferhat Karaduman, Sercan Uğur, Rohat Aktaş, Fehmi Dinç, Hacer Aslan, Sakine Şiray, Berjin demirkaya,

Ramazan İşçi, Mahmut Duymak, Kasım Yana, Osman Gökhan, İzzet Gündüz’ün bulunduğu vahşet bodrumuna dönük kuşatmanın kaldırılmasını, yaralıların ambulanslarla tedavi edilmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz.

Sanatçı arkadaşlarımızın ve onlarca sivilin ölümüne tanık olmak istemiyoruz. Bu bağlamda Kürt sanatçılar başta olmak üzere tüm devrimci-demokrat ve duyarlı sanatçıları Cizre ve Sur’da yürütülen mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz. 

Dün 37 kişinin Binada mahsur kalması ve çıkan yangın sonucunda 9 sivilin yanarak can verdiği ve geri kalanın 24 kişi ise ağır yaralı olduğu belirmektedir. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 5645 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hakkari ve ilçelerinde elektrik kesintisi18 Nisan 2024 Perşembe 12:11
  • Kaçak kazı yapan 3 kişi hayatını kaybetti18 Nisan 2024 Perşembe 10:41
  • Belediye ekipleri gece mesaisinde18 Nisan 2024 Perşembe 09:50
  • Yayla muzunun destesi 100 TL’den satışa çıkarıldı18 Nisan 2024 Perşembe 09:01
  • Gevaş'ta açan ters laleler göz kamaştırıyor17 Nisan 2024 Çarşamba 13:54
  • Belediye ekipleri okul korkuluklarını onardı17 Nisan 2024 Çarşamba 11:58
  • Van kedisi ‘Mia’ üçüncü kez anne oldu17 Nisan 2024 Çarşamba 10:39
  • Murat Özdemir hayatını kaybetti16 Nisan 2024 Salı 22:40
  • Alzheimer riskini azaltıyor16 Nisan 2024 Salı 16:26
  • İranlılar halay çekmeyi öğreniyor16 Nisan 2024 Salı 16:07
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim