• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Feraşin balı ve menengiç kahvesine yoğun ilgi

Feraşin balı ve menengiç kahvesine yoğun ilgi
Yüzde yüz organik olan hakiki Feraşin yaylası karakovan balı ve menengiç kahvesi halktan tam not aldı.

Doğal güzellikler ve turistik olarak görmeye değer diğer arasında yer alan ve bin bir çeşit çiçeğin bulunduğu Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Feraşin Yaylasında elde edilen ve hiçbir katkı maddesi olmayan hakiki Kara kovan, petek ve süzme balı şifa dağıtıyor.

Feraşin yaylasında arıların doğal ortamda ürettiği balın Kahvaltı menülerinin vazgeçilmezleri arasından yerini alıyor.

Öksürük, kabızlık ve nezle gibi hastalıkların tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılabiliyor. İçerisindeki vitamin, mineral ve aminoasitler ile çocukların gelişiminde faydalı olan bal, kanseri önleyerek vücuttaki zararları mikropları kırıyor.

bal-3-001.jpgArıların çiçeklerden, meyve tomurcuklarından, yuttukları nektarın, invertaz enzimi sayesinde değişime uğramasıyla oluşan bal, mide bağırsak gazlarını izole ediyor.

Özellikle kış aylarında meydana gelen yüz felcini de önleyen bal, böbrek hastalarının tedavisinde de kullanılıyor. Gargara yapıldığı zaman diş etlerini de kuvvetlendiren bal, vücuttaki halsizliği atıyor. Bin derde derman olarak bilinen balı almak istiyorsanız Feraşin Yaymasında üretilen balı sakın kaçırmayın.

Yaklaşık 18 yıldır üreticilik yapan sahibinin yüzde yüz garanti verdiği Feraşin Yaylasının hakiki Kara kovan, petek ve süzme balını satın evinizde eksik etmeyin.

Doğal Menengiç Kahvesi

Yine Hakkari bölgesinde yetiştirilen Melengiç kahvesini evinizde bulundurmayı sakın ihmal etmeyin.

Faydaları saymakla bitmeyen Melengiç kahvesi artık bir telefonla evinize kadar geliyor.

bal-2-001.jpg

Menengiç kahvesinin bilinmeyen faydaları

Menengiç kahvesi; Öksürüğü keser, balgam söktürür, nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir, antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır,

solunum yollarına faydası vardır, ayak terlemelerini önler, yaraları tedavi eder, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur, ses tellerine iyi gelir,

mide ağrılarını dindirir, kalp yetmezliği riskini azaltır, afrodizyak etkisi vardır, yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye, kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur"

 

Feraşin yaylasında yetiştirilen hakiki kara kovan balı ve Hakkari yöresinde üretilen Menengiç kahvesini almak için mutlaka arayın.

TELEFON: 0530 691 10 78- Ebubekir Yıldırım- Hakkari

 

bal-d.jpg

 

Bu haber toplam 6732 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim