• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

FETÖ Operasyonu!

FETÖ Operasyonu!
FETÖ soruşturması kapsamında 3 adliyede görevli 87 kişi hakkında gözaltına kararı alındı. Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevlerinde görevli 75 infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı var.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında Çağlayan Adalet Sarayı, Gaziosmanpaşa veBüyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ve bu adliyelere operasyon düzenlendiği bildirildi.

75 İNFAZ KORUMA MEMURU VE BAZI ÇALIŞANLAR HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ'nün cezaevi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Silivri, Metris ve Bakırköycezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan 75 infaz koruma memuru ve bazı çalışanlar hakkında gözaltı kararı alındı.

BU SABAH DÜĞMEYE BASILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalışan 87 personel hakkında, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltı kararı alındı. Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbulOrganize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa veBüyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı. Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapıldığı kaydedildi.

BYLOCK PROGRAMINI KULLANDIKLARI BELİRTİLİYOR

Edinilen bilgiye göre, şüpheli adliye çalışanları hakkında, "FETÖ/PDY'nin amaç ve faaliyetleri doğrultusunda hareket etme, Bylock isimli programı kullanma, kapatılan Bank Asya hesaplarına belirli miktarlarda para yatırma, örgüt finansmanında aktif rol alma ve memuriyete girişlerde usulsüzlükler yapma" gibi suçlamalar bulunuyor. Gözaltına alınan şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.İstanbul'da, FETÖ'nün adliyelerdeki yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce İstanbul, 

Bakırköy, Anadolu Adalet, Gaziosmanpaşa,Küçükçekmece, Büyükçekmece, Silivri adliyeleri ile İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde görevli 293 adliye personeli gözaltına alınmış, 50'yi aşan sayıda tutuklama gerçekleşmişti.

CEZAEVLERİNE DE OPERASYON! 75 GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan, infaz koruma memuru, sosyolog ve pedagoglardan oluşan 75 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince bu kurumlara operasyon düzenlendi ve bazı şüpheliler hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapılıyor.

Bu haber toplam 1004 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim