• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

GAYRET- SAMİMİYET İŞTE HAKKARİ!

Hakan Taş

Valimiz İdris Akbıyık ilimizde 11 ayını doldurdu. Peki, bu süre içerisinde neler yapıldı, Hakkâri ne durumda?

11 ay boyunca sayın valimizi izledim. Dün gece notlarımı karıştırırken bir özet çıkarttım. Bu arada henüz kendisini makamında ziyaret bile etmiş değilim. Ve sayın valimiz de basın merkezimizi ziyaret etmediler. Kendisi yoğun, biz yoğun olunca nezaket ziyaretlerimiz aksamaya uğradı.

ŞİŞLİ-HAKKARİ HATTI

İstanbul Tüyap Turizm Fuarına katıldık. Hakkari Standına Şişli Kaymakamlığı çalışanları geldi. Biz Vali Akbıyık ile çalışan memurlarız diyerek kendilerini tanıttılar. Bende Vali Akbıyık’ı onlardan dinledim. Sosyal Yardımlaşmada çalışan bir bayan kardeşimiz sayın valimizi anlatırken ağladı. Meğerse öyle bir iz bırakmış ki, Şişli’yi kendisine hayran bırakmış.

TEKNOFEST VE BEDRAN TÜNER

Tanıklık ettiğim ve beni çok duygulandıran bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Yüksekova ilçemizde hurda malzeme kullanarak drone yapan BedranTüner’i gündeme taşımıştık. Haberi okuyan sayın valimiz etkilenerek bir cumartesi sabahı kahvaltı bile yapmadan Bedran’ı görmeye ve tanışmaya gider. Bu yetenek karşısında duygulanarak her türlü desteği sunacağını belirterek memnun döner.

vali-2-033.jpg

Daha sonra İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarına Berdan Tüner’in katılmasını sağlar. Büyük bir heyecanla kendisinin yaptığı Droneyi alarak umut yolculuğuna giden Berdan Tüner’e güvenlik gerekçesiyle Drone’sinin uçağa alınamayacağı söyleniyor. Bu durum valimize intikal edildi. Ankara’da Ulaştırma ve İçişleri Bakanlarımızı  arayarak genç yeteneğimiz Bedran’ın bu festivale katılması gerektiğini söyleyerek destek istedi.

Ankara-Yüksekova arasında bir uçak krizi yaşandı. Bedran için uçuş aksadı. Ve bu önemli festivale katılmak üzere Bedran Tüner uçağa alındı. Tüner ailesi çok duygulandı. Nitekim CumhurbaşkanımızSayın  Recep Tayyip ERDOĞAN’ın;  Cem KARACA’nın meşhur Tamirci Çırağı şarkısına atıfta bulunarak “Biz de tulumları giydik. Bize de ‘Siz geri kalmış bir ülkesiniz, geri kalmış bir milletsiniz.

vali-1-032.jpg

Öyle kalın.’ dediler.” Diyerek artık Ülkemizin kimseye minnet etmeden  kendi sanayisini geliştirdiğini, kendi uçağını ve gemisini üreten bir ülkeye dönüştüğünden bahsetti. İşte ülkemizin en ücra güzel köşesi olan Yüksekova’dan bir genç olan Bedran TÜNER örneği ülkemizin ve milletimizinmuasır medeniyet hedefine ulaştığını gösteren en güzel örnekler arasına girdi.

ŞEMDİNLİ’DE BEYİN AMELİYATI

Yıllarca doktorsuzluktan, hastanesizlikten dert yandık. Birçok insanımız Van’a kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Şuan öyle bir döneme girdik ki, sağlık alanında devrim yaşanıyor. Şemdinli ilçemizde çok riskli ve zor diyebileceğimiz beyin tümörü ameliyatı yapıldı. Derecik ilçemize modern bir hastane yapılıyor. Vali Akbıyık, hastaneyi de sık sık denetlemeyi ihmal etmiyor.

vali-3-019.jpg

KAYAK MERKEZİ VE OTEL

Tek eğlence meskenimiz olan kayak merkezimiz en büyük şansımız. Dünyada Temmuz ayında bile kayak yapılabilen tek yer Hakkâri’dir. Kapasiteyi arttırmak, daha çok iç ve dış turisti buraya çekmek adına valimiz Akbıyık yeni ek projelerle destek sunuyor. 5 yıldızlı mükemmel bir otel yapılacak. Pist alanı 3.500 metreye çıkartıldı. Bu proje 7 den 77’ye herkesi memnun etmiştir.

KÜLTÜR&SANAT,TURİZM VE FESTİVALLER

Kar festivali, Ters Lale, Uçkun Festivali yapıldı. Binlerce kişinin katılımlarıyla coşkuya dönüştü. Bu renkli görüntüler Türkiye gündeminde manşetleri süsledi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü disiplinli ve ciddi bir çalışma sergileyerek organizasyonda hiçbir aksama yaşanmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT POLİTİKALARI KURULU’nun ilk toplantısı Hakkâri’mizde gerçekleştirildi. CUMHURİYET DEVRİNİN SERHAT VİLAYETİ HAKKARİ isimli ilk Uluslararası sempozyum Hakkari’de gerçekleştirilerek 70 bilim adamı tarafından Hakkari tarihten tarıma, turizmden sanata kadar bir çok konu başlığında masaya yatırıldı.

MEYDAN MEDRESESİ turizme kazandırılarak kültür ve sanat etkinliklerine kapılarını açtı. İlimizin değerli şahsiyetlerinden Seyyid Taha-i Hakkari’nin yaşadığı NEHRİ İNANÇ TURİZMİ PROJESİ için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunuldu, Nehri bölgesinde büyük bir külliyenin yapılması gündeme geldi.Hakkari’nin en eski Camilerinden Melik Esat Camisinin restorasyonu başlatıldı ve devam ediyor.

Meydan Medresesi,  Kayme Sarayı ve Zeynel Bey Medresesinin Müze yapılması girişimleri başlatıldı. Hakkari’nin İslamiyet ile kucaklaşmasının ilk sembolü olan ÇUKURCA EMİR ŞABAN CAMİSİNİN ve Tarihi Çukurca Taş Evlerinin restorasyonu için kollar sıvandı.

Uluslararası dağ bisiklet etkinliği, 1.Tiyatro Festivali , foto safari ve doğa sporları festivalleri ile adeta göz doldurduk.   Valimiz Sayın Akbıyık bu etkinliklerle takdir topladı.

1 KİTAP 1 İNSAN

Valimiz İdris Akbıyık’ın olmazsa olmazlarından biri KİTAP ’tır. Kitaba düşkünlüğü fazladır. Hem okur, hem okutur. Bu alışkanlığı öğrencilik ve gençlik yıllarında vardı. 1997 yılında ilk Rize İkizdere ilçesine Kaymakam olarak atandığında kitap sevgisini aşılamaya başladı.

Daha sonra görev aldığı her yerde aynı alışkanlığını sürdürdü. 11 ay süre içerisinde ilimizde 11 bin kitap dağıttı. Yani her tokalaştığı çocuk ve gencimize seviyesine göre okuma kitabı hediye etti.

Valiler genellikle çocuklara oyuncak, şeker, çikolata hediye ederken Vali Akbıyık, sadece ve sadece kitap hediye eder. Çocuklara ve gençlere göre Vali Akbıyık demek, kitap demektir. Valilik bekleme salonunda bile kitaplık yapıldı.  

Bir yazar olarak bu durum beni de çok duygulandırdı. Çünkü 1 kitap 1 insan demektir. Ve sayın valimize bir de önerim olacak. Bazen ziyaret ettiği esnaf ve mahallelerde de yetişkinler için, özellikle ev hanımlarının okuyabileceği kitapları her eve ulaştırılmasıdır. Yani yeni kampanyamızın adı “1 kitap 1 ev” olsun… Çünkü bu bir farkındalık projesidir.

YAŞLILAR,ENGELLİLER,ÇOCUKLAR VE GENÇLER

Çocukları yanağından, yaşlıları ellerinden, engellileri şehit ve gazi yakınlarını yüreğinden öpmeyi ihmal etmeyen Vali AKBIYIK,  tevazusu nezaketi ve iyimserliği ile kısa sürede Hakkârililerin gönüllerdeki Valisi olmayı başardı.

DOĞALGAZ

Doğalgaz ilimize gelir mi, gelmez mi tartışması devam ederken Valimiz Akbıyık, bu projeyi hızlandırmak için Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Adı geçen şirkete talimat vererek soğuk ve kar başlamadan tamamlanmasını istedi. Alt yapı çalışmaları tamamlanmak üzere olan doğalgaz ile tanışmamıza sayılı günler kaldı. Artık bacalarımızda zehir akmayacak. Artık hava kirliliği sorunumuz kalmayacak. Odun ve kömüre harcanan paramızın yarısı cebimizde kalacak.

24 DERSLİK OKUL YAPIMI

Vali Akbıyık için öncelik eğitimdir. Eşi de öğretmen olan sayın valimiz Milli Eğitim’e nefes aldırmıyor. Milli Eğitim Müdürlüğünün özverili çalışması ile birkaç tane değil tam 24 yeni okul projesi hayata geçiriliyor. 10 tane köy okulumuza de park ve oyun alanı yapımı devam ediyor. Her gün değişik bir okulu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle yakından ilgileniyor.

BİZ ANADOLUYUZ PROJESİ

Bu kapsamda ilimiz tarihinde ilk kez nehri İnanç Projesi dahilinde LC WAİKİKİ tarafından tırlar dolusu giyim getirerek yüzlerce çocuklarımıza dağıtımını sağlamıştır. Bu destek sayın valimizin özel dostluk ilişkisi ve diyaloğuyla gerçekleştirildi. Vali Akbıyık bizzat çocukları giydirerek sevindirmiştir. Gecikmeli de olsa LC WAİKİKİ sahibine teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

TOKİ KONUTLARI

Yüksekova ilçemize 5 bin modern konut yapımı devam ediyor. Aynı projenin Hakkâri merkezde de yapılması hususunda çalışmalar yürütülüyor. Polis-Asker ve kiracı konumundaki vatandaşlarımız artık bu sorunu yaşamayacaklar.

TÜNEL

Yüksekova yolu çile ve kan yoludur. Orada kazalar hiç eksilmez. Özellikle kışın bu yol tam bir tuzak.. Yeni tünel projesi start aldı. Yeni Köprü civarından ilçeye modern, çağın şartlarına uygun bir tünel yapılıyor. Vali Akbıyık bu projenin verilen zaman diliminde yapılması gerektiğini belirtiyor.

BÜYÜK MİTİNG

İlimizde, bölgemizde ve ülkemizde artık teröre hayır demek ve haykırmak üzere düzenlenen mitinge 10 bin kişi katıldı. Bu Hakkâri tarihinde bir ilktir. Vali Akbıyık bu oluşum karşısında çok duygulandı. Hakkâri ve halkına hayranlığı bin kez daha arttı. Bu güzel yürekli insanlara huzur ve güven içerisinde yaşam sunmak devlet ve hükümet olarak vazifemizdir. Bu topraklarda kimse öldürülmesin. Yürüyüş sonrası Vali Akbıyık ile hatıra fotoğrafı çektirmek için vatandaşlar sıraya girdi.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI

Zarar gören ve bozulan yollar yeniden onarıldı, asfaltlama çalışmaları yapıldı. Köylerimize daha sağlıklı hizmetin götürülmesi için yeni araç alımı yapıldı. Bu araçlar İl Özel İdaresine teslim edildi. Köylere destek programı kapsamında en ücra köşeye kadar giderek sorunları yerinde inceledi.

KURŞUN-ÇİNKO ÇALIŞTAYI

Bölgemizdeki kurşun-çinko ve maden yataklarının daha detaylı değerlendirilmesi, ekonomiyi canlandırmak ve işsizliği yok etmek adına Vali Akbıyık, bir çalıştay başlattı. İlimizde maden aramacılığı için öneriler, bölgemizde cevher üretiminden metal üretimine geçişin gereği ve yönetimi, maden sektörü temsilcilerinin sorunları ve talepleri bu çalıştayda ele alındı.

DENEYAP ATÖLYESİ

İl merkezi ve ilçelerinden 160 öğrenciye tasarım üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda eğitim verilmesi için İlimizde Deneyap kapsamında teknoloji atölyesi oluşturuldu. Vali Akbıyık’ın şu sözleri açılışta dikkat çekti :

"İHA'larımızı, SİHA'larımızı, kara ve hava araçlarımızı üretiyoruz. Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması, yeni teknolojide yeni bilimsel buluşlar yapmasına bağlıdır. Türkiye'de son yıllarda ciddi bir milli teknoloji hamlesi var. Bu anlamda oluşturduğumuz atölyeler çok önemli bir işlev görecek. Önümüzdeki yıllarda belki Hakkari'den Türkiye'nin, dünyanın kaderini değiştirecek önemli buluşlar yapılacak." Dedi.

Valimiz Akbıyık, mesai bitiminde eve gittiğinde dizi izleyip uyumuyor. Önce bahçesinde beslediği hayvanlarla ilgileniyor. Sonra daha güzel bir Hakkari için sürekli proje üreterek kafa yoruyor. Yani gündüz Hükümet gece Vali Konağında ilimizde yapılan ve yapılacak olan projeler üzerinde fazla mesai yapıyor.

MÜTEVAZİLİK İLKESİDİR

Makamına gidenler anlatıyor; “Küçük bir çocuk bile gitse ayağa kalkarak misafirini karşılıyor.” En büyük özelliği ise az konuşuyor, çok dinliyor. Vali Toprak ve Vali Akbıyık, Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın bize en büyük hediyesidir, lütfudur.

Bakınız, tekrar hatırlatıyorum. 11 aylık süre içerisinde sayın valimizle teke tek bir görüşme ve söyleşim olmadı. İyi bir yöneticinin attığı her başarılı adımından herkes haberdardır. Bunu bizde, Ankara’da görüyor ve değerlendiriyor. Sayın valimiz 1’nci yılını doldurduğunda özel Radyo istasyonumda canlı yayında ağırlayarak 365 güne sığdırdığı güzelliklerini kendisinden dinleyeceğiz.

Hakkari benim Mekke’mdir, Medine’mdir. Burada taş üstüne taş koyan herkes bizim için kutsaldır. Sayın valimize hizmetlerinden ve güzel yüreğinden dolayı teşekkür ediyoruz. GAYRET VE SAMİMİYET bu olsa gerek.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 3375 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim