• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

Gazeteci Sedef Kabaş beraat etti

Gazeteci Sedef Kabaş beraat etti
Gazeteci Sedef Kabaş, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik veren savcı Hadi Salihoğlu hakkındaki tweeti nedeniyle yargılandığı dava beraat etti.

Gazeteci ve iletişim uzmanı Sedef Kabaş 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili attığı tweet sebebiyle yargılandığı davada beraat etti.

Gazeteci Sedef Kabaş’ın yargılandığı, 30 Nisan’da görülen ilk duruşmada 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararıyla dosyayı görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.

Bugün Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kabaş, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme’ suçlarından da beraat etti.

Sedef Kabaş, evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla açılan davadan da 26 Mayıs’ta beraat etmişti.

Ne olmuştu?

17 Aralık’a ilişkin takipsizlik kararının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu hakkında “Bu adamı asla unutmayın” diye tweet atan Kabaş, 30 Aralık 2014’te evi basılarak gözaltına alınmıştı.

Emniyet ve savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilen Kabaş, İstanbul 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nce serbest bırakılmıştı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle İstanbul Başsavcıvekilliği görevine atanan Basın Suçları Savcısı Vedat Yiğit’in hazırladığı ve mahkemece kabul edilen iddianamede Kabaş hakkında, ‘tehdit’ ve ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme’suçlamasıyla bir yıl altı aydan beş yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Sedef Kabaş

Londra doğumlu olan Sedef Kabaş Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası ilişkiler mezunu.

Fulbright bursu ile Boston Üniversitesi’nde Televizyon Haberciliği yüksek lisan yapan Kabaş, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde doktorasını bitirdi.

CNN International’ın yanı sıra NTV, ATV, TV 8, SKY Türk ve TRT 2’de çalıştı.

Kabaş, şirketlere iletişim ve medya alanında eğitimler veriyor. basından
Bu haber toplam 2248 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim