• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Gazi Mahallesinde bayram var

Murat Taş
Beşiktaş futbol takımı 42. haftalık uzun bir maraton sonunda şampiyon olup on altıncı şampiyonluğuna kavuştu.
 
Ezeli rakiplerine oranla düşük maliyetli ve dar kadrosuyla şampiyonluğu göğüsleyen siyah beyazlılar taraftarlarını sevince boğdu.
 
Futbol tarihimizin ender rastlanacak bir şampiyonluk gecesi yaşandı.
 
Üç büyük takımımızın kıyasıya yarıştığı süper ligde iki gol averajla şampiyonluk gelince sevinç başka bir hal aldı.
 
Yaşanan covid-19 salgını nedeniyle şampiyonluk kutlamalarına izin verilmedi.
 
Beşiktaş taraftarları harfi harfine uyarak her şeyin başında sağlık geldiğini dile getirerek, en azında ilimizde bizlere hatırlatarak kutlamalarını balkonlardan yâda sosyal platformlardan kutladılar.
Bir sporsever ve bir Beşiktaş’a gönül vermiş biri olarak, bizlere 42. hafta buyunca seyir zevki yüksek müsabakalar seyrettirme imkânı sunan süper lig de mücadele eden tüm takımlarımıza teşekkür ederim.
Beşiktaş yönetim, teknik heyet ve sporcularıyla beraber haklı bir şampiyonluk elde ettiler.
 
Bu şampiyonluğu başta Beşiktaş taraftarlarına ve Hakkâri Gazi Mahallesinde ikamet eden tüm Beşiktaş’a gönül verenlere armağan etmek istiyorum.
Beşiktaş’ın şampiyonluğuna en çok sevinen hatta Beşiktaş’ın ikinci çarşı gurubu olan en çok şampiyonluğu isteyen ve hak eden Gazi mahallesinden biraz bahsetmek istiyorum.
 
Hakkâri Gazi Mahallesi Hakkâri’nin en kalabalık mahallerinden biri, genç bir nüfusa sahip mahallenin yüzde sekseni Beşiktaş taraftarı, mahallenin yediden yetmişi Beşiktaş’a gönül verenlerden, Hakkâri Gazi mahallesi sanki İstanbul Beşiktaş ilçesi gibi, bu mahallede her aileden dörtten üçü Beşiktaşlı.
 
Beşiktaş’ın her maçı mahallede büyük heyecan yaratmakta.
Beşiktaş maç kazanınca Mahallede bayram olur.
 
Maç kaybedince de büyük hüzün yaşanır.
 
Beşiktaş’a gönül vermiş mahalleliler Beşiktaş’ın şampiyon olması için Ramazan ayı buyunca dualar ettiler. 
 
Hatta kimi ekmek, kimi adak adayarak takımlarına destek verdiler.
Mahallede görüşünü aldığım taraftarlar düşüncelerini şöyle ifade etmekteler.
 
Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan İsmail şampiyonluk sevincini şu şekilde dile getiriyordu. “ sonunda gol averajı olsa da şampiyon olduk. Bizler mahalleli olarak Beşiktaş taraftarıyız. Her maç bizim için ayrı bir heyecan havasından geçiyor. Beşiktaş şampiyon olunca büyük bir sevinç yaşadık. İki bayramı bir arada yaşadık. Salgın nedeniyle kutlama yapamadık. İnşallah bu salgın biter seneye tekrar şampiyon oluruz. O zaman kutlamalarımızı iki senelik yaparız” ifadelerini kullandı.
 
Başka bir Beşiktaş taraftarı olan Erhan ise” Şu an çok mutluyum bir bebek bekliyorum çocuğuma Sergen ismini koyacağım. Bizim mahallede bir adet vardır. Bir çocuk dünyaya gelince, biz sağ kulağına ALLAHU EKBER diğer kulağına da Beşiktaş diye bağırıyoruz”
 
Beşiktaş’a gönül vermiş bir başka taraftar ise “biz bu şampiyonluğu hak ettik bu şampiyonluğu başta Filistinli kardeşlerimize ve salgında büyük mücadele eden sağlık çalışanlarına ve tüm personellere hediye ediyorum” Diyerek sevincini dile getiriyordu.
 
Başka bir taraftar ise hükümetimizin salgın nedeniyle aldığı karar doğrultusunda ve Filistin’de zalim terörist İsrail devletinin Müslüman kardeşlerimize yaptığı barbarca katliamlardan dolayı kutlama yapamadık. Zaten salgın olmasaydı bile bizler kutlama yapmayacaktır. İnşallah Filistin özgürleşir ve bu salgında biter sene nasılsa yine şampiyonuz o zaman doyasıya şampiyonluk kutlaması yaparız.
 
Gazi mahallesi şampiyonluk kutlaması yapamadı. Ama gelecek sezonda takımlarının şampiyon olacaklarına inançları tamdır. 
Ne diyelim her şeyin hayırlısı. Yeni sezonunda tüm takımlarımıza ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonasında Milli Takımımıza başarılar dilerim.
 
Not: 18.05.2021 Salı günü Saat 17.00 da Hakkarinin Sesi Radyosu Spor Ateşi Programında Beşiktaşlı taraftarlarla beraber canlı radyoda olacağız.
kemal-ozdemir.jpgbesiktas-3.jpgbesiktas-2-001.jpgbesik-tas.jpg
Bu yazı toplam 4064 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim