• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Gaziantep'te patlama 1 ölü 8 yaralı

Gaziantep'te patlama 1 ölü 8 yaralı
Gaziantep'te bir evde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı meydana gelen patlama bir kişi hayatını 8 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi Emek Mahallesi Milli Egemenlik Bulvarı'nda bir apartmanın dördüncü katında patlama oldu. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile terörle mücadele şubesi ekipleri ve bomba uzmanları sevk edildi.

Patlamanın yaşandığı bölgede güvenlik şeridi çekilerek, silahlı çevik kuvvet şubesi ekipleri tarafından patlamanın yaşandığı alanın yakınındaki insanlar, ikinci patlama ihtimaline karşı bölgeden uzaklaştırıldı. Çevik kuvvet polisleri, patlamanın olduğu bölgeye kimseyi yaklaştırmıyor.

Patlama nedeniyle 4. katta yan yana bulunan 3 daire büyük maddi hasar görürken, olayda ilk belirlemelere göre bir kişinin öldüğü öğrenildi.

Patlamada biri çocuk 3 Suriyelinin de yaralandığı öğrenildi. Ayrıca alt ve üst katlarda dairelerde bulunan toplam 5 kişi ise patlama sonrası çıkan dumandan etkilenmeleri sonucu, itfaiye ekipleri tarafından evlerinin balkon ile pencerelerinden çıkarılarak, hastanelere götürüldü.

Olayın ardından çok sayıda kişiye olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ayakta müdahale edildi. İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, olay yerine gelerek bölgede inceleme yaptı.

Öte yandan patlamanın evdeki doğal gaz hattından ya da tüpten kaynaklanmış olabileceği belirtilirken polis, canlı bomba ihtimali üzerine de geniş çaplı inceleme yürütüyor.

PATLAMANIN NEDENİ BELİRLENDİ

aziantep'te meydana gelen patlama alanında polis ve itfaiye ekipleri incelemelerini tamamladı. Patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiği belirlendi.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Emek Mahallesi Milli Egemenlik Bulvarı'nda bir apartmanın dördüncü katında patlama olmuş, patlamada 1 kişi ölürken, 8 kişi de yaralanmıştı.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ile terörle mücadele şubesi ekipleri ve bomba uzmanları sevk edilmişti.

Bomba imha ekipleri yaptıkları incelemenin ardından canlı bomba ya da bomba düzeneğine dair bulguya rastlamaması üzerine alanı olay yeri inceleme ekiplerine bıraktı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin patlamanın meydana geldiği evde ve apartmanın çevresinde inceleme yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın şiddetiyle evdeki cep telefonları evin bulduğu sokağa fırlayan cep telefonlarını da inceledi.

İncelemenin tamamlanmasının ardından patlamanın tüp patlamasından kaynaklandığı tespit edildi. Patlayan mutfak tüpleri ve donanımları, polis ekipleri tarafından alınarak, emniyete götürüldü.

Olayda ölen Murat Etik'in cenazesi de yapılan incelemenin ardından tabuta konularak, evden çıkarıldı. Cenaze aracına konulan Etik'in cenazesi, otopsi yapılmak üzere Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesini tamamlamasının ardından polis, yerini itfaiye ekiplerine bıraktı. İtfaiye ekiplerinin de tespitlerinde patlamanın gaz sıkışmasından olduğu belirlenirken, ekipler olay yeri ile ilgili hasar tespitini sürdürüyor.İHA

Bu haber toplam 4250 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim