• BIST 9715.96
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Geçitli Jandarma karakol binası yenilendi

Geçitli Jandarma karakol binası yenilendi
Hakkari’nin Geçitli köyünde 1983 yılında yapılan ve güçlendirilerek yeniden hizmete giren Geçitli Jandarma Karakol binası törenle hizmete açıldı.

Kent merkezinde 30 kilometre uzaklıkta buluna Kato Dağı yakınındaki Geçitli köyündeki Geçitli Jandarma Karakol binası kurban kesimi ve yapılan dualarla hizmete sunuldu.

Törene Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Geçitli köyü kanaat önderi Ayhan Tunç, Geçitli Köyü Muhtarı Hamdullah Kaya ile köy sakinleri katıldı.

ören saygı duruşu,  İstiklal Marşının okunması Geçitli Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Caner Yürük’ün Geçitli karakolunun tarihçesi hakkında bilgi verilmesi ile başladı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Caner Yürük, Karakolun kurulmuş olduğu 1983 tarihinden bu yana gelişen ve değişen Türkiye şartlarına uyum sağlayamaması ve kendisine tevdi edilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek maksadıyla dönem içerisinde çeşitli reorganizasyon çalışmaları gerçekleştirilmiştir dedi.

Yürük,”Geçitli Güçlendirilmiş Jandarma Karakolunun yenilenme çalışmalarına 28 Haziran 2013 yılında, Geçitli Köyü Mezartepe Mevkiinde başlanılmış ve 67.666 m2 alan üzerine inşa edilmiştir.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Geçitli Güçlendirilmiş Jandarma Karakolu, 21 Ekim 2019 tarihinde tamamlanmış, Geçitli Güçlendirilmiş Jandarma Karakol Komutanlığı yeni yerinde, Atatürk düşünce, ilke ve inkılaplarına bağlı bir şekilde daha güçlü, daha etkin ve daha hızlı bir şekilde hizmet vermeye başlamıştır.

Geçitli Güçlendirilmiş Jandarma Karakol Komutanlığı, Geçitli, Akkuş, Aksu, Işık, Pınarca, Kamışlı, Cevizdibi, Elmacık ve kaval köylerinin huzur ve güvenliğinden sorumludur” dedi.

-Vali Akbıyık, karakol 10 köyümüze hizmet veriyor
  Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ise, bir yerde asayiş, huzur güven olmazsa ne eğitim olur, ne sağlık olur nede başka hizmetler olur dedi.

 Vali Akbıyık,” Bundan dolayı burada yaklaşık 10 köyümüze hizmet veren bu karakolun daha modern daha güzel bir binaya kavuşması da hem jandarmamız açısından hem mülki adli görevlerin yapılması açısından köy halkı açısından çok önem arz ediyor.

Ben emeği geçen başta tabi içişleri bakanımızın bu hizmetlerin yapılmasında sayın Süleyman Soylu’nun büyük destekleri var. Valiliğimiz, İl Özel İdare Müdürlüğümüz, Köy halkı tabi jandarma genel komutanlığımız tüm teçhizat hepsine buradan teşekkür ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakikaten artık eskisine göre çok daha güçlü sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da asayişin, huzurun, güvenin teminatı adresidir.

 Türkiye Cumhuriyeti Ordusu tüm kurum kuruluşlarıyla jandarmasıyla, emniyetiyle, köy korucularıyla artık barış pınarı harekatında olduğu gibi gerektiği gibi Suriye de gerektiği zaman Irak’ta yada dünyanın mazlum milletlerinin ezilen milletlerin olduğu herhangi bir coğrafyada asayiş ve huzur adlı görev yapabilecek düzeydeyiz.

Yani ülkemiz devletimiz eskisine göre çok güçlü belki de bölge olarak ta tarihin en huzurlu en güvenilir dönemini yaşıyoruz. Teknolojik açıdan gerçekten büyük gelişmeler var. Kendi silahımızı büyük oranda kendimiz üretiyoruz.

İnşallah 2023 te 2053 te 2071 de Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisinden beklenen o eski günleri o hayal edilen dünyaya yön veren, şekil veren günleri de mutlaka tam manasıyla kavuşacaktır” şeklinde konuştu. Tören karakolun açılışı, karakolun gezilmesi, kurban kesimi, duaların yapılması ve yapılan ikramlarla sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

mmm-004.jpg01-257.jpg03-155.jpg04-086.jpg05-057.jpg06-056.jpg07-035.jpg


 

 

Bu haber toplam 2403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim