• BIST 9566.84
  • Altın 2489.382
  • Dolar 32.5352
  • Euro 34.862
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Geçitli patlamasında hayatını kaybedenler anıldı

Geçitli patlamasında hayatını kaybedenler anıldı
Hakkari’nin Geçitli Köyü (Peyanıs) da 16 Eylül 2010 tarihinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 9 kişi mezarları başında anıldı.

16 Eylül 2010 tarihinde Hakkari Merkeze Bağlı Geçitli köyünden Hakkari kent merkezine gelirken, yolda meydana gelen patlamada  hayatını kaybeden biri bebek 9 kişi mezarları başında anıldı.

Aydın Erol yönetimindeki minibüste meydana gelen patlamada  hayatını kaybeden Aydın Erol (30), Eşref Gür (32), Enes Erol (22), Şirin Kurt (23), Abuzeyit İdem (40), Cane Dayan (50), Zarife Çiftçi (25), Semiha Dayan (35), Nurullah Çiftçi (2) ve Umut Çiftçi (3) mezarları başında anıldı.

‘Sizler bunu yapanları Allaha havale ediyoruz’

Ailesinden 8 kişiyi patlamada yitiren Cahit Erol ve ailesi Geçitli mezarlığında bulunan oğlu Aydın Erol ve aile fertlerinin mezarları başında dualar okuyan Erol ailesi ardından aradan geçen 9 yıla rağmen faillerin ortaya çıkarılmamasına tepki gösterdi.

 Olayın unutturulmaması gerektiğini belirten baba Cahit Erol, devlet yetkilileri için 15 Temmuz neyse benim ailem içinde 16 Eylül odur dedi.

Erol,”Başımıza gelen felaketin üzerinden 9 yıl geçti. Bize yapılan kalleşçe bir oyunda 9 aile yakıldı. Burada 9 aile 9 yıldır her gün yanıyor. En çok canımızı acıtan bugüne kadar hiç kimsenin bizim olayda bizlere bir şey sorulmaması ve yetkililerin bizleri yalnız bırakmasıdır. Bu konuda artık kullarından umudumu kestim tek davam yüce Allah’ın yanındadır. 

 Bundan sonra tek davam Allah katındadır. Şayet Allah kabul ederse bende kabul ediyorum. Her gün bir sefer daha ölüyoruz. Herkes evlatlarını evlendirip düğün dernek kurarken pikniklere gezmelere giderken, bizlerin ailelerinde ise her gün sadece ağıt ve acı var.

Ne gecemiz gece ne günüz gündür.  Bizlere bu olayı reva görenler mademki bizim bir suçumuz vardı gelip bana yapsalardı. Evlatlarımızdan bebeklerden ne istediler? Bu alçaklığı yapanları Allaha havale ediyorum” dedi.

‘9 yıldır bize düşen acı ve sıkıntı oldu’

Olaydan sonra çektikleri sıkıntıların ardından bir gözünü kayıp eden Cahit Erol’un eşi Behice Erol’da 9 yıldır her gün haykırıyoruz dedi.

Erol,” Ancak maalesef kimse sesimizi duymadı. Ardık kime nasıl sesimizi duyuracağımız bilemiyoruz. Bu patlamada yok olan sadece evlatlarımızı değil.

Bizlerde onlarla birlikte yok olduk. 9 yıldır huzur nedir unuttuk. Bizler için hayat sadece acı ve sıkıntıdan ibaret kaldı. Bu yüzden artık diyecek bir şeyimiz kalmadı” şeklinde konuştu.

Erol ailesi ve akrabaları mezarlıkta okutulan duaların ardında mezarlıktan ayrıldı.  Hakkarihabertv.com

gecitli-anma-1.jpggecitli-anma-2.jpggecitli-anma-3.jpg

Bu haber toplam 2600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim