• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Geçitli ve Akkuş köyündeki iki aile barıştırıldı

Geçitli ve Akkuş köyündeki iki aile barıştırıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın katılımı ile Hakkari'nin Geçitli ve Akkuş köylerinde iki aile arasındaki husumet barışla noktalandı.

Barış programına Bakan Soylu, Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcıları Aziz Gölbaşı, Mustafa Emre Kılıç, Tevfik Kumbasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyon Başkanı Tuğrul Durmaz, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür,

Ak Parti 18. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Durankaya Beldesi Belediye Bşk İsmail Demirci, ildeki aşiretlerin kanaat önderleri, Orhan Pirozbeyoğl, Faruk Özbek, Hüsnü Timur, Mehmet Adıyaman, İsmet Ölmez, Av. Zeydin Kaya, Necman Adıyaman, Metin Kurt, ildeki protokol üyeleri,  Geçitli Akkuş, Kaval, Elmacık, Cevizdibi Işık 
köylerinin sakinleri katıldı.

Hakkari’nin Geçitli ile Akkuş köyleri arasında 80 yıl önce başlayan ve 10 yıl önce yayla meselesi yüzünden bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, İçişleri Bakanı Süyelman Soylu'nun katılımıyla barışla sonuçlandı.

 Geçitli Köyü İlk ve Ortaokulu yemekhanesinde yapılan organize, pandemi nedeniyle Bakan Soylu'nun talimatıyla okulun önüne alındı. Bakan Soylu, barış törenine katılanlarla birlikte sandalyesini alıp okulun bahçesine çıktı.

Ak Parti 18. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Geçitli Köyü ileri Geleni Enver Tunç ve Akkuş Köyü adına Mamhuran aşiretini ileri geleni Hüsnü Timur'un yaptığı teşekkür konuşması ile başlayan barış töreninde konuşan Bakan Soylu, iki köy arasındaki 80 yıllık husumeti barışla sonuçlanması için çaba sarf eden aşiretlerin ileri gelenlerine teşekkür etti.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari’de 30’un üzerinde ziyaret gerçekleştiren, sadece Hakkari’nin üst ve alt yapısında, güvenliğinde değil her alanda, kültürel. sosyal her problemde yanımızda olan ve barış törenine katılan sayın bakanımı Soylu’ya teşekkür ediyorum dedi.

Burada konuşan Bakan Soylu,"Allaha hamd olsun. Hep birlikte hayırlı, güzel hem Cenab-ı Allahın emrine, hem Peygamber efendimizin tavsiyelerine, hem de büyüklerimizin nasihatlerini yerine getirmek için buradayız. İki gün arasında 80 yıla yakın, 10 yıldan beri de hakikaten çok ciddi bir şekilde devam eden, rahmeti rahmana kavuşanın olduğu, Allah rahmet eylesin. Bu meseleye buranın büyükleri, sözü geçenleri, kanaat önderleri  el attılar.

 

Geçen yıl yılbaşında Geçitli Köyü Karakolundaydık. Beraber bir masanın etrafındaydık. Bu mesele konuşulunca, bu meseleyi bitirelim dedik.

Bizimki bir dilek ve niyazdı. Ama o dileği yerine getirenlere, kan davasını gerine bırakanlara selam olsun. Allah sizden razı olsun. Barışmak, el ele tutuşmak, birbiriyle kucaklaşmak çok daha büyüklüktür. Ben bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la dün gece yarısında bu meseleyi konuştum.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


İnanın çok kutlu oldu. Onun da sizlere selamları, sevgileri ve muhabbetleri var. Bu ülkenin İçişleri Bakanı olarak sizlere minnettarım. Hepinize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah Kuran-ı Kerim'de müminler, inananlar ancak kardeştir diyor. Öyleyse bize bir emirde bulunuyor.

Kardeşlerimizin arasını düzeltin diyor. Bugün burada onun emrini yerine getiriyoruz.2-3 gün önce hava çok soğuk olmasına rağmen, bugün bu kardeşliğin üzerine güzel güneş doğdu. Bu da Cenab-ı Allhın rahmetidir. Hakkari, Yüksekova, Şemdinli'nin her gün çok gelişmiş olmanın ve hakikaten devletimizin ortaya koyduğu yatırımlarla milletimize büyük mutluluk yaşatıyor “dedi.


AV. ZEYDİN KAYA'NIN DUASI İLE BARIŞ PROGRAMI SONA ERDİ


-Hakkari ve ilçelerinde güzel hizmetler yapıldı

Doğu ve Güneydoğu'nun her noktasında  huzur ortamı olduğunu ifade eden Bakan Soylu," 2019-2020'de Hakkari genelinde 20 tane okul bitti, 15'i de devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi Hakkari'de ilk kez kuruldu.

Kentte 6 bin konut doğalgazla buluştu. Yüksekova'da 3 bin 200 konut bitti. Bakanlıklarımız bütün kolları ile burada hizmetine, yatırımına devam ediyor. Yüksekova Havalimanında sayın Cumhurbaşkanımızın çektiği eziyeti, orayı yapanların çektiği eziyeti hepimiz biliyoruz. Urumiye'den girecekler, havalimanında uçağa binecekler. Defalarla bombalar, roketatarlarla taciz oldu. Ölenlar oldu, şehit olanlar oldu. Devam ediyor muyuz? Ediyoruz.

Derecik Hastanesi yüzde 95 bitti. Hakkari'den Derecik arası 230 kilometre Derecik neresi? Kuzey Irak'ın sınırı şimdi Derecik ilçe oldu. Sırtını dönen bir devlet değil. Tam tersi kucaklayan ve Türkiye'nin en ücra köşesi olan Derecik'te şimdi Kaymakamlık binasının temeli atımıyor.

Yüksekova'da 75 yataklı hastanenin yüzde 75'i tamamlandı. Bütün bunlarla birlikte Hakkari'deki kayak merkezinin pisti 3 bin 500 metreye çıkarıldı ve önemli bir turizm merkezi oldu. Buranın en önemli turizm merkezi.

Valiliğimizin girişimiyle 120 kişilik bir otel yapılıyor. Yetti mi? hayır.  Anjio merkezi yapılıyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığımızca Spor salonları, spor merkezleri yapılıyor. Kimi bitti, kimi devam ediyor. Toplam 150 yataklı öğretmen evi bitti. Katı atık tesisi başladı. Türkiye'nin en modern katı atık tesislerinden bir tanesi Hakkari'de yapılıyor. Çukurca'da tarihi bir camimiz var. Şimdi restorasyonu yapılıyor.

Hakkari'deki 2 bin 500 kişilik Ulu Camii açıldı. Yüksekova'da 350-400 milyon yatırımla birlikte ilçenin bütün altyapısı tamamlandı. Kanalizasyon, içme suyu ve arıtma tesisi. Türkiye'nin en modern ilçelerinden birini haline gelecek. Yüksekova'nın içi 32 kilometre beton asfaltla yapıldı. İlçeye Hiltoh oteli yapılıyor. Bunlar nasıl geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bir irade ortaya koydu. Memleketimin 780 bin kilometrekaresinin her metrekaresinde huzur ve sükun olacak' dedi.

Hakkari eski Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya tarafından duanın okunmasının ardından, Bakan Soylu ve beraberindekiler 10 yıl önce yayla meselesi yüzünden silahla öldürülen Fettah Dinçer'in ailesini ziyaret etti. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 7688 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Lavabo Batarya Fiyatları25 Nisan 2024 Perşembe 08:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim