• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Genç başkanla söyleşi

Murat Taş

Değerli okurlarım köşemizin bu haftaki konuğu büyük bir fedakârlık örneği göstererek Hakkâri Gücü spor kulübünü sahiplenerek başkanlığını yapan vefakâr iş adamımız Ebubekir ZİREK. Kendisi sorularımıza büyük bir içtenlikle samimi cevaplar verdi. Sizlerin de keyif alması dileği ile.

abubekir-zirek-1.jpg

Ebubekir ZİREK kimdir, kendinizi tanıtır mısınız?

1979 Hakkâri doğumluyum. İlkokulu Ceylanlı i.ö.o okudum. Ortaokul ve liseyi Hakkâri Endüstri Meslek lisesinde okudum. MYO da Van YYÜ de okudum. İşletme Fak. 4. Öğrencisiyim. Evli 3 kız çocuğu babasıyım.

Spor geçmişiniz hakkında biraz bilgi veriri misiniz?

Geçmişte bir futbol yaşantım olmadı. Ancak iyi bir futbol izleyicisiyim. Arkadaşlarla halı sahada maç yaparak spor yapmaya çalışıyorum.

abubekir-zirek-2.jpg

İlimizde hiçbir iş adamı kulüplerimize destek vermezken siz kadın futbol takımını ve Hakkâri Gücünü sahiplendiniz, bu düşünce nereden esti?

Öncelikle sporu çok sevdiğim için destek veriyorum. Tüm iş adamlarımız gençliğimize ve dolaysıyla spor kulüplerimize destek olmalı, sonuçta o gençlik bizim gençliğimiz ve desteklenmeleri gerek. Bir nebzede iş adamlarımıza bir öncülük olsun diye sahiplendim. Umarım arkamdan bir kaç iş adamımız daha kulüplerimizi sahiplenir. Her iş adamımız bir kulübü sahiplense eminim gençliğimize en büyük faydayı vermiş oluruz.

Peki, bu anlamda iş adamlarımızı nasıl duyarlı olmaya ikna edebiliriz nasıl onları kulüplerimizi ve sporumuzu sahiplenmeye çekebiliriz?

Öncelikle şunu belirteyim ki genç nüfus potansiyelimiz çok ve zaten işsiz olan bu gençlerin tek aktivite imkânı spordur. Biz iş adamları da bu gençliğimize sahip çıkmazsak onlara en büyük yanlışı yapmış oluruz. Tüm iş adamlarımıza söylemek istediğim sadece ayda bir zevkimize ve eğlencemize harcadığımızı o uçuk rakamlı paraları her birimiz bir kulübümüze aktarsak kulüplerin ihtiyaçlarını emin olsunlar büyük oranda karşılarız. Onları kulüplerimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Gençliğimize sahip çıkmak hepimizin vazifesidir. Gençliğimizi bu sayede hem eğitim hem de sporda ön plana çıkarma şansımız olur.

abubekir-zirek-3.20121202161010.jpg

 Sizce ilimiz futbolundaki eksiklikler nelerdir?

Özellikle tesislerin olmayışı ve alt yapı eksikliği takımları olumsuz yönde etkiliyor. Tek sahamızın olması ayrı bir sorun zaten.  Vali, belediye başkanı, rektörlük ve tüm kamu kurumlarımızın ve iş adamlarımızın bu konuda elini taşın altına koyması lazım ve tesislerin yapımı için harekete geçmeleri lazım. Bu konuda vali ve belediye başkanımızla görüştüm, belediye başkanımızdan özellikle arazi imkânlarını kullanmalarını istedim. Bu şekilde GHSİM ile protokol yapıp tesisler yapılabilir dedim. Belediye Başkanımız Gopsi tesislerinin yapılması için ellerinden geleni yapacağını söyledi.   

Spor kulüplerimiz alt yapı için neler yapmalı sizce?

Bana göre tüm spor kulüplerimizin yöneticileri Askf başkanı ve il temsilcisi arkadaşlarımızın biran önce bir araya gelerek Ankara’ ya gidip Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve büyük futbol kulüpleri ile randevular alarak görüşmeler yapmalı ve sorunlarımızı aktarıp çözüm bulmalıyız. Düşünün spor bakanlığı yanılmıyorsam 33 yeni stadı yapacak ama Hakkâri içlerinde yok. Demek sesimizi yeterince duyuramıyoruz oralara.

İş adamlarımızla bir araya geldiğinizde bu konuları konuşuyor musunuz?

Bu konular açıldığında arkadaşlar genellikle ilgili olmadıklarını ve ekonomik olarak buna zaman ayıramadıklarını söylerler. Ayrıca bir başarı göremedikleri için uzak duruyorlar. Futbol takımlarımız açısından da yeterince bilgilendirilmedikleri için ve yönetimlerin belli bir düzen ve sağlam ekipler olmadığı için inandırıcı bulmuyorlar. Bende onların bu yanlış düşüncesini kırmak için Hakkari Gücü yönetim kurulunu yenileyip herkesin bir görevi olan gelen giden her paranın kulübe harcandığı ve bu işin rant kapısı olmaktan çıktığı bir yönetim kurdum.

abubekir-zirek-5.jpg

 Bayan futbol takımı için ne düşünüyorsunuz?

Görevi devraldığım şubat ayından beridir takip ettiğim kadarıyla hepsinin Hakkârili olması önemli. Onların bu seviyeye gelmesinde Cemile, Aslı ve Tahir hocanın emeği çok büyük. İzlenimlerimden bir diğeri de kızlarımızın çok başarılı olması. Tüm imkânsızlıklara rağmen buraya gelmeleri takdir edilecek bir durum. Kızlarımız sadece top oynamamakla beraber merkez, ilçe ve köylerden gelen bu kızlarımız ayrıca  eğitimlerini de sürdürüyorlar.9 sporcumuz Van spor lisesinde, birkaç tanesi Beden eğitimi öğretmenliğinde okumakta, 8 tanesi dershaneye gitmekte geri kalanlarda okula gitmekte. Bunların eğitimleriyle de ayrıca ilgilenmekteyiz.

hakkari-gucu-1.jpg

Deplasmanlara giderken kimlerden yardım alıyorsunuz?

Kızlarımız geçen sene deplasmana giderken sayın valiliğimiz rektörlük ve ben destek olduk. Bu sene rektörlük ve şahsım sadece destek olmakta. İnşallah bundan sonra sayın valimiz iş adamlarımız ve diğer kurumlarda destek olurlar. Özellikle eski milletvekillerimiz duyarlı olmasını bekliyorum. Geçen sene final müsabakasında  konaklama gidiş geliş ve tüm masraflarımızı sağ olsun üniversitemiz karşıladı. Milletvekillerimizi maça davet etmeme rağmen maalesef gelmediler buda bizi çok üzdü.

Zap spor için düşünceleriniz nelerdir?

Onlara önerim kulübü yönetim anlamında iyi bir ekip kurmaları ve alt yapıya önem vermeleri. Mecit hocaya tavsiyem futbolcu olarak da daha çok yerlilerden oluşan bir takım kurması. Böylece daha başarılı olacağına inanıyorum. Kalan maçlarda da başarılar diliyorum.

hakkari-gucu-2.jpg

Bir anınızı paylaşırmısınız?

En büyük anım geçen sezon bayan takımımızın 72 gol atıp hiç gol yemeden şampiyon olmaları. Bununla şunu gördüm ki takımımız 1.ligde oynamayı hakkediyor gerçekten. İnşallah bu yıl bunu başaracağız.

Hakkâri spor kamuoyuna mesajınız neler olacak?

Kulüplerimize önerim tatlı bir rekabet içinde olmaları ve birlikte hareket etmeleri. İş adamlarımız kulüplerimize daha çok sahip çıksın. Sayın Valimize ,kurum amirlerimize ve siyaset adamlarımıza ilin menfaati için gençlere daha çok sahip destek olmalarını istiyorum.

 hakkari-gucu-3.jpg

 Spor köşemiz için düşünceleriniz nelerdir?

Hakkâri haber  TV ye sporu bu şekilde sürekli güncel tuttukları için teşekkür ediyorum. Murat hocam siz ve Necmi hoca da köşede yazdığınız yazılarla ilimiz futbolu ve sporuna ışık tutuyorsunuz yaptığınız çok büyük bir iş bana göre. İkinizi de ayrıca kutluyorum. Yazılarınızı şuana kadar zevkle okudum umarım bundan sonraki yazılarınızla da bizleri keyiflendirmeye devam edersiniz.

Bizlerde değerli iş adamımıza bizlere zaman ayırdığı ve son derece içten cevaplar verdiği için teşekkür ediyoruz. Ayrıca Hakkâri de bir spor kulübüne başkanlık yaparak büyük bir cesaret örneği gösterdi dilerim diğer işadamlarımızda bundan örnek alıp kulüplerimize sahip çıkarlar.

 kadin-futbol-takimi-1.jpg

 

Bu yazı toplam 7481 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim