• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Genç kaptan ile söyleşi...

Murat Taş

Hakkâri futbolunda yıllarca top oynamış, Hakkâri sporun 2. Ve 3 Ligde iken top koşturan takımın kaptanlığını yapan Emin Çallı kardeşimle yaptığım söyleşiyi sizlerle paylaşmak istedim.

KENDİNİZİ TANITABİLİRMİSİNİZ?

Murat abi öncelikle teveccüh gösterip benimle bu söyleşiyi gerçekleştirdiğiniz için sizin şahsınızda Hakkâri haber ve spor servisine çok teşekkür ediyorum. Ben 1975 Hakkâri doğumluyum Anadolu üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum, evliyim ve üç çocuk babasıyım, halen Van ilinde kamuda memur olarak görev yapıyorum.               

İLK FUTBOLCULUĞUNUZ FUTBOL HAYATINIZ?

Futbola daha ortaokul yıllarımda Hakkâri gücü spor kulübünde başladım, daha sonra sırasıyla Kavaklı spor ve zap sporda oynadıktan sonra PTT spora transfer oldum. 1995-2012 yılları arasında iki sezonu 2.lig olmak üzere toplam yedi yıl boyunca büyük bir onurla Hakkâri spor formasını taşıdım ve takım kaptanlığım yaptığım sezonda bir tane 3.lig şampiyonluğu yaşadım.

1-063.jpegGENÇ YAŞTA PROFESYONEL FUTBOLCU OLDUNUZ O ANKİ DUYGULARINIZ?

Memleketimin takımında profesyonel futbolcu oldum, bu durum benim için son derece onur verici bir durumdu.                    

HAKKÂRİ SPOR BİR ZAMANLAR ESKİ ADI OLAN 1.LİG ŞU AN İSE SÜPER LİG KAPISINDAN DÜNDÜ HAKKÂRİ SPORUN O GÜNKÜ BAŞARISI NEYDİ?

Hakkâri sporun o yıllardaki başarısının sebebi, Hakkâri halkının ve Hakkâri sporda mücadele eden futbolcu, teknik heyet ve tüm çalışanlarının birlikteliği, fedakârlığı ve birbirlerine olan saygısı yüzünden olmuştu. Bunlar oldu mu başarı kendiliğinden gelir.

ŞU AN HAKKÂRİ SPOR PROFESYONEL TAKIMI YOK NASIL BAŞARABİLİR?

Hakkâri’de profesyonel ligde mücadele eden takımın olmayışı çok üzücü bir durum, fakat Hakkâri spor için ter döken sporcu kardeşlerime gerekli imkânlar sunulursa başaracaklarına olan inancım tamdır, çünkü hem Hakkâri halkı hem de Hakkâri gençliğinde o potansiyelin olduğuna inanıyorum.

HAKKÂRİ ESKİ ŞEHİR STADI YIKILDI SİZİNDE BÜYÜK ANILARINIZ VE BAŞARILARINIZ OLDU BU KONU HAKKINDAKİ DÜŞÜNÇELERİNİZ? Hakkâri şehir stadının yıkılması beni son derece üzdü, çünkü o statta bir şampiyonluk yaşadım. Şuna eminin her Hakkâri gencinin, o şehir stadında bir anısı vardır. Birkaç düzenleme ile çok modern bir futbol sahası haline getirilebilirdi. Ama madem yıkıldı yerine Hakkâri halkına yakışır bir stad inşa edilebilirdi. Şimdiki mevcut stad Hakkâri’ye yakışmıyor.

HAKKÂRİ’DEKİ STAD, TESİS VE ALT YAPI HAKKINDA DÜŞÜNÇELERİNİZ?

Hakkâri’deki tesis ve altyapının yetersiz olduğunu düşünüyorum. Tesis ve altyapının eksik olduğu yerde başarı bekleyemezsiniz.

HAKKÂRİ SPOR SİZDEN SONRA PROFESYONEL TAKIMI OLMADI HAKKÂRİ SPOR CAMİASI VE FUTBOLCULARI NASIL BAŞARI SAĞLAYABİLİR?

Hakkâri halkı profesyonel ligde takımının olmasını istiyorsa herkes bir şekilde elini taşın altına koyacak ve şimdi mücadele eden gerek sporcu gerekse teknik heyete destek sunacak. Sporcu kardeşlerimde işin ciddiyetine varır o şekilde hareket ederlerse başarılı olurlar kanaatindeyim.

GÖREV İÇABI HAKKÂRİ’DEN UZAKSINIZ HAKKARİDEKİ SPOR VE FUTBOLUNU TAKİP EDİYORMUSUNUZ?

Hakkâri sporunu öncelikle sizin sayenizde takip edebiliyorum, bu anlamda sizin şahsınızda diğer tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.

FUTBOL ve FUTBOL OYNAMAYI ÖZLEDİNİZMİ?

Futbolu çok özledim, fırsat buldukça halı sahaya gidiyorum, bu arada Van’da yaşayan eski futbolcu arkadaşlarım ile yılda iki kez Masterler turnuvasına katılıyorum.

HAKKÂRİ HALKINA BİR MESAJINIZ VARMI?

Hakkâri halkına mesajım Hakkâri spor forması altında ter döken sporcu kardeşlerime desteklerini esirgemesinler, profesyonel ligde takımımızın olması, her anlamda Hakkâri’ye katkı sağlayacaktır.

 

FUTBOL YAŞATINIZDA BİR ANINIZ?

Aslında o kadar çok anımız var ki, ama bir tanesini hiç unutamıyorum. 1998 yılında Diyarbakır deplasmanına gidiyorduk, Şırnak iline varmadan çığ düşmüş ve yollar kapanmıştı, bizde çantalarımızı sırtlayarak yaklaşık on beş kilometre yürüdük ve akşam üzeri bir köye vardık, köydeki karakolun komutanı bizi görünce çok şaşırmıştı, akşam yemeğini karakolda yedikten sonra bizleri üçer kişilik gruplara dağıtarak köydeki evlere dağıttı, o gece köyde konakladık ve ertesi gün sabah yola çıkarak maça gitmiştik.

SİTEMİZ HAKKÂRİ HABER TV VE SPOR SERVİSİNİ TAKİP EDİYORMUSUNUZ ŞAYET TAKİP EDİYORSANIZ SPOR SERVİSİMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

Hakkâri sporunu, Hakkâri haber spor servisi sayesinde takip edebiliyorum, sizleri bu anlamda tebrik ediyorum, sadece futbolu değil, diğer tüm spor dalları ile Hakkâri’yi gündemde tutmaya çalışıyorsunuz, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.2-058.jpeg3-036.jpeg4-019.jpeg

Bu yazı toplam 6823 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim