• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

GENÇ MÜDÜRDEN BÜYÜK PROJE…

Murat Taş

Dünyamızı ve Ülkemizi tehdit eden covid-19 salgını nedeniyle, bütün dünyada spor faaliyetleri geçici bir süreliğine askıya alındı. 

Ülkemizde salgının kontrol altına anılmasıyla normale dönen, spor faaliyetleri de yavaş yavaş normalleşmeye başladı.

Hayatın normalleşmesiyle beraber, Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor faaliyetlerine, kaldığı yerde devam etmeye başladı. 

Göreve ilk geldiği günde Hakkâri’deki tüm kesimin takdir ve onayını alan, Hakkâri’deki sporun başarısı için gecesini gündüzüne katan Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Hakkâri’deki sporcular ve gençler için yeni projeler üretmeye devam ediyor. 

e1ae8348-858e-4b12-bed0-a40c7bc55805.jpgBu anlamda, Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım yeni süreçte yapılacak olan, faaliyetler hakkında spor camiasıyla istişare toplantıları yaparak, sporu ilimizde tekrar canlandırmak için büyük bir caba göstermektedir. 

Hakkâri futbolunun en büyük eksikliği olan, tesis sorununu çözüme kavuşturmak. Yapılacak olan yeni spor kompleksi, futbol sahası hakkında spor kulüplerini bir araya getirip bilgilendiren, genç müdür Emin Yıldırım spor camiası tarafından takdirle karşılandı. 

Geçmişte ilimiz adına yapılan, tüm spor faaliyetlerinde kulüp yöneticileri, antrenörler, spor camiası maalesef bu konuda mahrum bırakılıyordu.

 Bu konu Hakkâri sporunun en temel sorunlarından biriydi,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım spor kulüplerinin yöneticilerini, sporcuları ve spora gönül vermiş her kesimi bir araya getirip, istişare toplantıları yapması sporun ileriki yıllarda başarılı olacağının örneklerinden biridir. 

Sayın Valimizin katkı ve destekleriyle beraber, İlimizi modern bir futbol sahasına kavuşturmak ve yeni tesisler inşa edip, Hakkâri’yi cazip spor merkezi haline getirmek için büyük bir çaba içindedirler. 

Yeni yapılacak olan modern futbol sahası yanı sıra mevcut konumdaki Merzan futbol sahasına, yeni tribün yapılması ve futbol sahasını standartlara uygun hale getirilmesi, futbol kulüplerinin en büyük sorunlarından biri olan malzeme ve soyunma odaları yapılması bütün spor branşlarını kapsayan, spor kamp merkezi yapılması ve ilimize kazandırması büyük bir çabadır.    

Hakkâri sporun en büyük hayali olan kamp merkezi bitirildikten sonra spor faaliyetleri yanı sıra iç ve dış turizme de katkı sunacağı gibi, profesyonel takımların kamp sezonunda gelip burada kamp yapmalarını sağlayacak. 

 Ayrıca yapılacak bu çalışmalar ilçelerde aynı şekilde uygulanacak. İlçelerdeki spor faaliyetleri güçlendirilip cazibeli spor merkezi haline getirmektir.

Hakkâri’de spor faaliyetlerini ve yapılacak olan projelerle işin ehli olanlar, spora önem verenler bu işin mutfağında olanlar dâhil edilecek. 

Her zaman hayalini kurduğumuz, ama bir türlü kavuşamadığımız özlem duyduğumuz, mahalle ligi bana göre Hakkâri sporun en büyük istek ve hayalidir. Şayet bu hayal gerçekleşirse, Hakkâri’deki tüm branşlar için,  büyük bir devrim olacak. 

Gelişmiş ülkelerde sporun başarılı olmasının yegâne temellerinden biride, mahalle ligleri.  Messi, Ronaldo, Alex, Michael Jordan, ve buna benzer nice ünlü sporcular, yapılan mahalle etkinliklerinden bugünlere gelmişler.  
 Hakkâri Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerin başında gelmekte. İlde çok yetenekli sporcular olmasına rağmen, maalesef bu gençlerden yaralanamıyoruz. 

Yapılacak bu mahalle ligi, ilimiz sporuna sporcu kazandıracağı gibi, ilk kez sporcunun bizzat yanına gidilip onun bulunduğu mahallede ailesi, arkadaşları tarafından izlenilecek. Bu durum da spora olan ilgiyi arttıracağı gibi, sporcular arasında rekabeti de arttıracak.  

Kısa bir süre içerisinde, göreve gelip ilimizin yıllardır hayal ettiği, tesis ve projelere imza atacak olan. Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım tek amacım ‘Hakkâri’de iyi işler yapıp, buradaki çocuk ve gençleri spora kazandırmaktır. 

Buradaki yeteneklerden yararlanıp il ve ülkedeki spora katkı sunmaktır.’ Sözü Müdürün spora ve memleketine olan aşkın en büyük örneğidir. 

Bu konuda başta Sayın Valimize ve genç müdürümüze sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum. 
Allah hepsinden razı olsun. Hakkâri yakın zamanda spor anlamında büyük başarılara imza atacaktır. 
Hakkâri hak ettiği başarıyı yakın zamanda elde edecektir. Yeter ki! Böyle genç ve memleketini seven kişilerle beraber olalım.

Bu yazı toplam 6408 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim