• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Gençler 18. Mazlum Doğan Festivali’ne buluştu

Gençler 18. Mazlum Doğan Festivali’ne buluştu
Almanya, Fransa'nın birçok kentinden, Belçika, Hollanda ve daha birçok Avrupa kentinden gençler Paris'e gelerek Mazlum Doğan 18. Gençlik Festivali'nde buluştu.

Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri, Paris'te 18. Mazlum Doğan Festivali'nde buluştu. Sarcelles Nelson Mandela Spor tesislerinde gerçekleşen festivalde "Önderlik Kupası" kapsamında futbol, masa tenisi, koşu vb. spor dallarında bir gün önceden başlayan karşılaşmaların finalistleri festival sahasında son maçlarını gerçekleştirirken festival günü ödüller sahiplerini buldu.

Almanya, Fransa'nın birçok kentinden, Belçika, Hollanda ve daha birçok Avrupa kentinden gençler Paris'e gelerek Mazlum Doğan 18. Gençlik Festivali'nde buluştu. Bu yılki festivalin temel sloganı "xwedi derkeve!" idi. Önderliğine, ülkesine, şehitlerine, kendi mücadelesine, kültürüne ve tarihine sahip çık çağrısıyla aylardır hazırlanan Festival sabahın ilk saatlerinde start aldı.

Sahne programına geçilmeden önce bir gün önce "Önderlik turnuvası" kapsamında 14 futbol takımının yarıştığı maçların ardından finale kalan Bonne Dersim ve Berlin Fortuna 1 takımları kıyasıya bir maç gerçekleştirdi. Maçın galibi Dersim Bonne takımı oldu. 

Ardından futbol takımları, folklor ekipleri, farklı ülkelerden gelen gençler ellerinde Ciwanen Azad, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan flamalarıyla saha içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Marşlarla yapılan yürüyüşün ardından saygı duruşuyla sahne programı strat aldı. 

Rojava Devrimi'nin ilan edildiği 19 Temmuz tarihinden bir gün önce gerçekleşen Festival'e Rojava devrimi, Şengal ve Kobanê direnişleri damgasını vurdu. Şengal Gençlik Birliği adına Zerdeş Devriş, YPJ Komutanlığı adına Sozdar Derik, Koma Jinen Azad adına Viyan Leyla telefon bağlantısıyla Festival'e katılarak gençlere seslendi.

Gençlerin savaş alanlarında görkemli direnişi, Kürt gençlerinin kendi mücadelesine bağlılığı, sahiplenmesi konusunda çağrıların yinelendiği konuşmalarda Avrupa'daki Kürt gençlerinin rolünü oynaması gerektiğine vurgular yapıldı. Sloganlar ve alkışlarla karşılanan konuşmaların ardından Kürt farklı müzik türlerinde çalışmalar yürüten sanatçılar, müzik grupları sahnede yerini aldı. 
Ayfer Düztaş, Bengi Agiri, Koma Serdeşte Kal, Şiwan Erdal u Kekocan, Kama 84, Çetin Zilan seslendirdikleri parçalarla gençlerin coşkusuyla buluştu. 

Tev-Çand Paris Halk Oyunlaları Meclisi, bir yıldır sürdürdükleri çalışmalarının ürünü olan halk oyunları gösterisi gerçekleştirirken Festival'in bir de HDP'li konuğu bulunuyordu. 

HDP Van milletvekili Lezgin Botan, Mazlum Doğan Festivaline katılarak gençlere seslendi. Botan, gençlerin mücadele içerisindeki önemine vurgu yaparak konuşmasına başladı. Ardından Türkiye'deki siyasal ortam ve seçim sonrası süreci değerlendirdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit koşullarına da dikkat çeken Botan'ın konuşması gençler tarafından ilgiyle izlendi. 
Festival kapsamında çocuklar için bir oyun alanı oluşturulurken çok sayıda stant da Festival alanında yerini almıştı. Mezopotamya yayınları, Mir müzik, Heyva-Sor, MLKP, Özgür Politika stantlarının yanı sıra festivalin konuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için yiyecek ve içecek stantları bulunuyordu. 
Gün boyu süren Mazlum Doğan Festival'inin bitiminde Futbol ve farklı spor dallarında yarışan ve birinciliği alan gruplar ve finalistlere ödülleri verildi.

Bu haber toplam 9575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim