• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Gençleri bekleyen büyük tehlike! bonzai

H. Aziz Hatipoğlu

Bir nevi sentetik uyuşturucu olan ve ucuz olduğu için çocuk ve gençlerin kolaylıkla ulaşabildiği Bonzai adı verilen uyuşturucu hayatları karartıyor.

Her daim uyuşturucu satıcılarının potansiyel müşteri gibi baktıkları çocuk ve gençlerimizi bu illetten kurtarmak ve bu illet ile tanışmalarını ve kullanmalarını önlemek için anne, baba ve ebeveynler olarak çok dikkatli ve bir o kadar uyanık olmalıyız.

Çoğu kez TV ekranlarında gördüğümüz ve gazetelerde haber olarak okuduğumuz bu çok acı ve bir o kadar ürkütücü olan Bonzai kulanmış genç ve çocukların baygın ve kendinden geçmiş fotoğrafları gözümüzün önündedir.

Özellikle büyük kentlerde sık sık rastlanan bu olaylar toplumun bir kanayan yarasını gözler önüne sermekte ve toplum için tehlike çanları çalmaktadır.

Aile şefkatinden mahrum ve anne ile babalarının ilgisizliği veya boşanmaları çocuk ve genç evlatların hayatlarını olumsuz yönde etkilemekte ve bu başıboşlukta daha kolay uyuşturucu müptelası olmalarına zemin hazırlamaktadır.

Geleceğimiz olan yavrularımızı daha fazla para kazanacağım diye çocuklarımızı uyuşturucu satıcılarına kobay olarak vermeyecek ve onların hayatlarının zehir olmasına aynı zamanda anne baba olarak bizim de hayatlarımızın zehir olmamasına çalışacağız.  

Çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük değerin sevgi olduğunu unutmayacağız. Onları bağrımıza basacak ve onlarla iletişim ve ilgi ile alakamızı her daim sürdüreceğiz. Okey masalarındaki vakitlerimizin daha çoğunu çocuklarımıza adayacak ve sorumluluk bilincinde olacağız.

Onların geleceğimiz olduğu bilincinde hareketle aile içi diyalog ve anne ile babaları olarak evdeki iletişimlerimize dikkat edeceğiz. Onların yanında kavga etmeyecek, birbirimize bağırmayacak ve özellikle şiddeti kata ve asla uygulamayacağız.

Uyuşturucu satıcı ve baronlarının en büyük sermayeleri boşanmış ve aile içi şiddet görmüş ve ilgisiz aile çocuklarıdır. Bunlar evde görmedikleri şefkat ve sevgiyi dışarıda aramakta ve kısa sürede uyuşturucu batağına düşmektedirler.

Arkadaş grubu çerçevesinde ve “bir kerecik bir şey olmaz” söylemi içerisinde ilk kez uyuşturucuya başlayan ve uyuşturucuyla tanışan genç evlatlarımız sonu hüsran ve belirsiz hayatlara yelken açmakta ve korkunç ölümüne zemin hazırlamaktadırlar.

Yarın çok geç olmadan ve “benim çocuğum yapmaz” diye kendimizi avutmadan çocuk ve gençlerimize sahip çıkmalı, onları her türlü kötülük ve alışkanlıklardan korumalı ve yarınlara inançlı, dinamik, aktif, birikimli, sağlıklı ve yarınlarından emin evlatlar olarak yetiştirmeliyiz.

Unutmayalım.

Anne, baba ve ebeveynler olarak sorumluluğumuz çok büyük. Bu sorumluluğun bilincinde olarak çocuklarımıza daha çok vakit ayırmalı ve onları bağrımıza basmalıyız.

Çocuklarına sahip olmayanlar geleceğine sahip olamazlar 

Bu yazı toplam 2255 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim