• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Gençlik merkezinden, gençliğe katkı…

Murat Taş

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde olan Gençlik Merkezlerinin temel amacı, gençlerin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak, gençlik faaliyetlerini planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve geliştirmektir.

Geçen yıl bayrağı gençlik merkezi il müdürü Fahri Güldal’dan devralan, Şemsettin Uçar Hakkâri gençlik merkezinde geceli gündüzlü çalışarak, Hakkâri’deki gençlerin kültürel ve spor aktivitelerine büyük ölçüde destek vermekte.

Yeni ve genç müdür göreve geldiği ilk günden bu güne kadar, büyük bir özveri ile çalışarak, Hakkâri gençliğinin ve halkının takdirini kazandı.

Hakkâri gençlik merkezinde yönetim ile gençler arasında koordinasyonu sağlayan, onları yönlendiren, faaliyet programının hazırlanmasına ve uygulanmasına yardımcı olan deneyimli müdür Uçar, tek hedefi, Hakkâri gençliğinin en iyi yere gelmesi için canla başla çalışmakta.

Gençlik merkezi bünyesinde onlarca eğitmen, antrenör ile binlerce gençlere akademik ve kulüp çalışmalarıyla beraber hizmet vermekte.

İl ve ilçelerde kültürel, sanat ve spor etkinliklerin yanında yayla etkinlikleri ile çocukların ve gençlerin birebirlerini tanımaları, kaynaşmaları ve il ve ilçedeki tarihi ve kültürel yerleri görme ve tanıma imkânını da sağlamakta.
Hakkâri gençlik merkezinin diğer bir amacı ‘’Halka 30’’Kitap okuma halkaları projesi kapsamında okuma etkinliği ile gençlerin ve çocukların kendi dinlerini tanıma, öğrenme, madde bağımlılığı ile mücadele etme, bunun yanı sıra Osmanlı tarihi ve dilini öğrenme fırsatını da sunuyor.

Ayrıca pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına destek amaçlı maske üretimini de bu merkezde yapılmakta.
Okul öğrencilerine uzaktan eğitim(EBA) imkânı sağlayarak Hakkâri’deki çocukların eğitimine de katkı ve destek vermekte.

Sporun bütün dallarında eğitim vererek çocukların ve gençlerin kendilerini en iyi şekilde kanıtlamalarına ve başarılı olmalarına yardımcı oluyor.

İki çeşit çalışma gurubu olan Hakkâri gençlik merkezi, akademik ve kulüp çalışmaları ile büyük başarılara imza atmakta.

Hakkâri gençlik merkezi müdürü Şemsettin Uçar 2017 yılından 2020 yılına kadar okul sporlarından da görev almıştır. 

Bu görev süresi buyunca, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, büyük başarılar elde ettiği gibi ilimizin tanıtımına da katkı sunmuştur.

Okul Sporları faaliyet, aktiflik derecesi olarak. 
EN aktif faal olarak Türkiye’de 2.ve 3.bölgede ilk 1.sırada yüksek düzey katılım ve başarı ile il sıralamasını almıştır.

Ülke ve dünya genelinde büyük başarılar sağlayarak, Milli takımlara nice sporcular kazandırmıştır. 
Genç müdür Uçar Hakkâri ve Hakkâri gençliği için büyük bir kazanımdır.

Hakkâri’deki çocuklar ve gençler için yıllarını veren genç müdür Uçar, bundan sonrada, Hakkârili çocuklar ve gençleri için çanla başla çalışarak gelecek için ümit vaat etmiştir.

Müdür Uçar’ın bu azimli ve yürekten çalışması sporumuzun ve kültürümüzün, ileriki yıllarda ülke ve dünya sporuna da katkı sunacaktır.

Genç müdürümüze spor camiasının bir ferdi olarak, yaptığı ve yapacağı tüm hizmetler için şükranlarımı sunuyorum. İleriki haftalarda Hakkâri gençlik merkezi müdürümüzle, daha geniş ve kapsamlı bir söyleşi ile beraber olmak dileğiyle.

Bu yazı toplam 5073 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim