• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Genel başkanı Selvi Hakkari il genelini ziyaret etti

Genel başkanı Selvi  Hakkari il genelini ziyaret etti
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Eğitim Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Atilla Olçum Hakkari il ve ilçelerini ziyarette bulundular.

2 gün boyunca Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili  Latif Selvi ve Eğitim Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’a Hakkari Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sefer Özatak  ve İl- İlçe yönetim kurulu üyeleri  eşlik etti.

Hakkari’nin8Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ziyaret eden  Eğitim Sosyal İşler Başkan Yardımcısı  Atilla Olçum, Hakkari benim ilk göz ağrım dedi.

1999 yılında öğretmenliğe ilk olarak Hakkâri’ de başladığını ifade eden Olçum, Hakkari’de geçirdiğim 4 yıl boyunca hayatımın en güzel günlerini geçirdiğini ifade ederek,” Hakkari’den sonra görev aldığım diğer şehirlerimizde  hiçbir zaman bu duyguları yaşayamadım.

18 yıl önceki öğrencilerimle bir araya gelip hasret giderdik. Hakkâri 18 yıl önce misafirperverlikte hürmete nasılsa hala aynı. Bunun için hepinize teşekkür ederim’’şeklinde konuştu.

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekilimiz  Latif Selvi ise ziyaretlerinde eğitim çalışanlarıyla bir araya gelip hasbıhal ettiklerini ifade etti. Eğitim-Bir-Sen olarak 450 bin üye ile değil Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük eğitim sendikası olduğunu belirten Selvi, bu başarının kaynağının sizin gibi özveriye çalışan şube ve üyelerimize borçluyuz dedi.

Selvi,” Son günlerde sürekli gündemde olan Öğretmen Performans değerlendirmesine karşıyız. Bunla ilgili yaptığımız eylem kararıyla da öğretmenlerimizin böyle ucu açık, gerçeklikten uzak ve sübjektif bir yöntemle ölçülemeyeceğini MEB yetkililerine ilettik. Son yapılan KİK toplantısında da MEB yetkilileriyle ortak bir mutabakata varıp bu uygulamayı kaldırma kararı aldık”

-Sözleşmeli öğretmenliğe karşıyız

’’Sözleşmeli Öğretmenlik ile ilgili Eğitim-Bir-Sen olarak biz bu uygulamaya da karşı olduklarını da ifade eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekilimiz  Latif Selvi,”Sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili Eğitim-Bir-Sen olarak biz bu uygulamaya da karşıyız. Bakanlık yetkililerinin bu uygulamayı savunma nedenleri doğu bölgelerinde eğitimde süreklilik ve istihdamı sağlamak. Ancak doğuda eğitimde süreklilik ve istihdamı sağlamak için kadro ve sözleşmeli ayrımına gerek yoktur.

Sözleşmeli öğretmenlerin ekonomik ve özlük hakları bakımından kadrolu öğretmenlerden farkı kabul edilemez. Bunun yanında sözleşmeli öğretmenlerimizin eş durumu talepleriyle ilgili olarak kapıyı araladık yakın zamanda inşallah gayretlerimiz ve sizin inancınızla bu taleplerinizi olumlu neticelendireceğiz.

Ayrıva Selvi: Öğretmeni örseleyen değil önceleyen politikalara ihtiyacımız var. Biz toplumun farklı tonlarını bir arada tutan bir sendikayız. İyi gördüğümüzü destekler kötü gördüğümüzün de karşısında olacağız. Bir başarı öyküsü yazılacaksa bunda hepimizin payı olmalıdır.

’Hakkari gibi zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimiz için ek tazminatı adı altında bir ücret verilmesi için MEB yetkilileri ile görüşüyoruz. Böyle bir uygulamayla öğretmenlerimizi bu zorlu şartlarda çalıştıkları için hem ödüllendiriyoruz hem de buralarda kalmaları için teşvik ediyoruz’’dedi.

- Başkan Özatak ziyaretler bizi onurlandırmıştır

Hakkari Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sefer Özatak ise Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi ve Eğitim Sosyal İşler Başkan Yardımcısı sayın Atilla Olçum’ un ilimize yaptıkları ziyaretten dolayı kendilerine şahsım ve Hakkari ilimiz adına teşekkür ediyorum dedi.

Özatak,” Sizlerin Türkiye’nin en ücra yeri olan Hakkari’mize gelip bizi ziyaret etmeniz bizi onurlandırmıştır. İnşallah biz de sizin bu çabalarınızı daha da onure etmek için üzerimize düşen her şeyi yaptık ama bugünden sonra daha çok çalışıp bize verdiğiniz desteklerin karşılığını vereceğiz.

Biz bir vücudun azaları gibiyiz, bir azamız çalışmasa bütün azalarımız bundan etkilenir.Onun için eskiden nasılsak bundan sonra da hep birlikte omuz omuza eğitim çalışanlarımızla beraber olacağız ‘’dedi. Haber: Feyzullah Taş

egitim-bir-sen-m-002.jpgegitim-bir-sen-1.jpgegitim-bir-sen-2-001.jpgegitim-bir-sen-3-001.jpgegitim-sendikasi-3.jpgegitim-sendikasi-3.jpgegitim-bir-sen-4.jpgegitim-bir-sen-5.jpgegitim-bir-sen-7.jpgegitim-bir-sen-8.jpg

Bu haber toplam 3383 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim