• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Genital estetik nedir

Genital estetik nedir
Jinekolog Op. Dr. Mustafa Alihanoğlu, son zamanlarda hızla artan vücut estetiğinin görünmeyen bölümleri olan genital alanların estetiğiyle ilgili bilgi verdi.

İlk çağlardan beri estetik, güzellik kavramı kadınlar için erkeklere oranla daha fazla önemli olmuştur. Kadın vücudu her zaman resimlere, heykellere, modaya konu olmuştur. Jinekolog Op. Dr. Mustafa Nuri Alihanoğlu’na göre yüzyıllardır alışagelen bu durum nedeniyle kadınlarda olan şekil bozuklukları psikolojik travmaya yol açmaktadır.

Alihanoğlu, “Özellikle genetik bölgedeki şekil bozuklukları kadınların hayata küsmelerine ve bu duruma eşlerine yansıtmalarına neden olmaktadır.

Günümüzde özellikle de kadınlar kendilerini mutsuz eden estetik sıkıntıları çözme konusunda çok daha cesaretli davranmaktalar. Bu bağlamda kadın genital bölgesinin estetik olarak düzgün olması kadının kendine olan güvenini arttırmakta, karşı cinsle olan ilişkilerinde mutlu olmasını kolaylaştırmakta.

Aksi durum ise kadın ile erkeğin cinsel yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Kadın genital yapısını oluşturan parçalar vagen, küçük dudaklar (Labium minus), büyük dudaklar(Labium majus), kızlık zarı(hymen) dudakların üst kısmı tepe bölgesi(mons pubis) yapılarıdır. Bu bölgelerin estetik açıdan kötü görünmesi kadınlarda kendine güvensizlik, cinsel isteksizlik, stresli bir hayat sürmelerine neden olabilmektedir” dedi.

 

Alihanoğlu genital estetiklerle ilgili şu bilgileri aktardı;

Hastalarımız genellikle iç dudak küçültme, vajinadaki şekil bozuklukları, şişkinlik, yaşlanma çizgilerinin düzelttirme isteği, daraltma-sıklaştırma ve sosyal bir olay olduğu için Hymenoplasty sorunları için bize başvurmaktalar.

Bu operasyonlar ağrısız ve sancısız uzman jinekoloğun deneyimi, becerisi ve tecrübesi ile yapılabilir operasyondur.  Uygulamada kullanılan C02 Lazer yardımıyla sonuçlardan çok memnun kalınmaktadır. 

Hymenoplasty

Kızlık zarı dikimi sosyal bir olay olduğu için bu operasyonu yaptırmak zorunda kalan bayanlarla karşılaşmaktayız. Ortalama 20-30 dakika süren bu operasyon mikro cerrahi yöntemle 3 katlı flepp-lazer destekli doku kaynaştırma ile yapılmakta. Operasyonun başarısızlığa uğramaması için mikro cerrahi işlemini geçiren bayanın operasyon sonrası yapması gereken bazı özel hareketleri yapmaması gerekiyor.

Vajina daraltma operasyonu

Vajina girişinin daraltma işleminde amaç vajinanın darlığını sağlayarak cinsel hazı artırmak ve penisi kavrama yeteneğindeki bozukluğu gidermektir. Vajina estetiği, vajinal dokuların ilk hali olan dar ve sıkı vajina durumuna dönüşümünü sağlamaktadır. Normal doğum, kürtaj ve çok ilişkiye bağlı olarak vajinada sarkma veya genişleme olabilmektedir. 

Bu ameliyatta vajina dokusunun bir kısmı cerrahi olarak çıkartılır ve kasların boyu kısaltılır. Bu sayede vajina oldukça darlaşır ve sıkılaşır. Böylece çiftler arasında cinsel anlamda uyum tekrar yakalanmış olur. 

Ameliyat mutlaka genel anestezi altında yapılır ve 1 saat kadar sürer. Operasyon sonrası genital hijyene dikkat etmek gerekir. Yaklaşık 1-1,5 ay kadar cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir.
Bu operasyonun herhangi önemli bir yan etkisi yoktur. Her ameliyatta görülebilen şişme, morarma ve sızıntı tarzı kanamalar olabilir, bu da gayet normaldir.

Vajinoplasti

Vajina gençleştirme (Vajinoplasti) vajinanın eski haline döndürülmesi amacıyla yapılar bir tedavi yöntemidir. Operasyon genişlemiş olan vajinal dokunun alınması ve vajinanın etrafında bulunan yumuşak doku ve kasların sıkılaştırılması prensibi ile uygulanmaktadır. Kaynak: milliyet/saglik/

.

 

Bu haber toplam 2366 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim