• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Gerçek şampiyon Sağlık Çalışanları…

Murat Taş

Coronavirüsün dünyayı eve kapattığı şu günlerde, sadece sağlık çalışanları, canlarını dişlerine takarak, her türlü tehlikeyi, virüs kapma riskini göze alarak 24 saat görevlerinin başında canla başla çalışmaktadırlar.
Depremde, yangında, selde, çığ da her alanda insanoğlunun yardımına kuşan beyaz melekler, bugün insanlığı bu virüs belasından kurtarmak için seferber olmuşlar.

Ülkemizde maalesef başımıza bir şeyler geldiği zaman veya bir olay olduğu zaman bazı şeyleri hatırlayabiliyoruz. Mesela ölümü mezarlığa gittiğimizde hatırlıyoruz, depremi yaşadığımızda yapılarımızı evlerimizi hatırlıyoruz.

Türkiye sağlık konusunda büyük adımlar attı şehir hastaneleri,havada ve karada ambulans hizmeti,her yurtlaşa temel sağlık hizmeti ve buna benzer nice sağlık hizmetiyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında.
Bunun yanında tıp alanında da büyük başarılar elde edildi.
Yani sağlığımız emin elerde.
Sporcunun en yakın dostu sağlık çalışanıdır. 
Her spor müsabakasında onlar vardır.
Spora ve sporcuya büyük emekleri vardır.  
Sağlık çalışanları hakkında benimde onlara bir vefa burcum var.

Yıllardır bu sitede sporun tüm güzelliklerini anlattım tek eksiğim bizim her derdimize koşan, sahada tıbbi müdahalelerin hepsini yerine getiren sporcunun en büyük dostu olan sağlık çalışanlarına unutmamız. 
Buradan tüm sağlık çalışanlarından özür dileyerek hepsinin affını istiyorum.

Her türlü şiddete maruz kalan, tartaklanan, sağlık çalışanları buna rağmen ülkemizde en zor mesleğe sahip olmalarına rağmen, görevlerini layıkıyla yapıp herkesin gönlünü kazanmışlardır.

Sağlık çalışanları şimdilerde ise, dünyamızı ve ülkemizi tehdit eden korona virüsü ile mücadele etmektedirler. 
Virüs kapma riski en çok onlarda olmasına rağmen, bu lanetli virüs ile sabah akşam yedi yermidört çanla başla mücadele etmektedirler.

Ülkemiz ve Dünyamız asrın en büyük salgınıyla karşı karşıya, bu salgın yüzünden onbinlerce insan hayatını kaybetti. 

Bütün dünya ülkelerinde hayat durma noktasına geldi.
Her Ülke kendi vatandaşı için, büyük önlemler aldı. 
Ülkemizde son yılların en büyük örneğini ve titizliğini gösteren Sağlık Bakanlığı Avrupa ve çoğu gelişmiş ülkelere örnek olacak, büyük bir sağlık hizmeti ve çalışma yaparak, salgının ülkemizde fazla etki yapmamak için büyük bir mücadele örneği gösterdiler.

Ülkemiz sağlık konusunda büyük bir yol kat etmiş, bu konuda dünya sıralamasında ilk onun içinde, bu başarının yegâne temellerinden biride hastane, temel sağlık ihtiyaçları ve en önemlisi uzman ekiplerin iyi ve deneyimli olması.

Sağlık çalışanları şimdi ise kendi vatandaşları ve ülkesi için, geceli gündüzlü durmadan çalışarak, dünyanın başına bela olan virüsle mücadele edip insanlarımıza büyük hizmet ediyorlar.

Sağlık çalışanları canlarını hiçe sayarak, her türlü tehlike ve salgına rağmen bu ülke insanı için canı pahasına çalışmaları ülke genelinde büyük bir takdir kazanmışlardır.

Sağlık çalışanlarını ne kadar anlatsak ne kadar övsek, ne kadar onurlandır sakta azdır.
Spor camiasının bir ferdi olarak, Türkiye’deki tüm spor federasyonlarına şu çağrıyı yapıyorum.
Kulüplerimizin, sporcularımızın, spora destekleyici olan tüm şirketler,   holdingler elde edilen gelirlerini sağlık çalışanlarına bağışlamaları gerek. 

Ayrıca tüm spor branşları bu seneki turnuvalara ve etkinliklere sağlık çalışanları ismi vermeleri gerek. 
Bunun ilk adımını da Hakkâri Haber TV tarafından yapılan kurumlar arası halı saha turnuvasının ismini ve simgesi ‘’SAĞLIK ÇALIŞANLARI TURNUVASI’’ olarak değiştiriyoruz.

Bu zor süreçte, bu kutsal görevde canla başla çalışan, tüm sağlık çalışanlarına sonsuz minnetlerimizi sunuyorum.
ALLAH hepsinden razı olsun. 
Onlar her daim bizim günlümüzün gerçek Melekleridir.

Bu yazı toplam 2936 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim