• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Gever'li çocuklar Filistin'de arkadaş buldu

Gever'li çocuklar Filistin'de arkadaş buldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Yüksekovalı çocuklar Filistin'de arkadaş buldu dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, her sınıfın 90 TL toplayarak dahil olacağı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle bu yıl 58 bin yetime yardım etmeyi hedeflediklerini söyledi. 

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin tanıtım toplantısı, Hekimevi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıyla basına tanıtıldı. Vali Mustafa Büyük projeye Adana genelinde vatandaşların hassasiyetle ve güzel duygularla destek vereceğine inandığını söyledi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ise önceki yıldan bu yana büyüyen çalışmaların geniş katılımlarla devam edeceğini ve sene sonunda bir tören yapmayı planladıklarını kaydetti.

“EN ÇOK YARDIM YAPAN 2. ÜLKEYİZ”
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 20 yıl boyunca 136 ülkeye yardım yaptığını anlatan Murat Yılmaz da hiçbir şirket ve vakfın bu kadar kısa sürede bu denli yaygın bir hizmet safhasına geçemediğini anlattı. Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyanın en iyi 2. ekonomisine sahip olmadığını ancak dünyada en çok yardım yapan 2. ülke olduğunu söyleyen Yılmaz, “Yardımlaşmada çok güçlü bir medeniyetin takipçisiyiz. Selçuklu ve Osmanlı da yetimler için büyük yardımlar yapıyordu” diye konuştu.

“YETİMLERE SAHİP ÇIKMAK VAZİFEMİZ”
Sadece Suriye'de 700 bini aşkın yetimin bulunduğunu ifade eden Murat Yılmaz, “Sadece bunlara değil, Irak, Doğu Türkistan, Arakan'da, dünyanın neresinde yetim yavru varsa sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu ve vazifesi” dedi. Eğitim-Bir-Sen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortak yürüttükleri çalışma sonucunda geçtiğimiz yıl 80 ilde 2 bin 100 okulda 7 bini aşkın sınıfın katılımıyla yetim çocuklara yardım toplandığını dile getiren Yılmaz,

“Yaklaşık 210 bin çocuk bu çalışmaya katıldı ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden çocuklar Filistin'de bir arkadaş bulmuş oldu. Kazakistan'dan Bursa'ya, Bosna Hersek'ten Adana'ya gönül köprüsü oluşmuş oldu” ifadelerini kullandı.

“DÜNYADA 400 MİLYON YETİM ÇOCUK VAR”
Bu yıl ise henüz 3 aylık zaman diliminde kampanyaya katılan 10 bin sınıf olduğunu belirten Murat Yılmaz, yetim çocukların fuhuş ve organ mafyası gibi grupların eline düşüp büyük kötülükler gördüğünü ve mutlaka yardım eli uzatılması gerektiğini belirtti. Dünya üzerinde 400 milyon yetim çocuğun olduğuna ve bunların yarısından fazlasının sokaklarda yaşadığına dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'de de 7 bin yetime yardım eli uzattıklarını dile getirdi. Yılmaz, dünyanın çeşitli ülkelerinde 24 tane yetim eğitim merkezi olduğunu ve çocuklara üniversiteye kazanıncaya kadar 90 TL dışında aylık 150 TL eğitim bursu verildiğini söyledi.

“HER SINIF 90 TL İLE PROJEYE DESTEK OLACAK”
Projenin detaylarına değinen Murat Yılmaz, kampanyaya destek veren sınıfların 90 TL topladıktan sonra yetimkardes.org adlı internet sitesindeki formu doldurup yardım yapacakları yetimi seçtiklerini anlattı.

Paranın hesaplara yatırılınca sınıfa “İyilikte Yarışan Sınıflar Kolisi” gönderildiğini dile getiren Yılmaz, bu kolide yetimin bilgileri, kardeşlik beratı, duvar saati, kumbara ve “İyilikte yarışan sınıflar” afişinin yer aldığını belirten Yılmaz, “Çocuklara iyilik yapmak için tüm dünyayı işaret ettiğimiz iyilik afişi var. Ayrıca yardım yapan çocuklar yetim kardeşleriyle de mektuplaşıp yakın arkadaş olabilecekler” şeklinde konuştu. Yılmaz, 58 bin yetime bu yardımları ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. İHA

Bu haber toplam 3179 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim