• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Gezgin öğretmen doğa tutkunlarına ilham oluyor

Gezgin öğretmen doğa tutkunlarına ilham oluyor
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Ümit Bartın isimli öğretmen, gezdiği yerleri fotoğraflayarak doğa tutkunlarına ilham oluyor.

Doğayı gençlere tanıtmak ve doğanın tüm zorluklarına rağmen tarihi ve kültürün maneviyatına varmak için köyleri gezen Öğretmen Ümit Bartın, gezdiği yerleri fotoğraflayarak doğaseverlere ilham oluyor. Bazen bisikletiyle bazen de yürüyerek köyleri ve dağları gezen Bartın, gezdiği yerleri objektifine yansıtarak tanıtımını sağlıyor.

Doğal ortamları gezerek, bunu bir aktiviteye dönüştürdüğünü anlatan Bartın, “Parçası olduğumuz doğal ortamları gezmekten ve bunu bir aktiviteye dönüştürmekten elde ettiğim eşsiz huzuru kalbime işliyorum. Doğal ortamlar beden sağlığına ve ruhumuza çok faydalıdır.

Bu benim için sevinçtir, mutluluktur. En güzel birikimlerimi, doğal ortamlarda gezip gördüğüm yerlerden sağlıyorum. Doğayla uyum içinde yaşayıp bu etkileşimin mutluluk hazzına dönüştüğüne şahitlik ediyorum. Bu beni dünyanın en mutlu insanı yapıyor” dedi.

Çantasını sırtına alıp bazen bisikletiyle bazen de yürüyerek gezdiğini anlatan Bartın, “Bazen konfor alanı dışına çıkarak içi kereste dolu arabalara biniyorum. Bazen hiç tanımadığım ailelerin içine karışarak, onlarla beraber geziyorum. Bazen otostop çekiyor, bazen de traktörün arkasına tutunarak gezimi gerçekleştirdiğim bile oluyor. Hayatın heyecanını hiç kaybetmemek için bunu yapıyorum ve büyük bir tutkuyla bu çılgınlığı hep sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Doğanın adeta sürekli uğradığı evi olduğunu dile getiren Bartın, “Şehirden uzaklaşıp, günlük yaşamın sıkıcılığından kurtulma arzusuyla yaşamımı renklendirmeye çalışıyorum. Yaşam sevinciyle ve keşfetme arzusuyla doğayı gezip hem sporumu yapıyorum hem de eşsiz huzuru yaşıyorum.

Hayatımızın kontrolü bizim elimizde. Herkesin büyük yoğunlukla bağlandığı sıradan işlerin içinden sıyrılıp, bu mutluluğu yaşaması gerekiyor. Doğayla iç içe olmak, gerçek anlamda varlığımızın farkına varmak demektir” diye konuştu. İHA

gezgin-ogretmen-1.jpggezgin-ogretmen-2.jpg

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim