• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Gezi parkı Hakkari kalesi

Hakan Taş

Taksim ve gezi parkı olayları nasıl Türkiye gündemini alt üst ettiyse Hakkari Kalesi olayı da öylesine yüksek dozda patlak verecektir. Hakkari kalesini, tarihini,yapısını, durumunu herkes yazdı, çizdi. Ben olaya biraz daha farklı ve duygusal bakacağım. Bende o kalenin dibinde doğdum, büyüdüm. Bine kele (Kalealtı) dediğimiz yer kentimizin ilk yerleşim bölgesidir.

Kimilerine göre orada gizli bir miras var. Yani hazine dolu. Kimilerine göre orası bazı çıkarcı kesim işletmek istiyor. Biri bizi gözetliyor misali güvenlik bölgesi olması hiçde hoş değil. Çarşı merkezinde kurulan mobeseler taşlandı, devre dışı bırakıldı. Oysa asıl mobeseler kalede var. Evimizde içtiğimiz çayın rengini bile görebiliyorlar. Yani işlerine geleni görebiliyorlar. Çünkü merzan mahallesinde güpegündüz öldürülen Ferhan Çiftçi'nin katilini göremeyebiliyorlar...

Hakkari'de yediden yetmişe herkes kale olayına taktı. Bu kale er geç ele geçirilecek. Artık biber gazı, tutuklamalar, gerginlikler kale için yeniden başlayacak. Halk yürüyecek, güvenlik güçleri dur diyecek. Hakkari kalesinin güvenlik birimlerinden alınıp halka açık alan haline getirmek için halk sokağa dökülecek. Türkiye'nin birçok kentinde Hakkari'ye destek yürüyüşleri gerçekleşecek.

Ben İçişleri Bakanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum. Halkımızın bu haklı isteğini gerginliklere mahal verilmeden, kimselerin canı yanmadan verilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde ikinci bir gezi olayı gerginliği yaşanacaktır. Ve benim bildiğim Hakkari halkı bu kaleyi ele geçirmeden asla pes etmeyecek ve sokaklarda sabahlayacaktır. 

Türkiye'nin her tarafında, hangi kente giderseniz gezi olarak ilk adres o kentin kalesi adres gösterilir. Örnek Van Kalesi, Muş Kalesi, Hoşap Kalesi gibi birçok örnek verebilirim. Bizde Hakkari kalesi olmuş asker-polis kalesi... Yeterince güvenlik kulesi ve noktaları zaten mevcuttur. Kalede silahlı nöbet tutmaya ne gerek var. Orası yol geçiş bölgesi değildir. Tarihi bir mirastır. Ve hatta Kültür ve Turizm Bakanımızdan istirham ediyoruz hazırlayacağımız bir projeyle orası restore edilerek zeytin dalı portresi veya yapay şellale ile süslenebilir.

O kalede insanlarımız artık kaçak çayı yudumlasın. Ellerinde telefon ve makinalarla kentin resimleri çekilsin. Şairler orada şiirler yazsın, dengbejler yeni yeni şarkılar bestelesin.        Hakkari kalesinin Hakkari halkına kavuşturulması dileğiyle...

 

Bu yazı toplam 3031 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim