• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Göç dalgası sınır dışında tutulacak

Göç dalgası sınır dışında tutulacak
Bir milyon kişi Esad’ın bombalarından kaçtı. Sınıra yüzbinlerce kişi yığıldı. Bu sefer Suriyeliler sınır dışında tutulacak. Bölgeye gıda ve sağlık hizmeti verilecek.

Esad rejimi ve destekçilerinin İdlib'de sivilleri hedef alan saldırıları yeni bir göç dalgasını gündeme getirdi. Türkiye sınırına doğru hareket eden Suriyelilerin sayının 150 bin civarında olduğu ifade edilirken, Türkiye bu göç dalgasını sınırın Suriye tarafında karşılamaya hazırlanıyor.

KORUMA KALKANI
Nüfusu 3 buçuk milyondan fazla olan İdlib'den Türkiye sınırına muhtemel bir göç dalgasına karşı sığınmacıları önceden belirlenen güvenli alanlarda tutacak strateji devreye girecek. Bu alanlarda her türlü güvenlik tedbiri alınırken, bölgeye gıda ve sağlık hizmetleri sağlanacak. AFAD ve Türk Kızılay'ının yanı sıra sivil toplum ve yardım kuruluşları da süreçte aktif rol oynayacak.

Suriye'deki iç savaşın başlamasından sonra rejim güçleri en büyük saldırılarını son süreçte İdlib'e yöneltmiş durumda. Terör örgütlerinin varlığını bahane eden rejim güçleri sivilleri gözetmeksizin İdlib ve etrafını bombalamayı sürdürüyor.

Rejim ve Rusya'nın vurduğu bölgelerde yaşayan siviller ise Suriye'nin kuzeyine doğru göç etmeye başladı. Bombardımanın İdlib'in kuzeyine doğru kayması durumunda evlerini terk edenler Türkiye sınırına doğru hareket edebileceği tahmin ediliyor. Türkiye bu büyük göç dalgasını karşılamak için şimdiden hazırlıklara başladı.

HAZIRLIKLAR TAMAM
Muhtemel göç dalgasının büyüklüğüne göre farklı senaryolar hazırlandı. Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler öncelikli olarak sınırın Suriye tarafından tutulacak. Göç hareketinin durumuna göre, göçmenlerin barınması ve hayati ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlıklar tamamlandı. Kampların kurulacağı muhtemel yerler de belirlendi.   

Türkiye bu hazırlıkları yaparken diğer yandan da göçün oluşumuna yönelik çalışmalar yapıyor. Uluslararası alanda Suriyeli göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda, başta BM olmak üzere yardım kuruluşları ile de temas içerisinde bulunuyor. Yaşanabilecek insanlık dramlarının bu şekilde önüne geçilmesi hedefleniyor.
(Türkiye Gazetesi)

Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim