• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Gönüllerin Kaptanı Bahattin Ceyhan

Murat Taş

Sevgili okurlarım köşemizin bu haftaki konuğu yine futbolumuza emek vermiş sevecenliği, beyefendiliği, birleştirici ve bütünleştirici kişiliği ve dillere destan kaptanlığı ile futbol camiamıza uzun yıllar hizmet etmiş olan Saygı değer abimiz  Bahattin CEYHAN.

bahattin-ceyhan-hakkari-1.jpgHakkâri Şehir Stadı–1992-Hakkâri spor.3.lig

 Bahattin kaptan 05.01.1969 yılında Hakkâri de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Hakkâri de tamamlayan kaptan amatör futbol hayatına 1980–1985 yıllarında sümbül spor genç takımında başladı. Daha sonra 1985–86 yılında Hakkâri demir sporda, 1986–90 yılları arasında Gençlik spor da oynadı. Bahattin kaptan daha sonra 1990–96 yıllarında profesyonel olarak Hakkâri Belediye Spor ve Hakkâri PTT Sporda futbol oynadı.

 

 

Hakkâri’nin Yetiştirdiği en iyi stoperlerinden biri olan Bahattin Kaptan oynadığı futbolu, performansı ve takımda ustaca yaptığı kaptanlığı ile Hakkâri sporun vazgeçilmezlerinden biri olarak sürekli ilk on birde forma giydi. Diğer arkadaşları ve futbolumuza emek vermiş diğer büyüklerimiz gibi Bahattin kaptan da futbol oynadığı dönemlerde asla maddiyat onun için  söz konusu olmadı.

bahattin-ceyhan-hakkari-2.jpg

Hakkâri Spor–1992 3.Lig

Bütün arkadaşlarıyla beraber tek dertleri Hakkâri Sporun başarısı oldu. Bunun için ter döken Bahattin kişiliği ve arkadaşlarıyla olan oyumundan dolayı kısa bir süre sonra takım kaptanı olarak sahaya çıkar.

O sadece takım arkadaşlarının değil, müsabakaları izlemeye gelen tüm futbol severlerin gönlünü de kazanan büyük kaptandı.  Hakkârili Futbolseverler ve taraftarlar onun için Baba Kaptan derlerdi. Onun başarılı bir Futbolcu ve beyefendiliği Hakkârili futbolseverlerin gönlünde taht kurmuş hala onun futbolunu ve kaptanlığını dilden dile dolaşır durur. 

bahattin-ceyhan-hakkari-3.jpg

Bahattin Ceyhan-Sait Elmas

Futbol oynadığı dönemlerde birçok güzel anıları olan Bahattin Kaptan hiç unutamadığı bir anısını bizlere şöyle anlatır.

‘’Kızıltepe ile maçımız vardı. o gün anneme dedim ki; anneciğim sen namazında niyazında bir insansın. Senin duaların kabul oluyor. Sabah namazında bana dua et ben yarın bir gol atayım dedim. Annem tamam oğlum dedi. Ertesi gün maça çıktık dakika 38 rakip takım sol taraftan atak yaptı 11 numaralı oyuncuları çok sert bir orta yaptı. O karambolde kendi kaleme gölü atmıştım. Gerçi maçı 2–1 almıştık. Maçtan sonra eve gittim rahmetli annem ne oldu oğlum gol attın mı diye sordu? Bende, Evet anne attım ama kendi kaleme golü attım. Annemin bana verdiği cevap; yavrum hangi kaleye atacağını söylememiştin ki, sadece gol atmak için dua et dedin, bende dua ettim”

Evet, gerçekten Hakkâri de futbol oynamak onun için büyük bir keyif büyük bir onurdu. Onun Hakkâri Futboluna diğer arkadaşları gibi çok Ama çok büyük emekleri oldu.

bahattin-ceyhan-hakkari-4.jpg

Hakkâri Gençlerbirliği

O dönem unutulmaz, emektar ve efsane futbolcuları Kar, kış çamur demeden Kişisel menfaatini asla düşünmeden gerçek bir Hakkârili ve Hakkâri sevdalısı insanlar olarak futbolumuza hizmet etti. Bahattin Kaptan 1996 yılında evlendi.1 erkek 2 kız olmak üzere 3 çocuk Babası.

Şu an Balıkesir Burhaniye de ikamet etmektedir. Bahattin Kaptan Hakkâri’yi ve Hakkari futbolunu çok ama çok özlediğini Hakkâri Halkına, futbolcu kardeşlerine, antrenör arkadaşlara ve futbolseverlerine kucak dolusu selamları olduğunu Hakkâri Haber aracılığıyla iletmemizi istedi.

bahattin-ceyhan-hakkari-5.jpg

Hakkâri Gençlerbirliği

Bizlerde yıllarca ilimiz futboluna büyük hizmetler etmiş bizlere keyifli ve zevkli müsabakalar izlettiği için efsane, Büyük Kaptana sonsuz teşekkürler ederken şunu da ifade edemeden geçemeyeceğim.

Uzun zamandır vefat eden ve yaşayan birçok spor adamı, kulüp başkanı, teknik direktör ve futbolcu ile söyleşiler yaptık. Hepsi ile yaptığımız söyleşiden de şunu gördük ki geçmiş dönem futbolumuzda uzun zaman başarılar gelmesinde ki en büyük etken futbolun o zaman her şeyden önce bir aktivite bir eğlence ve sosyal bir etkinlik olarak oynandı.

Bununla beraber o zaman futbolcularının en büyük derdi Hakkâri futbolunun başarısı öncelikli hedefleri oldu. Onlar maddi beklenti ya da kişisel menfaatler peşinde olmadan sadece Hakkâri futboluna hizmet ettiler. Günümüz futbolunda ve futbolcularında ve takımlarımızda ise maalesef kişisel başarı ve diğer menfaatler ön plana çıkmakta  bu da futbolumuz sürekli geriye gitmemize ve sürekli başarısız olmamıza neden olmakta.

bahattin-ceyhan-hakkari-6.jpg

Hakkâri şehir Stadı–1992 Hakkâri Spor–3.Lig

Dilerim günümüz kulüplerinde futbol oynayan futbolcu kardeşlerimiz yazılarımızı takip ediyor ve abilerinden gereken dersi alıyorlardır. Bizlerde tekrar gönüllerde taht kuran ve hala dillerden düşmeyen  efsane, büyük kaptana Hakkâri’den kucak dolusu selam ve saygılar sunarız. Teşekkürler Bahattin kaptan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 8605 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim