• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Güçlü Devlet demek,,,?

Abdurrahman Keskin

Vatandaşının huzur ve güvenini sağlayabilen devlettir. Ülkesinde dengeli kalkınmayı sağlayan sağlık, eğitim, ulaşım ve yatırım hizmetlerini gerçekleştirebilen devlettir. 

OLMAZ BÖYLE ŞEY Öldürmekle güçlü olunmaz. Güçlü devlet vatandaşının temel hak ve özgürlüklerini demokratik kurallar içerisinde sağlayabilen devlettir. Güçlü devlet İNADINA demokrasiden vazgeçmeyen devlettir.Güçlü devlet ülkesinde farklı köken, farklı inanç, farklı mezhep, farklı yapıları içinde barındıran, hazmeden ve uzlaştırabilmeyi başaran devlettir.

Hz Ömer şöyle yönetir ve söylerdi;

Ya Rabbim Fırat kenarında kurt’a kaptırılan bir koyunun hesabını benden sorarsın diye korkuyor ve tedbir alıyorum. Bakınız Hz Ömer zayi olan bir insanı değil de insanının koyunu zayi olur diye endişeleniyor ve de kendisini sorumlu hissediyordu. Bugün dünyayı yöneten devlet adamları özellikle İslam ülkelerinin devlet yöneticileri kendilerini Hz Ömer ile bir mukayese etmelidirler. Güçlü devlet vatandaşının koyununu, kuzusunu kurt’a kaptırmayan devlettir dedik. 

Komşumuz Suriye’de günde 50 ila 100 kişi katledilecek yöneticiler biz devlet yönetiyoruz diye övünecekler. Irak’ı yönetenler aynı kökenden yani ARAB asıllı  günde 10’larca kişinin ölümüne seyirci kalacaklar ben devletim diye övünecekler. Türkiye’de asker, polis, korucu, PKK’li günde 10’larca kişi ölecek yönetenler, TBMM’dekiler, başkenttekiler güçlü devletten söz edecekler.

OLMAZ BÖYLE ŞEY ÖLDÜRME İLE GÜÇLÜ OLUNMAZ

Öldürmenin, tutuklamanın güçlü olmaya yeterli neden olmadığı ortada. 21. Yüzyılda güçlü olmanın koşulları çağdaş uygarlığa ulaşmaktır. Ülkesinde birlik beraberliği sağlayıp refah ve huzur içerisinde yaşatabilme sanatıdır güçlü olmanın ön koşulu.

Komşu devletleri ile ihtilaflarını çözmüş komşuları ile ihracat ve ithalatı olabildiğince işletebilen devlettir güçlü devlet. Komşuları ve dünya ülkelerine vizesiz vatandaşını gönderen ve de vizesiz turist alabilen devlettir güçlü devlet. Üniversitelerinde sınavsız öğrenci alan devlettir güçlü devlet. Vatandaşları arasında ayrımcı tutum ve davranışlara meydan vermeyen devlettir güçlü devlet. Merkezi hükümetin yetkilerinin bir kısmını korkmadan atadığı Valilerine devreden  devlettir güçlü devlet.

Yerel kural ve kararları, hizmetleri, yatırımları yerel yönetimlere devredebilen devlettir güçlü devlet. Bugün tüm İslam ülkelerine bakınız. İstisnasız iç kargaşa, huzursuzluk ve katliamlarla canlarından bezen insan topluluklarına dönüşmüşlerdir.

Ülkelerinin yönetimi açık veya gizli kısmen ABD’nin elindedir.

ABD’ye kafa tutan yönetici gider.

Çünkü,iç savaşı başlatır ABD İslam ülkelerinde.

İşte Tunus işte Mısır işte Libya işte Irak İşte Suriye ve diğerleri.

Geçen yazılarımızda yazmıştım. Suriye’den sonra sıra İran’da İran’a vurunca Türkiye kendini savaşın içinde bulacaktır. O savaşın sonucunu ne yenen ne de yenilen belirleyecektir. Savaşın sonucunu ABD belirleyecektir.

İŞTE GÜÇLÜ DEVLET ABD’YE dur benim iç işlerime karışma diyebilen devlettir.

 Bakınız komşu ülkede ölen insanlar için üzülüyoruz. Türkiye’de ölen her askerin her polisin her korucunun her PKK’lininde TC vatandaşı olan annesi, babası, dayısı, amcası, halası, kardeşi, kuzeni vardır. Bunların büyük bir kısmı da devletin kamu kesiminde memur, işçi veya sözleşmeli olarak çalışmaktadırlar.

 Bunlarda ister istemez çocukları için üzülüyor, kırılıyor ve de küsüyorlardır.

 Bunu kimse inkarda edemez buna itirazda edemez.

Daha da önemlisi aynı babanın TC vatandaşı olarak kayıtlı bir oğlu TSK’ da 

asker biri Kandil’de PKK’li.

Güçlü devlet bu olumsuzlukları ortadan kaldırmayı hedefleyen devlettir.

 Bu ülkede ne askerde ne de dağda ölen ekabirin çocukları olmamıştır.

 Hep fakir fukaranın çocukları ölmüştür.

Geliniz Güçlü devlet kuralım. Nasıl mı?

Vatandaşları birbirini öldürmeyen devleti.

Gelir kaynaklarını silaha yatırmayan devleti.

Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi ve diğerlerini birleştirebilen, dost yapan devleti.

Müslüman’ı, Hıristyan’ı, Alevi’yi, Sunni’yi barıştıran hazmettiren devleti

Barışı, huzuru demokrasiyi getirebilen devleti.

Operasyonları, öldürmeyi, tutuklamayı yok eden bilen  devleti

Toplumsal mutabakat için köken inanç ve farklılıkları kabullenen devleti.

Eşit şartlarda birlikte yaşamayı Anayasasına nakşettiren devleti.

Küçükten hata büyükten af ilkesini benimseyen, benimseten ALLAH’IN sevdiği AF etmeyi bilen insanların devletini.

Düne bir kalın çizgi çizen yarına yep yeni bir sayfa açan AF ettiren GÜÇLÜ DEVLETİ KURALIM.

Osmanlı 600 yıl farklılıkları kabul ettiren din, dil, ırk, mezhep, bölgesel farklılıkları  hazmettiren bir anlayış ile bu halkları bir arada tutabildi. Üç Kıtada hüküm sürdü herkesi kendi kökeni, dini, mezhebi ve bölgesi ile özerk kabul etti.  Farklılıklardan korkmayan devlet güçlü olur Osmanlılar gibi.

Güçlü devleti birlikte eşit şartlarda barış ve huzur içerisinde sürdürebilmemiz için binlerce nedenimiz var. Ayrılmamızı gerektiren sadece adaletsiz yönetme nedeni var Bu da binde bir olur ve o da kolayla çözülür.  Nice asırlarca barış ve kardeşçe, birlik ve beraberlikle yaşayan yurttaşların güçlü devleti olma umudu ve de dileği ile…  

Bu yazı toplam 3630 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim