• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

GÜLE GÜLE BAŞSAVCIM!

Hakan Taş

Hakim ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanan Adli ve İdari Yargı 2019 yılı ana kararnamesiyle Manisa’nın Salihli ilçesine atanan Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Balık Hakkari’ye veda etti.

Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ile başlayan yaprak dökümü devam etti. Alay Komutanımız Ferdi Korkmaz ve şimdi de Başsavcımız Mustafa Balık…

Bu yıl içinde Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim ve Emniyet Müdürümüz Dilberoğlu’nun da tayinen başka illere gitmeleri bekleniyor.

Burada görev yaptıktan sonra üzülerek ve ağlayarak gidenlere değinmek gerekir. Vali Toprak’ın gözyaşları asla unutulmaz. Ferdi Paşa’nın hüzünlü gidişi, Başsavcımızın aynı duygularla ayrılışı…

33-004.jpgMustafa Balık, Hakkarimizde göreve ilk başladığında ilk söyleşimizde, “Hakkari’ye bayıldım” diyerek hayranlığını dile getirmişlerdi. İki yıl süren görev süresinde farklı bir yol çizerek herkesin sevgisini kazandı. Genç ve yakışıklı oluşu kendisine farklı bir hava veriyordu.

Hakkari Kapalı Cezaevindeki kader mahkumlarına yönelik yaptığımız radyo programlarımıza destek olarak onların da dualarını ve takdirini almıştı. Görev yaptığı süre içerisinde kapısı ve gönlü herkese açık kaldı.

Dağ muzu dediğimiz oşkunu çok sevdi. Muğla’ya izine giderken eşine ve çocuklarına deste deste götürüyordu. Ramazan akşamlarında halk ile içiçe toplantılarına valimiz ile birlikte eşlik ederek Hakkari’de bulunmaktan mutlu olduğunu haykırıyordu.

Hakkari için bir projesi vardı. Mevcut Adliye binasının güvenli olmadığını ve kentimizi modern bir adliye hizmet binasına kavuşturmayı çok arzuluyordu. Adalet ve vicdan terazisini hep eşit tuttu. Gidişi bizleri ve çalışanları üzdü. Çünkü sevdi ve çok sevildi.

Onuruna verilen veda yemeklerinde hüzünlüydü. Sigara molası için dışarı kaçamak yaptığında içine çektiği dumandan yüreğinden alevler tütüyordu. Gözlüklerin arkasına sığınan gözlerinde yaşlar hissediliyordu. Giderken görkemli bir veda turuna çıkmadı. Sessiz gitti ama Sümbül Dağı ve Zapsuyu’na el salladı.

Salihli’ye kıyağımız olsun. Hakkari sizi unutmayacak.

Güle güle sayın Başsavcım, değerli kardeşimiz…

222-004.jpg

Bu yazı toplam 4359 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim