• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

GÜLE GÜLE CÜNEYT ORHAN TOPRAK VALİM

H. Aziz Hatipoğlu

İçişleri Bakanlığının çeşitli kademelerinde çalıştıktan sonra bazı ilçelerde kaymakamlık ve en son Mülkiye Başmüfettişliğinden Haziran 2016 tarihinde üçlü kararname ile Hakkâri Valiliğine atanan Cüneyt Orhan Toprak Hakkâri’de unutulmayan Valiler arasında yer almıştır.

Hakkâri’de görev yaptığı iki buçuk yıla yakın bir zaman diliminde çok işler başarmış ve Hakkâri Halkının gönlünde taht kurmuştur.

Hakkâri Cüneyt Orhan Toprak’ın ilk Valilik yaptığı yer olmuştur.

Hakkâri Vali olarak Cüneyt Orhan Toprak’ın ilk göz ağrısıdır.

Atanmasının ikinci ayında Türkiye 15 Temmuz 2016 hain darbe girişime maruz kalmış ve Hakkâri Valisi Cüneyt Orhan Toprak Hakkâri Halkıyla bir ay boyunca meydanlarda “Demokrasi Nöbetleri ”ne katılmıştır.

Daha sonra Vali Yardımcısı ve adaşı Cüneyt Epçim’in Hakkâri Belediyesine kayyum olarak atanmasının ardından bu İl’e neler yapılabileceği üzerinde çalışılmış ve deyim yerindeyse bu İl’de bu süre zarfında devrim niteliğinde işler başarmışlardır.

Şehrin başta altyapısı olmak üzere tüm yollarına el atılmış ve şehrin yeniden doğuşunu sağlamıştır.

Şehre ayrı bir hava katmış, şehrin görüntüsünü değiştirmiş ve şehir olma vasıflarının bir kısmı kazanılmıştır.

Refüjler, kaldırımlar, aydınlanmalar yapılmış ve asfaltlanma çalışmaları en ücra mahallelere kadar girilmiştir.

Yeşillendirme ve parklara el atılmış, parkları ve oyun alanlarını filmlerde gören Hakkârili çocuklar bunları görerek ve yaşayarak hayatlarının en mutlu günlerini yaşamışlardır.

Kapısını her daim vatandaşa açık bırakmış ve kendisine derdini anlatmaya, kendisine ulaşmaya çalışanlara mani bir durum oluşturmamıştır. Daima çözümden yana olmuş ve çözüm yolları üretmiştir.

İşsizliğin giderilmesi ve istihdamın sağlanması için yoğun çabalar içersine girmiştir.

Hakkârilinin yasında, taziyesinde, düğününde ve gerekirse yer sofrasında bulunmuş ve vatandaşın derdini yerinde incelemiş, sevinç ve acısına ortak olmuştur.

“Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın var” misali hanımefendileri Dr. Funda Toprak Hanım mütevaziliği, halk ile diyalogu, hoş sohbeti, yardımseverliği Sayın Vali Cüneyt Orhan Toprak’a artı bir değer katmış ve bürokrat ile vatandaşlar arasındaki samimiyetin ve güvenin artmasına ve vatandaşın gönül dünyasına girmesine yol açmıştır.  

Her taziye evinin önüne oturma bankları keza yol kenarlarına da oturup dinlenmek ve sohbet etmek için oturma bankları dizdirmiştir.

Özellikle hafta sonlarında çarşı pazar gezerek esnaf ve tüccarların iş yerlerini ziyaret etmiş ve çarşıda rastladığı Hakkârililer ile çay ve sohbet toplantılarını gerçekleştirmiştir.

Hakkâri eğitimin içinde bulunduğu durumdan kurtulması ve eğitime gereken önemin verilmesi hususunda desteklerini esirgememiştir.

Sağlık konusunda da duyarlılığını elden bırakmamış, Hakkâri Devlet Hastanesine tüm branşlarda doktorların bulundurulması konusunda büyük gayretler göstermiştir.  

Sanat dallarından mahrum kalan bu yeri kendisinin mimarı olduğu ve isim babalığını yaptığı “Reng-i Hakkâri” Sanat Topluluğuyla tanıştırmış ve burada çalışan 70’e yakın gencimizin geleceğinde önemli rol oynamıştır. Bu gençlerimiz burada sanatlarını (8 dalda) icra ederlerken sosyal güvenceli ve ücretli eleman statüsünde iş sahibi olmuşlardır.

Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğu birçok kez yurt içi ve yurt dışı etkinliklere katılmış ve TRT Kurdi TV’de birçok kez sahne alarak Hakkâri’nin adının duyulmasında ve olumlu yansımasında önemli roller üstlenmiştir.

Adı terör ve şiddetle anılan Hakkâri’yi festivallerle (Ters Lale Festivali, Kar Festivali, Uçkun Festivali vs.), Seminerlerle, galalarla ve sanat etkinlikleri ve raftinglerle anılmasını başarmıştır.

Hakkâri tarihinde ilk kez bir filmin galası Hakkâri Kültür Salonunda ve filmde rol alan sanatçıların tümü Hakkâri’ye gelerek katılmış ve sanatçılara Hakkâri’yi gezdirip tanıtmış ve Hakkâri’nin tanıtımına olumlu katkılar sağlamıştır.

Hakkâri Evi’nin açılışını yaparak yıllardır kullanılmayan ve boş bekletilen arsayı değerlendirerek buranın dinlenmek, arkadaş ortamında sohbet etmek ve Hakkâri Kültürüne has yemeklerin yendiği otantik bir duruma sokmuştur.

Üzümlü Sınır Kapısının açılışını sağlamış, yıllardır kapalı durumdaki bu kapıdan yanı başındaki Irak devletini giriş ve çıkışların yapılmasını sağlamıştır. Ticaretin canlandırılması hususunda da gerekli girimlerde bulunmuştur.

Bundandır ki İlk Valilik yaptığı Hakkâri’deki bu başarılı çalışmaları sonucu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye’nin altıncı büyük ili olan Konya Valiliğine atanmıştır.

Sayın Cüneyt Orhan Toprak Valime yeni görev yeri olan Konya Valiliğinde başarılar diliyor, Hakkârili bir vatandaş olarak Hakkari’ye yaptıkları katkılardan dolayı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu yazı toplam 3394 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim