• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

GÜLE GÜLE EPCİM VALİ…

H. Aziz Hatipoğlu

Hakkâri’nin idari ve siyasi hayatında bir Vali Yardımcısı ve bir Kayyum Belediye Başkanı geçti.

Başarılı çalışmalarıyla uzun yıllar kendisinden söz ettirilecek ve Hakkâri halkı tarafından hayırla yâd edilecek bu Valimiz ve Kayyum Belediye Başkanımız Cüneyt Epcim’di.

Hakkâri Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanmadan önce Hakkâri’ye Vali yardımcısı olarak atanan Cüneyt Epcim, sakin, sessiz ve işine odaklanan, aldığı görevi layıkıyla yerine getiren bir tabiata bir karaktere sahipti. Bunun neticesinde 2016 yılı Ekim ayında Hakkâri Belediye Başkanlığına Kayyum Başkan olarak atandı.

Adaşı Cüneyit Orhan Toprak Vali ile kolları sıvayarak geri kalmış ve hizmetlerinin çoğu tamamlanamamış Hakkâri’ye eserler kazandırmak bu yurt köşesine de hizmetin en iyisini getirmek için çalıştılar.

İşe ilin alt yapısından başladılar. Hakkâri’deki şehir içindeki parke taşlar söküldü. Şehir içi bütün yollar kazdırıldı, asfaltlar söküldü ve bir yandan kanalizasyon, bir yandan içme suyu ve bir yandan da enerji hatları toprak altına çekildi.

Şehrin muhtelif yerlerine içme suyu depoları yaptırıldı. Birçok yere sondaj kuyuları açtırılarak buradan çıkan sular şehir içme suyuna bağlanarak su sıkıntısı giderilmeye çalışıldı.

Çok çile çekti bu halk. Yollar tozdan ve topraktan geçilmiyordu. Ama gecenin en karanlık zamanı şafağa yakın olduğu gibi bu toz ve toprak sıkıntılarının sonunda kanalizasyon döşemesi bitirildi. Şehir içi su şebeke bağlantıları bitirildi. İletişim ve enerji hatlarının toprak altına alınmaları bitirildi.

Bu kez şehrin çevre düzenlemeleri, park ve bahçeler ile ana yollardaki ışıklandırmalar gündeme geldi. İki yıl gibi kısa bir sürede Hakkâri’nin hemen hemen her mahallesine bir çocuk oyun parkı yaptırılarak faaliyete geçirildi.

Şehir merkezinde bulunan ve atı durumdaki eski Hal Binası yıktırılarak Hakkâri’ye Modern bir Kent Park kazandırıldı. Ağaçlandırılmalar, yeşil alanlar, amfi ve tiyatro sahnesi düzenlendi. Oturma bankları yerleştirilerek bunlar kamelyalarla zenginleştirildi. Bugün Hakkâri’ye gelen her kişinin rahatlıkla oturacağı, sohbet edeceği ve zaman geçireceği bir mekânı buradaki halkın hizmetine sundu.

Yol kenarları ve orta refüjlere ışıklandırma direkleri diktirerek şehrin aydınlatılmasında ve görünümünde çok önemli bir kazanım kazandırdı.

31 Mart 2019 Mahalli seçimlerde Cumhurbaşkanının direktifleriyle Hakkâri Belediye Başkanlığına Ak Partiden aday oldu.  Oylarını çok artırmasına rağmen kazanamadı.

Yerini seçilen adaya Cihan Karaman’a bırakarak tekrar Hakkâri Vali Yardımcılığı görevine geri döndü

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Cumhuriyet tarihinin en genç valisi olarak 38 yaşında Bayburt Valiliğine atandı.

Hakkâri’de iki yılda yaptığı hizmetleri göz önüne alırsak Bayburt ilinin çok şanslı olduğu ve Cüneyt Epcim gibi bir Valiye sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini buradan hatırlatıyoruz.

Kazanan Bayburt ama kaybeden Hakkâri oldu.

Güle güle Sayın Cüneyt Epcim Valim.

Yeni görev yerinde başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Bu yazı toplam 2708 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim