• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

GÜLŞEN ÖZBEK; “İŞSİZLİK BİTSİN”

Hakan Taş

Önceki Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK’ı başarı bazında tamamlayan şüphesiz eşi Dr.Funda TOPRAK’tı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a en büyük destekçi ve sevgi gücü veren eşi Emine ERDOĞAN’dır. Aile ve eş kavramı hayatın her alanında önem arz etmektedir. Buna benzer birçok örnek verebilirim.

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, Türkiye turuna Hakkari’den başladı. Gün boyu sahadaydı ve halk ile kucaklaştı. Gazetecilikten gelen Ayşe Keşir’i canlı yayında ağırladım ve hoş bir sohbet gerçekleştirdik.

Gece geç saatlere kadar Hakkari sokaklarını turlayan Keşir ve beraberindekilerle birlikte akşam yemeğine Ak Parti İl Başkanımız Abdulmüttalip Özbek’in evine konuk olduk. Gültekinler Semtindeki evinde partili ve il dışından gelen yaklaşık 100 kişi yemekte buluştuk.

Başkan Özbek ve partililere nasılsa her zaman değiniyoruz. O güzel gecede dikkatimi çeken ve bizi etkileyen İl Başkanı Özbek’in eşi Gülşen Özbek kardeşimize değinmek istiyorum.

Yöremize ait en popüler yemekleri bizzat hazırladı. Herhangi bir yemek şirketi ve aşçı desteği almadan. Mutfaktan sofraya yemek tabaklarını kendi elleriyle taşıdı, eşi Abdulmüttalip Özbek de servis yaptı. Ankara’dan gelen heyet, Şırnak ili, ilçe ve belde kadın kolları başkanları ile partili kadın üyeler bu mütevazilik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Ankara’dan gelen heyetleri hep Polisevi, Öğretmenevi veya otellerde ağırlandıklarına tanıklık ettik. Yemekler ise mevcut herhangi bir lokantadan ısmarlanırdı. Özbek, eskiden beri babasından gelen bir gelenek ile tüm misafirlerini kendi evinde en iyi şekilde ağırlar. Bu geleneğini yine sürdürdü ve lezzetli yemekleriyle hiçbir masraftan kaçınmayarak misafirleri en iyi şekilde ağırladı ve uğurladı.

O gece tüm misafirlerin gözetlediği kişi Gülşen Özbek’ti. Bizler Milletvekili ve İl Başkan eşlerini hep en üst tarafta koltuğa oturmuş, makam ve protokol dediğimiz kısımda otururken görmekteyiz. Veya hep öyle görmeye alıştık. Yemekler yendi, boşalan tabaklar mutfağa taşındı.

Gülşen Özbek elinde sofra bezi ile çömelerek temizliğe başladı. Elinden bezi almaya çalışan kızlara taviz vermedi, çalıştırmadı. Yenge hanım ellerinize sağlık, çok zahmet verdik diyen misafirlere sarf ettiği sözler gözlerimi yaşarttı. “Sizler yeterki Hakkari’deki gençlerimizi işsizlikten kurtarın, onlara mutlu bir gelecek sunun, ben size her zaman en iyi yemekleri yapar hizmet de ederim” dedi.

Hakkari’mizin köklü ailelerinden ERTUNÇ ailesinin bir ferdi olan çevresi ve komşuları tarafından çok sevilen Gülşen Özbek yengemiz, duruşu, mütevaziliği, misafirperverliği, sadeliği ve söylemleriyle eşi Abdulmüttalip Özbek’i tamamlayan gerçek bir hanfendidir.

mutalp-4.jpgmutalip-2-001.jpgmutalip-3-001.jpg

Bu yazı toplam 3845 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim