• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Gündem Suriye neler olacak

Abdurrahman Keskin

Türkiye’nin, ABD’nin, AB’nin, İran ve İsrail’in gündeminde Suriye var. Suriye’de neler olacak. Kısa yoldan açıklayalım; ABD’nin sömürü düzeni kurulacak Müslümanlarda Suriye’de çeyrek asır birbirlerini öldürecekler.

OLUR MU OLMAZ DİYENLERE CEVAP

İşte Afganistan , işte Irak , işte Filistin , işte Mısır , işte Tunus , işte Libya Liderleri diktatördür krallık var diyerek demokrasiyi getireceğim diye müdahale edildi. ABD Suudi Arabistan ve onun yandaşları olan krallıkla, şeyhlikle idare edilen dostlarına neden sessiz kalıyor da onlara da demokrasiyi getirmiyor. Çünkü o ülkelerde doğal kaynakların üzerine kapanmış sessiz sedasız nemalanıyor.

Yeri geldikçe yazar dururuz Afganistan’da çarpışan grupların tamamı Müslüman’dır. ABD’nin Müslümanların içişlerine karışmaya ne hakkı var diyoruz. Dünyada uyuşturucuyu en çok üreten ülkedir biz durdururuz dediler. Bugün ABD’nin işgali altında ki Afganistan’da uyuşturucu üretimi eskisine oranla artmış azalmamıştır.

Demek ki biz orada olursak üretim serbest diye göz yumarız anlayışı hakimde ondan.Tıpkı sigara sağlığa zararlıdır diye tütünü yasaklayan ABD dünya piyasasına Marlboro  sigarasını ihraç ediyor, her tarafta da serbest. Türkiye’de Haşhaş ekimi yasak ABD’nin işgalinde ki Afganistan’da serbest Irak’a kimyasal silah var diye girdi, Arapları Sunni , Şii diye birbirine vurdurdu.

Bir milyona yakın Müslüman öldürüldü.

Halen öldürmeler devam ediyor da.

Tunus , Mısır ve Libya’da Müslümanları birbirine düşman edip vurduruyor. Demokrasi getireceğiz diye girdiği hiçbir yerde demokrasi kurulmuyor. Yer altı zengin petrol ve diğer kaynakları sömürgeci devletlerin eline geçiyor. Olan veya olacak olan bu Suriye’yi de işgal edip petrollerine konacak. Müslümanları birbirine öldürtecek. Suriye’de geçen yıllarda ne savaş ne de kargaşa vardır. ABD istedi iç savaş başladı. Şimdi başta Türkiye olmak üzere bölge devletlerini birbirleri ile çarpıştırma sistemi ile uğraşıyor.

Türkiye NATO ülkesi olarak İzmir’i Libya’yı vurmak için NATO kuvvetlerine üs yaptırdı. Şimdi Suriye’ye müdahale için Türkiye’yi ön planda zorluyor çünkü NATO ülkesidir. İran’da bölge ülkesi olarak Suriye’de Esad yönetimine arka çıkıyor. İsrail İran’a vurmak için göbek atıp çifte bayram yapıyor. Olacaklar belli Suriye’ye dış müdahale olursa Türkiye’nin İncirlik ve İzmir üsleri NATO’nun emrinde olacak. Sayın Ali Bulaç’ın geçen hafta ZAMAN gazetesindeki şu alıntıya bakınız;

Afganistan'da NATO kuvvetleri her gün sivil öldürürken, Amerikan askerleri Müslüman cesetler üzerine işerken, Kur'an mushafları yakılırken, medreseler bombalanırken Türkiye sesini çıkaramıyor, çıkarsa bile herhangi bir etkisi olmuyor.

 İşte Malatya’da ki füze rampası devreye girecek. İsrail o arada İran’ı Vuracak. İran’da yaptığı açıklamaya uygun olarak Türkiye’ye savaş ilan edecek. Müslüman ülkeler Suriye , Türkiye , İran birbiri ile çarpışacak ABD’de savaş çığırtkanlığından sonra aracı olarak devreye girecek. Milyonlarca Müslüman , Türk , Kürt , Arap , Acem ölecek ABD bu ülkelerin banisi olarak gelip yer altı kaynaklarını muhafaza ediyorum diye üstüne kapaklanacak.

Hani küçükken bayramlarda para toplardık ya anne veya babamız ver evladım sana saklayayım sen kaybedersin derlerdi ya. İşte paralarını kaybeder korkusu ile anne baba çocuklarının paralarını emanete nasıl alıyorsa , ABD’de Ortadoğu’nun yer altı kaynaklarını muhafaza edemezsiniz diye emanetine alıyor. Öyle ya Ortadoğu’nun petrollerini Ortadoğu’da ki Müslüman ülkeler kendi inisiyatifleri ile yönetirlerse Müslümanlar dünyaya hakim olur. ABD’nin süper güç olma hakimiyeti kaybolur.

Şu Müslüman ülkelerin yönetim kadrolarına şaşıp kalıyor insanlar

- Ya ABD’siz yönetsene kendini

- Veya birlik oluştursanıza Müslümanlar ABD’siz

Yani tüm Müslüman ülkelerin yöneticileri geri zekalı mı nedir? Anlamak zor.

Yoksa bu kıskançlık yarışından ABD’nin kanatları altına sığınmanın anlamı nedir?

Dini açıdan bakıldığında daha dün ve bugün bir milyon insanın katline sebep olan ABD ile yandaş olmak en büyük günahlardandır. Zalim ile birlikte olup mazluma zulüm etmek , mazlumun malına el koymak , mazlumu öldürmek İslam’ın hangi kurallarına uygun düşer.

 Hele dinci görünüp ABD’nin yalakalığını yapmak hem adam öldürmeye , hem gasp etmeye , hem hırsızlığa ortak olmak demektir. Suudi Arabistan Mekke ve Medine’de ki kutsal toprakların sahibi Müslümanlara yapılan bunca zulme nasıl seyirci kalıyor şaşıp duruyoruz.

Sonuç ABD’den yana olan Müslümanlar günahkardır diyoruz.

Suriye’de neler olacak demiştik ya Afganistan’da , Irak’ta , ne olduysa Suriye’de de aynısının uygulanmasına çalışılıyor. Türkiye ve İran dikkatli olmalı.

- Suriye’den sonra ABD’nin işgal edeceği veya çarpıştıracağı ülkeler İran ve Türkiye’dir.  Hem kendi içinde , hem komşu ülkeleri birbiri ile çarpıştırma da çok başarılıdır ABD.

Örnekleri ortadadır.

Bakınız Beşar Esed bahanesi ile ABD’nin Suriye hesaplarına alet olmayınız Müslüman ülkeler. Hele hele ARAP ülkeleri: Suriye’nin içinde barışı sizler kendiniz sağlayınız. Sizler yetmedi iseniz Müslüman ülke olan Türkiye ve İran’ı da yanınıza alınız. Suriye’ye hem barışı hem de demokrasiyi komşuları, ırkdaşları, dindaşları olarak sizler getiriniz. Türkiye’de Beşar Esed gitsin diye uğraşıp ABD’nin isteği ile müdahaleye zorlanıyor. Ancak Türkiye ve Suriye binlerce yıllık dost ülke ve de dost halklara sahiptir dikkat ediniz.

Başkentlilere sesleniyoruz;

Azerbaycan’dan başlayıp İran, Irak Suriye’ye kadar Türkiye’ye bir düşman şeridi oluştu. Komşularla sıfır sorun yerine komşularda %100 sorun haline geldik. ABD istiyor diye bunca komşu ile bozuşmanın anlamı yoktur. Suriye’deki kavgada, kargaşada taraf olmamalı Türkiye, Suriye’nin iç barış için hakem olmalıdır diyoruz.

 

Bu yazı toplam 1897 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim