• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

GÜR; “GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

Hakan Taş

Türkiye’de bir siyasi parti kurulduğunda ülkeye henüz yayılmadan ilk Hakkari’de örgütlenir. Seçim kazanı kaynadığında aday olmak için birbirleriyle yarışırlar. Yani sizin anlayacağınız Hakkari’de siyaset renklidir. Çoğu parti başkanı seçimden seçime ortaya çıkar, ayda yılda bir demeç verir, basın ve halkla ilişkilerinde amatör ve zayıftırlar…Ak Parti’ye yer verdiğimde ise haksız sözlü saldırılara maruz kalıyorum.

Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür ise ayda bir mutlaka basın mensuplarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunur. Ağustos ayının son haftasında Hakkari Evi’de açık alanda bir araya geliyoruz. Sonbahar misali rüzgâr ve soğuk yüzümüzü yalıyor. Koronavirüs sayesinde yüzümüzü örten maskelerden, sırtımıza aldığımız işyeri örtülerinden ısınmaya çalıştık.

Ak Parti İl örgütü kadın kolları hariç tam takım bizlerle buluştular. Sosyal mesafe kurallarını ihlal etmeden karanlık bir Hakkari gecesinde Ak sohbette, HAKKARİ EVİ kalitesinde lezzetli yemek tadında iki saat boyunca sohbet ettik.

Sohbet bahane verilen mesajlar şahane misali Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür’ün aklımda kalan açıklamalarından işte kısa notlar;

VİRÜSÜ CİDDİYE ALMALIYIZ

“Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat etmeliyiz. İlimizde çok yanlış bir algı var ki sözde virüse yakalananlar dört gün sonra iyileşiyormuş. Bu tür söylentilere sakın kanmayın. Kurallara uymazsak çok kötü sonuçlarla karşılarız. Bu salgının şakası yoktur. İlimizde ciddi rakamlarda vaka var.”

KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

“Kongre sürecine girdik. iki ilçemizde kongrelerimizi gerçekleştirdik. Bu hafta sonunda Çukurca ve merkez ilçe kongrelerimizi de tamamlayacağız. İl kongre tarihimiz henüz netleşmedi.”

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

“Ülke genelinde partimiz ciddi bir değişime başlamıştır. Şırnak ve Hakkari il örgütü ile ilgili olumsuz bir durum gözükmemektedir. Yani biz görevimizin başındayız. Partimizin her kademesinde çalışmaya ve hizmet etmeye hazır bir neferim. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız nasıl emir ederlerse o yönde çalışmamızı sürdürürüz”…

SEÇİME HAZIRIZ

“Yarın seçim olsa Ak Parti olarak hem Türkiye’de hem de Hakkari’de örgüt olarak ilçe ve beldelerimizle birlikte hazırız. Partimiz her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Bizim seçim kaygımız ve korkumuz yoktur.”

100 BİN KİŞİYE ULAŞTIK

“Pandemi sürecinde 100 bin Hakkariliye ulaştık. İhtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlarda bulunduk. Hükümetimizin ilimize ve halkımıza pozitif ayrımcılığı sayesinde vatandaşlarımızın dualarını almaktayız”…

YOL DURUMU

“Altyapı ve doğalgaz çalışmaları kapsamında yollarımızın durumu kötü. Vatandaşlarımızın bu konudaki şikayetleri artıyor. İhale yapıldı ve en kısa zamanda çalışmalar hız kazanacaktır.”

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

“Salgın dolayısıyla bazı çalışmalarda yavaşlama ve duraklama yaşansa da ilimiz için düşünülen ve yapılacak olan tüm projeler hayata geçirilecektir. Sayın valimizde zaten bu hizmetlerin mimarı ve yakın takipçisidir. İlimizi güzellikler bekliyor. İlimizde ciddi bir normalleşme süreci var”..

ASILSIZ ŞİKAYETLER ÜZÜCÜ

“Sürekli birbirimizi şikayet etmekle, iftira atmakla meşgulüz. Bu talihsizlikler bizi geriliyor. Yaptığımız destek ve hizmetlere bile farklı yorum getirenler var. Biz vicdanen oldukça rahatız. Her insanımızın yüreğine dokunduğumuzu düşünüyorum. Kapımızı çalan her ihtiyaç sahibi destek almıştır. Geçenlerde beni çok duygulandıran bir durumla karşılaştım. Partimize gelen yaşlı bir kadın çocukları için sadece 1 kilo bulgur istedi. Gecelerce o kadının etkisinde kaldım.”

SAYIN ERDOĞAN HAKKARİ’YE GELEBİLİR

“Partimizin kurucusu, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, il kongremize teşrif edebilir. Yani büyük bir aksilik olmazsa sayın Erdoğan yeniden, bir kez daha ilimize geleceklerdir.”

İki saatlik buluşmada hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Sayın Gür, demeç vermedi, sohbet havasında bir buluşmaydı. Ama ben yorumcu ve başyazar kimliğimle bu buluşmanın detaylarını sizlerle paylaşma gereğini duydum.  Aynı nezaketi ve duyarlılığı diğer partilerden de bekliyoruz. Hakkari karanlığında Ak sohbet için, nazik davet ve yemek için gazeteci arkadaşlarım adına teşekkür ederim sayın Gür…

hakan-tas-009.jpghakan-tas-2-002.jpg

Bu yazı toplam 4079 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim