• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

GÜR İYİ BAŞLADI

H. Aziz Hatipoğlu

Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Bilal Gür, atanmasının ayı dolmadan Hakkâri merkez ve diğer üç ilçeye de ziyaretler yaparak eğitim hakkında gerekli bilgi aldı ve çalışmaları yerlerinde denetledi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısıyken geçen Eylül ayında Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Bilal Gür, yıllardır Hakkâri’deki eğitimin içinden çıkmış öğretmenlikten, çeşitli okullardaki okul müdürlüklerinden ve nihayetinde Hakkâri Milli Eğitim Müdür Yardımcılığından Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmıştı.

Görevindeki zorunluluğun ve Hakkâri eğitiminin içinde bulunan şartları çok iyi bilen M.E. Müdürü Gür deyim yerindeyse ayağının tozuyla Hakkâri’deki birçok okula ziyaretler yaparak buradaki başta öğretmenler olmak üzere eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek bilgiler aldı.

Daha sonra Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerini de ziyaret eden Müdür Gür buralarda da İlçe Milli Eğitim Müdürleri eşliğinde okulları denetleyerek öğretmenlerin sorunlarını, okulların fiziki ve teknik yapılarını, öğrencilerin ders durumlarını ve öğretmen kadroları hakkında bilgiler aldı.

Eğitimde sürekli Türkiye’de alt sıralarda yer alan Hakkâri’nin neden kabuğunu kırmadığını, eğitimdeki aksaklıkları, Hakkâri’ye stajyer değil uzman öğretmenlerin atanması gerekliliği çok konuşulmuş ama bir çözüm henüz bulunamamıştı.   

En son atanan sözleşmeli öğretmenlerin bu gibi yerlerde altı yıl kalma zorunluluğu konulmuşsa bile bir çeşit rapor ve eş durumu vesile kılınarak atanan çoğu öğretmenler ya yıllarında veya daha ikinci yıllarını doldurmadan Hakkâri’den ayrılmak durumunda kalınmıştı.

Olan yine Hakkâri’ye ve Hakkâri’de okuyan öğrencilere olmuş ve ilkokula başlayan binlerce öğrencinin çok azı ilk dört yılını aynı öğretmen ile tamamlama şansını elde edebilmişti. Bunlar da diğer öğrencilere nazaran daha bilgili, derslerinde başarılı ve gelecekte daha iyi okullara girme şansını yakalayabilmişlerdir.

Bu durumu bilen ve yakinen şahit olan Sayın M.E. Müdürü Bilal Gür’ün gözlemleriyle Hakkâri’deki okulların fiziki yapılarının iyi olduğu daha kısa tabirle Türkiye’deki birçok yerdeki okul bina ve donanımından iyi bulunduğu aşikârdır. Ancak öğretmen ve eğitimci kadrosunun genç ve stajyer olmasının yanı sıra aynı zamanda gelen öğretmenlerin kısa sürede Hakkâri’den ayrılmalarının Hakkâri eğitimine en büyük darbeyi vurduğu su götürmez bir gerçek olduğu ortadadır.

Müdür Gür’ün de bunu yıllar yılı bildiği ve başında bulunduğu eğitim ordusunun ve Hakkâri eğitiminin daha üst seviyelere ulaşması ve Türkiye sonunculuğundan kurtulması için hazırlayıp düzenleyecekleri bir raporla durumu Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a bildirmeleri beklenmektedir.

Zamanının çoğunu okul ziyaretlerinde ve okulların eğitimini ve öğretmenlerin çalışmalarını yakından takip edip gözetleyeceği belirlenen Müdür Gür’ün Hakkâri eğitimine artı bir değer katacağı bekleniyor.

Daha önceki yazımızda belirttiğimiz Hakkâri’de görev yapan yerli beş Milli Eğitim Müdürünün aksine altıncı yerli müdür olarak Bilal Gür’ün ses getirecek ve ileride anılacak çok daha başarılı çalışmalar imza atacağı görülmektedir.

Başarılı çalışmalarında yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, Hakkâri eğitimine sunacağı her katkı için bizden destek göreceğini hatırlatıyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

Bu yazı toplam 3515 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim