• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Güreşte Hakkâri Sesleri…

Murat Taş
Geçen hafta yayınladığım güreş ile ilgili yazımdan dolayı, güzel tepkiler aldım bu güzel tepkilerin yanında, haklı yönleriyle beraber eleştirenlerde oldu.
 
Güreş sporu meşakkatli ve sabır isteyen bir spor dalıdır. Yüz yıllardır devam eden güreş ayrıca Ata sporumuzdur. 
Uluslararası turnuvalarda Ülkemize en çok madalya getiren spor dalıdır.
 
Bu başarıda sporcu kadar onu yetiştiren ona, destekte bulunan antrenör ve çalıştırıcılarında büyük bir emeği ve başarısı vardır.
 
Hakkâri’de faaliyet yapan gençlerin uluslararası turnuvalarda ve şampiyonluklarda başarılı olmasında, en büyük etken antrenörlerdir.
 
Yıllarını Hakkâri’deki gençlerin başarısı için, yıllarca emek veren Hakkâri’deki güreş sporunun başarısı için, ter döken İsmail Taşçı, Remzi Atan, Veysi Duman, Recep Çelik, Rıfat Durğun, Sıtkı Özatak hocalarımızın büyük bir emeği vardır.
 
Güreş sporunda görev yapan antrenörlerimiz sayesinde, Hakkâri’deki sporcular Dünya şampiyonalarında ve turnuvalarda mücadele etme, hakkı kazandıkları gibi, millî formayla başarıdan başarıya koşuyorlar. 
 
Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal Güreş sporu ve farklı branşlarda faaliyet yapan kulüp ve sporculara imkânlar sağlayarak, gençlere tesis, Antrenman ve imkânlar sunarak başarılarına vesile olmuştur. 
 
İlimizde Güreş sporuna ilgi büyük, gençler bu spor dalına büyük önem vermekte, bunun yanında deneyimli eğitmenler ve antrenörlerle beraber başarılı projelere imza atıyorlar.
 
Geçmiş yıllarda Türkiye şampiyonalarında ve turnuvalarda Hakkâri ile eşleşen sporcular ilimizi çantada keklik görüyorlardı. 
 
Şimdi ise rakiplerin korkulu rüyası ve minderde rakiplerinin yenen bir Hakkâri var.
Hakkâri Güreş Spor Kulübü sporcularından Berkant Kurt güreş Federasyonun 2019 yılı faaliyet programında yer alan.
 
3 Mart 2019 tarihinde Kayseri ilinde yapılan erkekler grup müsabakasında grup 3.sü olan ve Türkiye şampiyonasına katılma hakkı kazanan ve ardında Ankara’da yapılan Türkiye şampiyonasında talihsiz bir sakatlık yaşamasına rağmen Türkiye’de dereceye girip büyük bir başarı elde etti.
 
Berkant kardeşimiz bu başarısıyla, yıldız erkeklerde Avrupa ve Dünya Şampiyonası için kamp hazırlıklarına çağrıldı.
Ayrıca Uluslararası Mehmet Akif Pirim turnuvasında 3.olan Berkan Kurt hepimizi gururlandırmıştır.
 
Hakkâri’deki spor ve sporcuların daha iyi başarılar elde etmek için, mutlaka onlara gereken destek verilmeli. Burada Hakkâri halkına, esnafına, işadamına büyük bir görev düşmekte. 
 
Kendi spor ve sporcusuna gereken desteği vermesi gerek.
Ayrıca büyük emek sarf eden, gecesini gündüzüne katıp Hakkâri’deki gençlerin başarısı için, ter döken Antrenör arkadaşlarımıza Devlet büyüklerimizin iş istidamı sağlaması gerek. Gereken destek sağlanmalıdır.
ismail-tasci.jpgismail-tasci-2.jpgismail-tasci-3.jpg4-162.jpg
Bu yazı toplam 3100 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim