• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Haftanın ardından

Murat Taş

Değerli okurlarım bu hafta ki yazımızda konu alacağımız o kadar çok şey var ki, hangisini seçeyim derdine girmeden  haftaya genel bir bakışla şöyle bir  değerlendirme yapalım dedim. 

Kadınlar doğu liginde mücadele eden Hakkâri gücü Bayan futbol takımımız deplasmanda Muş Lale sporu  8-0 farklı sonuçla yenerek  kendi  grubunu lider olarak bitirdi ve şampiyonluğunu ilan etti. Takımımızın bu başarısı elbette göğsümüzü kabarttı.Bu büyük bir başarıya imza atarak ilimizde büyük bir sevinç yaratan kızlarımızı yürekten kutluyorum.. Bayan futbol takımıza oynayacakları play-of müsabakalarında başarılar diler ve  İnşallah büyük emek harcayıp  hak ettikleri 1. Lige çıkarlar Hakkâri halkını tekrar sevindirirler.

İlimizi Bölgesel amatör ligte temsil eden Hakkâri zap spor kendi saha ve  seyircisi önünde son maçını Dersim sporla oynadı. Ligde rahat olan ve iddaası olmayan Hakkari zap spor Dersim spora 3-0 yenilerek kendi seyircisine evinde ki son maçta maalesef galibiyetti tattıramadı Dersim spor ise azda olsa play-of şansını sürdürmek için sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıktı ve  Siirt ten gelen sonuçla ilimizde buruk bir şekilde ayrıldı.Zap spor sezonun son maçında  umarım 72 Batman Sporla  deplasmanda karşılaşacak ve baraj maçını bekleyecek, umarım galibiyetle dönerler.

Ve gel gelelim başlaması yılan hikayesine dönen Hakkari yerel amatör ligimize. Şampiyonluk heyecanı ligin 1. Devresinde hava şartlarından dolayı ertelenen müsabakalarla  start aldı. Şemdinli spor -Hakkari Tedaş spor arasındaki mücadele Şemdinli'nin 3-2 üstünlüğüyle sonuçlandı. Sonuç olarak Şemdinli spor kendi evinde dişli bir ekip olduğunu bizlere tekrar gösterdi ve şampiyonlukta bende varım  dedi. Yerel amatörümüzün şampiyon adaylarından Hakkari belediye spor, Şemdinli gibi zor bir deplasmanda ilk maçına çıkacak eğer ki belediye spor buradan iyi bir sonuçla çıkarsa şampiyonluğun en favorisi konumuna gelecektir.

Tabi Şemdinli de işlerinin kolay olmadığı da ortada. Şampiyonanın diğer güçlü adaylarından ve ligini flaş Cumhuriyet lisesi gençlik spor hiç ara vermeden çalışmalarına devam etmekte ve yaptıkları takviyelerle şampiyonluğu çok istediklerini herkese göstermekte. Onlarda Yüksekova gibi zor bir deplasmana çıkacaklar ve eğer galibiyetlerle dönerlerse şampiyonluğun favorisi olduklarını ve iddaalarının devamını sağlayacaklar. Hakkari gücü, Tedaş spor da Yüksekova deplasmanlarında oynayacak ve işlerinin epey zor olduğunun farkında ama yüksekova yı yenecek güç ve yetenekte futbolculara sahip. Yüksekova belediye spor yaptığı 2. Yarı transferleri ve takviyelerle şampiyon iddasını sürdürmek istiyor, ancak lider ve diğer takımlarla aradaki puan farkı işlerinin bir hayli zor olduğunu göstermekte.

Yeni il özel idaresi spor, Durankaya ve Merzanspor oyuncularının tamamı genç oluşu ile  2. Yarıya çıkmaları gelecek sezonlar için umut verecekleri kesin. ilimizin 2. Yarı amatör liginin zevkli ve çekişmeli geçeceği bir gerçek. Bakalım bu heyecan dolu devre sonunda kim ipi göğüsleyecek ve mutlu sona kim ulaşacak hep birlikte göreceğiz. Ligimizin temiz, centilmence ve barış kardeşlik duyguları içinde fair-play ruhuna yakışır bir şekilde geçmesi dileği ile tüm takımlarımıza başarılar diler hepinize iyi seyirler dilerim.

 

 

 


 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4835 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim