• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

HAİN DARBENİN 3. YILI

H. Aziz Hatipoğlu

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık ve kanlı darbe girişimini o gün yaşadı.

Yıllarca devletten destek gören, devletin kılcal damarlarına sirayet eden FETÖ bununla yetinmemiş ve kanlı bir darbe hazırlığına girişerek devleti ele geçirmek istemişti.

Tankıyla, topuyla, uçak ve silahıyla halka topyekûn savaş açılmış, acımasızca bu vatan evlatları taranmış ve ilk kez TBMM bombalanmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ve halkın darbelere olan karşıtlığı kısa zamanda etkisini göstermiş ve alanlara milyonlar akarak darbeye teşebbüs edenler akıttıkları kanda boğularak yakalanmış ve gözaltına alınmışlardı.

Ne yazık ki bu da 251 vatan evladının şehit olmasına ve 2193 vatan evladının da yaralanıp gazi olmasına yol açmıştır.

İşte 15 Temmuzda tün yurtta bu hain ve kanlı darbe telin ve protesto edilmiş ve darbeler bir kez daha lanetlenmiştir.

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü kutlu olsun.

Halkın oyuyla gelen yine halkın oylarıyla gidecek. Demokrasilerin olmazsa olmazları budur. Bunu içlerine sindiremeyenler ve başka hesaplar peşinde olanlar demokrasi dışı yollara başvurarak ihtilal ve darbeleri gerçekleştirmekte ve o ülke halkına kan kusturmaktadırlar. Kendi kanun ve hukuklarını koruyarak darbede kendisine destek olan dış güçlere ülkenin kaynaklarını peşkeş çekmekten çekinmemekte ve kendilerini layüsel addederek yargılanmamaları için kanunlarla kendilerini garantiye almak istemekteler.

Yakın tarihimizde 12 Eylül 1980 darbesi bunun bir örneğiydi.

Hakkâri’deki 15 Temmuz Hain darbe girişiminin üçüncü yıl kutlamalarına gelirsek,

Hakkâri Valiliği tarafından billboardlara asılan afişlerle Hakkâri halkı ve Hakkâri’de yaşayanlar bu gün için yürüyüşe davet edilmişlerdir.

Başlangıç noktasının Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün önü olan bu yürüyüş Hükümet Konağı önündeki alanda son bulacak ve çeşitli etkinliklerden sonra dağılacaktı. Tarih olarak ta 15 Temmuz 2019 saat 20.00 olarak yazılıyordu.

On binlerin katıldığı Hakkâri’deki bu yürüyüşe sanki Sümbül dağının ardından çıkan Ayda selam durup nazlı nazlı yükseliyordu.

Başta Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık ve Mülki ekranın yanı sıra halkın da yoğun ilgi gösterdiği bu yürüyüş Çevre yolu boyunca devam etmiş ve yolda sık sık “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” ve tekbirler getirtilerek Hükümet konağı önüne gelinmiştir.

Sala ve Kur’an Tilavetinden sonra söz alan Valimiz İdris Akbıyık hain darbenin iç yüzüne kısaca değinmiş ve yurdumuzun içinde bulunduğu şartları ve dış güçlerin yurdumuz üzerindeki emellerini anlatarak terör ile yapılan mücadeleyi ve bu uğurda şehit olan vatan evlatlarını rahmetle anmıştır.

Sinevizyonda da İstanbul Yeşildeki 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi şölenindeki görüntüler yansıtılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması canlı yayınlanmıştır.

Sanıkların en ağır cezaya çarptırıldığı 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin bir daha bu ülkede yaşanmaması ve huzur ve mutlu bir Türkiye hepimizin özlemi.

Duyarlı ve vatan sevgisiyle bu yürekler dolu iken hiç kimsenin bunu göze alamayacağı bilinmeli dikkatli olunmalıdır.

Su uyur düşman uyumaz demiş atalarımız.

Her daim uyanık olunmalı ve bu vatan için kimlerin ne denli hesapları olduğunu göz ardı etmemeliyiz.

Çünkü başka Türkiye yok.

Bu yazı toplam 1901 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim