• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

HAİN DARBENİN İKİNCİ YILI

H. Aziz Hatipoğlu

Türkiye büyük bir badireyi atlattı 15 Temmuz 2016 yılında.

Türkiye halkı büyük bir belayı defetti 15 Temmuz 2016 yılında.

Hain FETÖ ihanet şebekesi 15 Temmuz 2016 yılında devletin çoğu kılcal damarlarını işgal ederek Türkiye’deki çeşitli kurumlarındaki uşaklarını harekete geçirerek başta TBMM olmak üzere onlarca kamu ve güvenlik binalarını işgal etmeye yeltenerek ve bombalamaya çalışarak idareyi ele geçirmek ve kendi düzenini kurmak için hain darbeyi faaliyete geçirdi.

Ancak hesaba katmadıkları bu halkın darbeye ve darbecilere olan karşlı konulmaz öfke ve bu vatana olan aşklarının canı pahasına savunmaya ve ülkesini korumaya yönelik azim ve cansiparane müdafaalarıydı.

İşte dün bu hain darbe girişiminin ikinci yıldönümüydü.

Başarıyla püskürtülen ve hain darbeye karışanların tutuklandığı ve bir çoğunun da öldürüldüğü bu darbe tarihe bir milletin kendi idaresine ipotek konulamıyacağı ve asla demokrasi ve özgürlüklerinden vazgeçilmediğini dünya kamuoyuna duyurulduğu altın bir destan mahiyetindeydi.

Gözü dönenlerin, bu halkı egemenliği altına alıp diledikleri gibi yönetebileceklerini sananlar halkın meclisini bombalamaktan geri kalmamış, onun yanı sıra güvenlik birimlerinin de bulunduğu binaları bombalatarak ve kendisine karşı ayaklanmış olan sivil vatandaşlarını da silahlarla tarıyarak gözü dönmüşlüğün ve ihanet şebekesinin son halkalarını sıralıyordu.

Halkın oylarıyla iktidara gelenlerin ancak halkın oylarıyla gidebileceklerini ve demokrasinin vazgeçilmezi olan sandığı görmeyip iktidarı silah ve zorbalıkla ele geçirmeye çalışanların yüzlerine vurulan bir tokat idi 15 Temmuz 2016 direnişi.

Yıllar yılı devletin kendilerine sağladığı her türlü katkıyı görmemiş, devletin en mahrem yerlerine bile adam ve yandaşlarını yerleştirmiş bulunan bu ihanet şebekesi olan FETÖ, bununla da yetinmemiş ve devleti bir fiil ele geçirmek için kanlı harekatını bu güne 15 Temmuz 2016 tarihine sığdırmıştı.

Ne yazik ki hesaplayamadıkları, bu halkı yeterince tanıyamadıkları bir gün gibi orta yerde duruyordu.

Bu halk vesayet ve vesayetçilere, ihanet şebekelerine ve bu devleti ele geçirmek isteyen ve halkın onayını almamış hiçbir harekete onay vermiyecekti.

Kararlı ve cesur Cumhurbaşkanı ve hükümetin direktifiyle halk sokaklara çıkmış ve tankların önüne geçerek ölüme meydan okumuşlardır.

Aynı anda tüm yurtta okunan selalarla milyonlar sokaklara taşınmış ve eli silahlı hain ve terörist gurubun kaldırdığı uçakların havalanlarını basmış, bariyerler kurmuş ve İstanbul Boğaz Köprüsünüde işgal eden ihanet sürüsüne meydan okuyarak “DUR”demiştir.

Bunun neticesinde 252 vatandaşımız şehit olmuş ve binlercesi de yaralanmıştır.

Ama Türkiye bu ihanet şebekesinin hain darbe girişimini başarıyla savuşturmuş ve bu eyleme ve ihanete katılanların çoğu ya tutuklanmış veya teslim olmuşlardır.

Şimdi adaletin önünde hesap vermekte ve gerekli cezaları almış ve almaktadırlar.

Dün Türkiye’nin dört bir yanında 16 Temmuz 2016 hain darbe girişimine karşı şanlı direnişin yıldönümü kutlandı.

Türkiye’nin 81 ilinde aynı anda kutlanan etkinliklerle bir kez daha FETÖ ihanet şebekesi lanetlenmiş, saat 24.00’de tüm yurtta selalar okunarak bu milletin şanlı direnişine şahit olunmuştur.

Bu uğurda şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan ve sakat kalan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömür dileklerimizi sunuyoruz.

İyi ki varsınız ve iyi ki böyle bir ülkeye sahibiz.

Candan vazgeçer ama asla bu ülkeden vazgeçmeyiz.

Dost düşman tüm dünyaya bu böyle biline...

Bu yazı toplam 1523 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim